Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Δέσποινα Χατζήζαχαρια

Published

on

Με αφοσίωση και αγάπη για το επάγγελμά της, η χειροπράκτης Δέσποινα Χατζήζαχαρια θέτει συνεχώς νέους στόχους για την ανέλιξη της στον κλάδο της χειροπρακτικής, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ασθενών που την επισκέπτονται το κέντρο χειροπρακτικής DeSpine.

Για τη Δέσποινα Χατζήζαχαρια η απόφαση για τη δημιουργία του δικού της κέντρου χειροπρακτικής ήταν μονόδρομος. Η έλλειψη θεραπευτικών κέντρων και κλινικών χειροπρακτικής στην επαρχία Αμμοχώστου ήταν εμφανής, έτσι βλέποντας την έλλειψη που υπήρχε σε αυτόν τον τομέα, η Δέσποινα ένιωθε όλο και περισσότερο την ανάγκη να προσφέρει στον κόσμο, δημιουργόντας ένα δικό της επαγγελματικό περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κόσμου. Η δημιουργία του προσωπικού της χώρου της έδωσε παράλληλα την ελευθερία που αναζητούσε καθώς η ελευθερία κινήσεων ήταν κάτι που πάντα ενέπνεε την Δέσποινα. Το να ορίζει το δικό της ωράριο και να προγραμματίζει τα ραντεβού της σύμφωνα με τη δική της κρίση, τη βοήθησε στο να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας που θα της επέτρεπε να εκφράζει πλήρως τις ικανότητές της και να προσφέρει τις υπηρεσίες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Στην αρχή της επαγγελματικής της πορείας, η Δέσποινα δεν είχε να αντιμετώπισει σοβαρές δυσκολίες. Εντούτοις, σίγουρα υπήρχαν προκλήσεις τις οποίες η ίδια κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Μία από αυτές τις προκλήσεις ήταν η ανάγνωριση του επαγγέλματός της από το ευρύ κοινό. Παλαιότερα, η χειροπρακτική είχε κακή φήμη και αμφισβητείτο, κυρίως λόγω της έλλειψης παράδοσης σε σχέση με άλλες ιατρικές πρακτικές. Η Δέσποινα πιστεύει ότι είναι απολύτως λογικό ο κόσμος να είναι επιφυλάκτικός προς τις μεθόδους που δεν γνωρίζει, αλλά επίσης και άδικο να αμφισβητείται ένα επάγγελμά λόγο έλλειψης της γνώσης για το τι ακριβώς ήταν. Με αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια, η Δέσποινα συμβάλλει καθημερινά στην εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τις δυνατότητες και τα οφέλη της χειροπρακτικής.

«Νιώθω ότι βρισκόμαστε σε έναν καλό δρόμο και ότι η επίγνωση και η αποδοχή της χειροπρακτικής από το κοινό βελτιώνεται σταδιακά».

Επιτυχία για την Δέσποινα αποτελεί κάτι περισσότερο πέρα από την επίτευξη των προσωπικών της στόχων. Η αληθινή επιτυχία εκδηλώνεται με την επίδραση που έχει στη ζωή των ασθενών της και στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους. Όταν ένας ασθενής την συστήνει σε φίλους και γνωστούς του, η αίσθηση ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης είναι απερίγραπτη. Η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και σεβασμού με τους ασθενείς της, είναι αυτό που της υπενθυμίζει καθημερινά ότι η προσπάθειά της να παρέχει ποιοτική φροντίδα υγείας ανταμείβεται. Κάθε φορά που ένας ασθενής της αναφέρει ότι «ήρθε επειδή τον σύστησε κάποιος που τον εμπιστεύεται», η Δέσποινα νιώθει βαθιά ικανοποίηση για το ότι κατάφερε να προσφέρει κάτι που εκτιμάται και διαδίδεται από στόμα σε στόμα. Αυτή η επιβράβευση ενισχύει την πίστη της στην επαγγελματική της προσπάθεια και την καθοδηγεί στη συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη της ως επαγγελματίας του κλάδου της χειροπρακτικής.

Η διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ προσωπικής ζωής και επαγγελματικής δραστηριότητας, ήταν ακόμα μία πρόκληση για την Δέσποινα στην αρχή της πορείας της. Αντιμετώπιζε συνεχώς τον φόβο και την δυσκολία του να θέσει όρια στη δουλειά της, φοβούμενη ότι ίσως απογοητεύσει κάποιον ασθενή. Για παράδειγμα, όταν κάποιος ασθενής την καλούσε για ραντεβού εκτός του ωραρίου εργασίας, την διακατείχε το άγχος και ο φόβος να αρνηθεί γιατί ίσως την έβλεπαν κάπου εκτός δουλειάς, δημιουργώντας αρνητική εικόνα για την ίδια. Με το πέρασμα του χρόνου, η Δέσποινα βρήκε τις ισορροπίες της και συνειδητοποιήσε ότι δεν είναι μόνο χειροπράκτης, αλλά είναι επίσης σύντροφος, φίλη, αδελφή και ότι η διαχείριση του χρόνου της πρέπει να μοιράζεται με βάση τις ανάγκες και των δύο πτυχών της ζωής της με ισορροπημένο τρόπο.

«Εμείς έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο, γι’ αυτό αξιοποιήστε την ευφυΐα σας και τη διάθεσή σας για να επιτύχετε ότι ονειρεύεστε».

Σε σύγκριση με τους άνδρες, οι γυναίκες επιχειρηματίες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές περισσότερες δυσκολίες καθημερινά. Ένα από τα πιο εμφανή παραδείγματα είναι η άδεια μητρότητας. Παρόλο που ο νόμος παρέχει την άδεια αυτή στις γυναίκες επιχειρηματίες, θεωρείται πολυτέλεια για τις ίδιες να πάρουν ολόκληρη την άδεια, καθώς η ευθύνη για τη λειτουργία της επιχείρησής τους είναι πολύ μεγάλη. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα πίεσης και αναγκαιότητας στο να επανέλθουν στην εργασία πολύ γρηγορότερα από ό,τι θα επέτρεπε μια πλήρης άδεια.

Επιπλέον, οι γυναίκες επιχειρηματίες συχνά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κερδίσουν την αναγνώριση και τον σεβασμό που τους αξίζει στον επαγγελματικό χώρο. Λόγω του φύλου τους, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να τις αντιμετωπίζουν υποτιμητικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα ανασφάλειας και στην ανάγκη να αποδείξουν τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα και τις ικανότητες τους περισσότερο από ό,τι θα χρειαζόταν ένας άντρας επιχειρηματίας. Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, πολλές γυναίκες επιχειρηματίες συνεχίζουν να προωθούν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με αφοσίωση και αποφασιστικότητα.

«Εμείς έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον κόσμο, γι’ αυτό αξιοποιήστε την ευφυΐα σας και τη διάθεσή σας για να επιτύχετε ότι ονειρεύεστε». Αυτό είναι το μήνυμα που αφήνει η Δέσποινα σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο των επιχειρήσεων. Στη ζωή, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Γι’ αυτό, αν δεν τολμήσει η κάθε μια να πάρει το ρίσκο της, δεν θα μπορέσει ποτέ να ανακαλύψει τις δυνατότητες της. «Μην φοβάστε να βγάλετε τον εαυτό σας έξω από τη ζώνη άνεσής σας και να προσπαθήτε συνεχώς να υλοποιήσετε τα όνειρά σας. Η καλή διάθεση και η αποφασιστικότητα είναι το κλειδί για να κάνετε τους στόχους σας πραγματικότητα».


Η Δέσποινα ως νέα χειροπράκτης δεν επαναπαύεται, θέτοντας συνεχώς στόχους για το μέλλον προσπαθώντας να τους πραγματοποιήσει. Ένας από τους στόχους της είναι να συμβάλει στην καθιέρωση της χειροπρακτικής ως μία αναπόσπαστη και απαραίτητη θεραπεία στη ρουτίνα κάθε αθλητή στην Κύπρο. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της άσκησης και της φροντίδας του σώματος για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων στον αθλητισμό, η ίδια πιστεύει ότι η χειροπρακτική μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη. Αυτός ο στόχος της Δέσποινας αντανακλά την πίστη της στην αξία της χειροπρακτικής ως σημαντικό μέσο για την υγεία και την ευεξία των ανθρώπων.

Οδός: Νίκου Βουκκαλή 22, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99272728

Advertisement

Facebook: DeSpine Chiropractic Center 

Instagram: despinechiropractic

despinechiropractic.com

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Καρούσος για την αλλαγή και την εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου

Published

on

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανοίγει τα χαρτιά του στον Ζανέττο Λουκά στο CARPE DIEM, παρουσιάζοντας το όραμα του για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Στο επεισόδιο μίλησαν για τη σχέση του με το Παραλίμνι, την αγάπη του για την Αμμόχωστο, το πάθος του για αλλαγή και εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου, τις εμπειρίες του ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αργότερα ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τις δύσκολες ημέρες ως Υπουργός εν καιρό Covid 19, τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θέλει να εργαστεί αλλά και άλλες πολλές ενότητες.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Χρίστου ανοίγει τα χαρτία του παρουσιάζοντας το όραμα του για την Αγία Νάπα

Published

on

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου, είναι καλεσμένος στο δεύτερο επεισόδιο του CARPE DIEM.

Η έμφαση στη νεολαία, οι πρόκλησεις της θέσης του αντιδημάρχου και το όραμα του για την Αγία Νάπα του άυριο, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί στην εκπομπή.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Ευχαριστίες στο κατάστημα Robustos για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

“Χτυπώντας” το δέρμα | H τέχνη του Βαλεντίνο

Published

on

Ο Βαλεντίνος Πέτσα, ιδιοκτήτης του Ink2skin Tattoo Studio, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ. Μετράει στο βιογραφικό του χιλιάδες τατουάζ και στο vantagemag.com μιλάει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εκτίμηση που έχει ως tattoo artist καθώς ο ίδιος όπως σωστά αναφέρει… ζει και αναπνέει για τη τέχνη του δέρματος.

Του Ζανέττου Λουκά


Βαλεντίνο βλέποντας τη δουλειά σου θα ξεκινήσω καταρχάς δίνοντας σου
συγχαρητήρια για το έργο σου. Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για τα τατουαζ και τι σε έκανε να αποφασίσεις να γίνεις tattoo artist;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πριν ασχοληθώ με την τέχνη του Tattoo δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την τέχνη, είμαι όμως ισχυρογνώμων και όταν «κλειδώσω» σε κάτι, η αποστολή πρέπει να έρθει εις πέρας. Τον καιρό που ασχολήθηκα με αυτή την τέχνη οι μαθητείες (apprenticeships) ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο κάποια βασικά σεμινάρια που μπορούσες να ακολουθήσεις. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ενός καταναλωτικού οργίου στο διαδύκτιο, τράβηξε την προσοχή μου ένα Tattoo kit, και έτσι είπα «Γιατί όχι;» Το αγόρασα και απορροφήθηκα αμέσως. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου δρόμου γεμάτου απογοητεύσεις, δυσκολίες και πολλών ωρών εξάσκησης. Βλέπεις, το να ακολουθήσω το δρόμο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη δεν ήταν και η ποιο εύκολη επιλογή.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ως tattoo artist και πώς αντέδρασες σ’ αυτήν;
Η πρώτη εμπειρία ήταν λίγες μέρες μετά, αφού παρέλαβα το kit. Το πρώτο tattoo ήταν για ένα παιδικό μου φίλο, που μόλις έμαθε ότι είχα πάρει το Tattoo kit επέμενε να του κάνω τατουάζ. Ότι και να του έλεγα αυτός επέμενε. Ενέδωσα λοιπόν στην πρόταση και εννοείτε ότι πέρασα ατέλειωτες ώρες σε ένα σχέδιο, αγχωμένος και καταϊδρωμένος για να το τελειώσω. Αν θυμάμαι  καλά μου πήρε περίπου 4,5 ώρες. Ένα σχέδιο που για το οποίο τώρα χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά.

Μπορείς να μας μιλήσεις για τη διαδικασία που ακολούθησες για να μάθεις το
τέχνασμα του τατουαζ;

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά δέρματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά κανένα από αυτά δεν είναι κοντά στο ανθρώπινο δέρμα. Το ανθρώπινο δέρμα είναι ζωντανό, με διάφορες τονικότητες, έχει κίνηση  και πληγώνεται. Στην τέχνη του τατουάζ έχω αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και trial and error, αφού όπως είπα ποιο πάνω δεν είχα κάποιο δάσκαλο.Ποια ήταν τα πρώτα σου τατουαζ και πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της
δημιουργίας τους;

Τα πρώτα μου σχέδια ήταν μικρά και γραμμικά. Κάποια ονόματα ή ημερομηνίες και κάποια μικρά σχέδια. Από την αρχή που έπιασα μηχανή, ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Ως tattoo artist στιγματίζεις τον άλλο για πάντα και αυτό είναι μεγάλο βάρος ευθύνης. Έτσι οι πρώτες μου εμπειρίες ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσω όσους με επέλεξαν για να δημιουργήσω το τατουάζ τους.

Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».

Τι σε εμπνέει περισσότερο κατά τη δημιουργία ενός tattoo και πώς ενσωματώνεις αυτήν την έμπνευση στο έργο σου;
Πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ πελάτη και καλλιτέχνη, έτσι ώστε ο πελάτης να δώσει την ιδέα του και να δώσει το ελεύθερο στον καλλιτέχνη  να δημιουργήσει. Τότε η φαντασία οργιάζει. Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».


Ποια είναι η αγαπημένη σου πτυχή της δουλειάς σου ως tattoo artist;
Τα χαμόγελα των πελατών μου μετά από ένα πολύωρο session. Τα τατουάζ δεν είναι πάντα καλλωπιστικά, κάποιες φορές καλύπτουν πληγές σωματικές και συναισθηματικές. Ανανεώνουν ψυχές και δίνουν δύναμη να προχωρήσουν. Πολλες φορές οι πελάτες μας μέσα από το πόνο απελευθερώνονται και μας εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες που πόνεσαν δημιουργώντας έτσι μια σχέση ασθενή-θεραπευτή που δύσκολα αλλοιώνεται. Αυτά είναι τα ωραία που «ταΐζουν» την καρδιά ενός καλλιτέχνη.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το στούντιο σου και πώς έχει επηρεάσει το έργο σου;
Το στούντιο βρίσκετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εδώ και 7 χρόνια. Ο χώρος είναι σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης και ποσό άνετα νιώθει ο πελάτης όταν τον επισκέπτεται. Προτρέπουμε τους πελάτες μας να μας επισκέπτονται ακόμα και για καφέ στο στούντιο. Είναι ένα καταφύγιο για όλους μας!

Τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο στούντιο;
Το στούντιο εκτός από τις υπηρεσίες Tattoo προσφέρει και υπηρεσίες Piercing από εξειδικευμένο Piercer, τον Τίο που βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και βιτρίνες με διαφορά κοσμήματα και σκουλαρίκια.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν νόμιμο tattoo artist από έναν παράνομο;
Πλέον οι εγγεγραμμένοι καλλιτέχνες έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία πρέπει να είναι σε ευδιάκριτο σημείο στο στούντιο. Είναι η λεγόμενη “Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος”. Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος Κύπρου και δυστυχώς οι αδειούχοι δεν είναι αρκετοί προς το παρών.


Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τους ανθρώπους που αναζητούν έναν καλό tattoo artist και πώς μπορούν να εντοπίσουν τον κατάλληλο για αυτούς;
Καταρχάς κάνοντας έρευνα για τη δουλειά τους καλλιτέχνη μιλώντας με υφιστάμενους πελάτες του για συστάσεις. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μορφή συνέντευξης. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης αλλά ο χαραχτήρας του να μην συμβαδίζει με το δικό σου. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια δουλειά πάνω σου από κάποιον που δεν συμπαθείς.

Οδός: Αγίου Γεωργίου 5, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99 982479

Facebook: Valentino Petsa Tattooist

Advertisement

Instagram: ink2skintattoostudioContinue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ