Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασία | H πιο «μολυσμένη» ήπειρος

Published

on

Η παγκόσμια έκθεση της IQAir έδειξε ότι στις πόλεις με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανσή οι κάτοικοι ζουν 3 έως 6 χρόνια λιγότερα

Η Ασία είναι η πιο μολυσμένη ατμοσφαιρικά ήπειρος στον κόσμο καθώς οι 99 από τις 100 πόλεις με τη χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον πλανήτη το 2023, ήταν εκεί.

Σύμφωνα με την νέα έκθεση της IQAir, η οποία παρακολουθεί την ποιότητα του αέρα παγκοσμίως, δισεκατομμύρια άνθρωποι αναπνέουν καθημερινά μολυσμένο αέρα με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία και τη ζωή τους.

Αν και η Ινδία δεν είναι στην κορυφή της λίστας, είναι η χώρα με τις περισσότερες «βρώμικες» πόλεις από κάθε άλλη, καθώς 83 πόλεις ξεπέρασαν τα όρια για την ποιότητα του αέρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω από 10 φορές.

Η μελέτη, εξέτασε τα σωματίδια PM2,5 που είναι ο πιο μικροσκοπικός ρύπος στην ατμόσφαιρα και ο πιο επικίνδυνος και προέκυψε ότι στο 92,5% των 7.812 πόλεων όπου εξετάστηκε η ποιότητα του αέρα, πληρούνται τα όρια του ΠΟΥ, σύμφωνα με τα οποία τα μέσα ετήσια επίπεδα PM2,5 δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

«Βλέπουμε ότι σε κάθε μέρος της ζωής μας η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει αντίκτυπο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IQAir Global, Frank Hammes.

Από 3 έως 6 χρόνια ζωής το τίμημα του μολυσμένου αέρα

«Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοικοι στις μολυσμένες χώρες χάνουν από τρία έως έξι χρόνια ζωής ενώ η ποιότητα ζωής τους είναι τόσο πολύ άσχημη που ακόμη και αυτά τα χρόνια ζωής βιώνουν σοβαρά προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να αποφευχθούν πλήρως εάν υπήρχε καλύτερη ποιότητα αέρα».

Υπολογίζεται ότι 5,1 εκατ άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένεις που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση από ορυκτά καύσιμα ενώ μελέτη του ΠΟΥ υποστηρίζει ότι 6,7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από τις συνδυασμένες επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του περιβάλλοντος και των νοικοκυριών.

Τα θανατηφόρα PM2.5 ταξιδεύουν στον πνευμονικό ιστό και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας βλάβες όπως άσθμα, καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις, καρκίνο και άλλες αναπνευστικές ασθένειες, καθώς και γνωστική εξασθένηση στα παιδιά.

Τα σωματίδια αυτά προέρχεται από πηγές όπως η καύση ορυκτών καυσίμων, οι καταιγίδες σκόνης και οι πυρκαγιές.

Σε Ινδία και Ταϊλάνδη οι πιο μολυσμένες πόλεις

4801118148621313 image

Το Begusarai, μια πόλη μισού εκατομμυρίου κατοίκων στην πολιτεία Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, ήταν η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο το 2023 με μέση ετήσια συγκέντρωση PM2,5 118,9- 23 φορές μεγαλύτερη από το όριο του ΠΟΥ.

Ακολουθούν οι πόλεις Guwahati, Assam. Δελχί, Mullanpur και Punjab στην Ινδία ωστόσο σε ολόκληρη τη χώρα του 1,3 δισ. ανθρώπων, το 96% του πληθυσμού, ζει με ποιότητα αέρα επτά φορές πιο μολυσμένο από το όριο του ΠΟΥ.

Η Κεντρική και η Νότια Ασία ήταν οι περιοχές με τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως, με το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα καθώς εκεί βρίσκονται οι 29 από τις 30 πιο μολυσμένες πόλεις στις χώρες αυτές.

Advertisement

Ακολουθούν το Τατζικιστάν ενώ πολύ ψηλά βρίσκονται πολλές πλούσιες αραβικές χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος, το Κουβέιτ και το Κατάρ.

Ενδιαφέρον αποτελεί η διαπίστωση ότι πολλές από τις αιτίες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης δεν προέρχονται μόνο από τις βιομηχανίες αλλά και από τα ίδια τα σπίτια μας.

«Το μαγείρεμα με βρώμικα έλαια μπορεί να δημιουργήσει σε εσωτερικό χώρο μόλυνση του αέρα μεγαλύτερη από αυτήν που υπάρχει στο εξωτερικό περιβάλλον» υποστηρίζει ο Χέμμες.

Μόνο 10 χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν «υγιή» ποιότητα αέρα και είναι οι Φινλανδία, Εσθονία, Πουέρτο Ρίκο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βερμούδες, Γρενάδα, Ισλανδία, Μαυρίκιος και Γαλλική Πολυνησία.

Ο Καναδάς έγινε «βρώμικος»

Οι μεγάλες πυρκαγιές που κατ έκαψαν τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά οδήγησαν για πρώτη φορά τον Καναδά να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη για τα επίπεδα της ρύπανσης με την Αλμπέρτα να είναι το 2023 εννέα φορές πιο μολυσμένη από τον τον ίδιο μήνα του 2022.

Οι πυρκαγιές έπληξαν επίσης πόλεις των ΗΠΑ όπως η Μινεάπολη και το Ντιτρόιτ, όπου οι ετήσιοι μέσοι όροι ρύπανσης αυξήθηκαν από 30% έως 50% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

4801118736944734 image

Η πιο μολυσμένη μεγάλη πόλη των ΗΠΑ το 2023 ήταν το Κολόμπους του Οχάιο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ωστόσο, μεγάλες πόλεις όπως το Πόρτλαντ, το Σιάτλ και το Λος Άντζελες παρουσίασαν σημαντικές πτώσεις στα μέσα ετήσια επίπεδα ρύπανσης, αναφέρει η έκθεση.

Πως η Κίνα κέρδισε το στοίχημα και «καθάρισε»

Αυτό που ωστόσο προκαλεί έκπληξη είναι η απουσία της Κίνας και κινεζικών πόλεων από την λίστα των πιο μολυσμένων. Κι αυτό γιατί η Κίνα ανέστρεψε μια πενταετή τάση αυξημένων ρύπων, με μια σειρά από πολιτικές που εφαρμόζει τα τελευταία δέκα χρόνια για τον καθαρό αέρα που άλλαξαν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με σχετική μελέτη το 2023, ότι οι Κινέζοι έχουν κερδίσει 2,2 χρόνια ζωής. Ωστόσο, η πυκνή αιθαλομίχλη επέστρεψε στο Πεκίνο πέρυσι, όπου οι πολίτες παρουσίασαν αύξηση 14% στην ετήσια μέση συγκέντρωση PM2,5, σύμφωνα με την έκθεση της IQAir. Η πιο μολυσμένη πόλη της Κίνας, το Χοτάν, κατατάχθηκε στη 14η κατάταξη της IQAir.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, μόνο οι Φιλιππίνες σημείωσαν πτώση στα ετήσια επίπεδα ρύπανσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ενώ η Ινδονησία ήταν η πιο μολυσμένη χώρα στην περιοχή, με αύξηση 20% σε σύγκριση με το 2022.

Ένας «μολυσμένος» παράδεισος

Η Ινδονησία, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη είχαν όλες πόλεις που υπερέβαιναν τις οδηγίες του ΠΟΥ για τα PM2,5 κατά περισσότερες από 10 φορές.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές της Ταϊλάνδης διέταξαν τους κρατικούς υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι λόγω των ανθυγιεινών επιπέδων ρύπανσης στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το Reuters.

Advertisement

Η περιοχή Τσιάνγκ Μάι, μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της χώρας ήταν και η πιο μολυσμένη πόλη στον κόσμο, καθώς η τοξική αιθαλομίχλη που προέρχεται από την εποχική καύση γεωργικών προϊόντων κάλυπτε τη βόρεια πόλη.

Αν και η Αφρική σημείωσε βελτίωση στον αριθμό των χωρών που περιλαμβάνονται στη φετινή έκθεση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, η ήπειρος παραμένει σε μεγάλο βαθμό στα «κόκκινα» αν και δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα.

Ωστόσο, επτά αφρικανικές χώρες ήταν μεταξύ των νέων τοποθεσιών που συμπεριλήφθηκαν στην κατάταξη του 2023 ως οι πιο μολυσμένες, με την Μπουρκίνα Φάσο να είναι η πέμπτη πιο μολυσμένης χώρας στον κόσμο, και η Ρουάντα η 15η.

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ψηφίστηκε από το ευρωκοινοβούλιο το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Published

on

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

«Μετά από σχεδόν μια δεκαετία αδιεξόδου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο – την πλήρη αναθεώρηση της νομοθεσίας της ΕΕ για τη μετανάστευση. Η Ευρώπη θα διαχειριστεί τη μετανάστευση με ομαλό τρόπο και με τους δικούς μας όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Από την πλευρά της, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον σημείωσε ότι η σημερινή ψήφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. «Θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα, τους ευάλωτους και τους πρόσφυγες, θα επιστρέφονται γρήγορα όσοι δεν δικαιούνται παραμονή, με υποχρεωτική αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών».

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τραμπ για τη νομοθεσία για την άμβλωση

Published

on

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προηγουμένως υποδείξει ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα ομοσπονδιακό απαγορευτικό με διακοπές στις περιπτώσεις διαστροφής, βιασμού και όταν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ωστόσο, η τελική του απόφαση να παραχωρήσει το πολιτικά φορτισμένο ζήτημα στις πολιτείες και να μην υποστηρίξει ένα εθνικό απαγορευτικό απορρίφθηκε άμεσα από μια μείζονα οργάνωση κατά των δικαιωμάτων στην άμβλωση, η οποία δήλωσε ότι η θέση του δεν πήγε αρκετά μακριά.

Στο βίντεο της Δευτέρας, ο Τραμπ δήλωσε ότι ήταν “υπερήφανος που ευθύνεται” για την ανατροπή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου Roe κατά του Ουέιντ, την οποία είπε ότι πήρε το θέμα “εκτός των ομοσπονδιακών χειρισμών και το έφερε στις καρδιές, στο μυαλό και στην ψήφο των ανθρώπων σε κάθε πολιτεία.” ανέφερε στο βίντεο που δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Truth Social.

Ο Τραμπ συνέχισε λέγοντας: “Πολλές πολιτείες θα είναι διαφορετικές. Πολλές θα έχουν διαφορετικό αριθμό εβδομάδων, ή ορισμένες θα είναι πιο συντηρητικές από άλλες, και αυτό ακριβώς θα είναι. Στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι όλο για το θέλημα του λαού.” Με αυτά τα λόγια, ο Τραμπ υπογραμμίζει την πεποίθησή του ότι οι πολιτείες θα πρέπει να έχουν την αυτονομία να καθορίζουν τους νόμους περί άμβλωσης σύμφωνα με τις δικές τους αξίες και πεποιθήσεις, αντανακλώντας έτσι την άποψή του για τον ρόλο της κρατικής αυτονομίας σε αυτά τα ζητήματα.

Ο πρώην πρόεδρος δεν υποδήλωσε τον αριθμό των εβδομάδων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στον οποίον πιστεύει ότι θα ήταν κατάλληλο να απαγορευτεί η άμβλωση, αλλά επανέλαβε την υποστήριξή του για κάποιες εξαιρέσεις. Στο παρελθόν, είχε δημόσια κατακρίνει τους νόμους περί άμβλωσης σε πολλές πολιτείες που προβλέπουν απαγορεύσεις στις έξι εβδομάδες ως “τρομερούς” και είχε αναγνωρίσει ότι ο διάλογος για τη διαδικασία έχει ταλαιπωρήσει τους Δημοκρατικούς στις κάλπες από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην υπόθεση Dobbs, που κατάργησε τις ομοσπονδιακές προστασίες για την άμβλωση.

Ο Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κάνει μια “δήλωση” σχετικά με την άμβλωση όταν πιέστηκε για τον νόμο της Φλόριντας περί άμβλωσης στις έξι εβδομάδες, ο οποίος πρόκειται να γίνει νόμος μετά από μια πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας.

Το βίντεο του Τραμπ τη Δευτέρα αντιμετώπισε άμεση αντίδραση από το κορυφαίο οργανισμό κατά της άμβλωσης Susan B. Anthony Pro-Life America, ο οποίος έθεσε ένα εθνικό απαγορευτικό στις 15 εβδομάδες ως το πρότυπο του για τους δημοκρατικούς υποψηφίους στις προεδρικές προκριματικές εκλογές.


“Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τη θέση του προέδρου Τραμπ. Τα άγεννα παιδιά και οι μητέρες τους αξίζουν εθνικές προστασίες και εθνική υπεράσπιση από τη βαρβαρότητα της βιομηχανίας της άμβλωσης. Η απόφαση Dobbs επιτρέπει σαφώς και στις πολιτείες και στο Κογκρέσο να ενεργήσουν,” δήλωσε η πρόεδρος του οργανισμού, Μάρτζορι Ντάνενφελσερ.

Επιπλέον, ο Τραμπ ισχυρίστηκε λανθασμένα στο βίντεό του ότι “όλοι οι νομικοί ειδικοί, και οι δύο πλευρές,” επιθυμούσαν την τερματισμό της απόφασης Roe v. Wade και ότι τώρα έχουμε “άμβλωση όπου όλοι την ήθελαν, από νομικής άποψης.” Πολλοί νομικοί ειδικοί που υποστηρίζουν τα δικαιώματα της άμβλωσης, καθώς και μια σαφής πλειοψηφία των Αμερικανών σε δημοσκοπήσεις κοινής γνώμης, δεν υποστήριξαν την ανατροπή της ιστορικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 1973 που νομιμοποίησε τη διαδικασία παντού στη χώρα.

Μια εξελισσόμενη θέσηTop of Form

Ο Τραμπ για την άμβλωση χρονολογείται από τις πρώτες του πολιτικές ενέργειες. Μετά την ανακοίνωση της προεδρικής εξερεύνησης εντός επιτροπής το 1999, ο Τραμπ αυτοπροσδιόρισε τον εαυτό του ως “πολύ υπέρ της επιλογής” κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC.

“Μισώ το έννοια της άμβλωσης. … Αλλά παρ’ όλα αυτά, απλά πιστεύω στην επιλογή,” είπε τότε.

Καθώς προχωρούσε προς την υποψηφιότητα για την προεδρία του GOP το 2016, ο Τραμπ προσπάθησε να απομακρυνθεί από τη δήλωση αυτή για να καταπραΰνει τους συντηρητικούς και τους διστακτικούς ηγέτες κατά της άμβλωσης. Υποσχέθηκε να διορίσει συντηρητικούς δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο που θα ανατρέπουν την απόφαση Roe v. Wade. Σε μια σημαντική ανταλλαγή απόψεων κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Τραμπ είπε ότι αν η άμβλωση απαγορευόταν, οι γυναίκες που υποβάλλονται στη διαδικασία θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν “κάποια μορφή τιμωρίας.” Η εκλογική του εκστρατεία αποσύρθηκε γρήγορα από τη δήλωση αυτή μετά από έντονη αντίδραση, μόνο για να δηλώσει στη συνέχεια ο ίδιος ότι οι γιατροί, όχι οι γυναίκες, θα έπρεπε να είναι “νομικά υπεύθυνοι” σε αυτή την περίπτωση.


Η προσπάθεια του Trump να διευκρινίσει τη θέση του είναι απίθανο να εμποδίσει τους Δημοκρατικούς από το να συνδέσουν τον πιθανό υποψήφιο για την προεδρία από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με μια κύματος νόμων κατά της άμβλωσης που ψηφίστηκαν μετά την απόφαση της Dobbs – μια ιστορική απόφαση που διελύθηκε από τον πρώην πρόεδρο που εκπλήρωσε την υπόσχεσή του να ανασυντάξει το Ανώτατο Δικαστήριο. (Ο Trump διόρισε τρεις από τους δικαστές που ψήφισαν με την πλειοψηφία για την ανατροπή της Roe.)

“Ο Donald Trump έκανε και πάλι σαφές σήμερα ότι είναι – περισσότερο από οποιονδήποτε στην Αμερική – ο υπεύθυνος για την κατάργηση της Roe v. Wade,” δήλωσε ο πρόεδρος Joe Biden σε μια δήλωση εκστρατείας τη Δευτέρα. “Είναι – περισσότερο από οποιονδήποτε στην Αμερική – υπεύθυνος για τη δημιουργία της αδικίας και του χάους που έχει επικρατήσει στην Αμερική από την απόφαση της Dobbs.”

Advertisement

Η άμβλωση είναι απαγορευμένη σε περισσότερες περιπτώσεις σε 14 πολιτείες – συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, της δεύτερης πιο πληθυσμιακής πολιτείας στη χώρα. Άλλες επτά πολιτείες έχουν περιορισμούς που απαγορεύουν την άμβλωση μεταξύ έξι και 18 εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει την πατρίδα του Trump, τη Φλόριντα, όπου ένας νόμος που απαγορεύει την άμβλωση μετά από έξι εβδομάδες θα τεθεί σε ισχύ μέσα σε λίγες εβδομάδες.


Παρόλο που ο Trump επανέλαβε την υποστήριξή του για κάποιες εξαιρέσεις στην άμβλωση τη Δευτέρα, δεν πρότεινε εθνική νομοθεσία για να εξασφαλίσει την πρόσβαση στη διαδικασία για τα θύματα βιασμού και ομηρίας ή όταν η ζωή μιας μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο. Πολλές πολιτείες με απαγορεύσεις άμβλωσης δεν επιτρέπουν εξαιρέσεις σε περιπτώσεις βιασμού και ομηρίας. Ακόμα και κάποιες που το πράττουν απαιτούν από τα θύματα να αποδείξουν τις επιθέσεις τους εντοπίζοντας αναφορές αστυνομικών.

Επίσης, δεν υπάρχουν καθολικοί κανονισμοί για τον καθορισμό πότε η υγεία μιας γυναίκας βρίσκεται σε κίνδυνο. Οι γιατροί σε πολλές πολιτείες με νέους περιορισμούς στην άμβλωση έχουν δυσκολία να ερμηνεύσουν αόριστους νόμους, κινδυνεύοντας την ιατρική τους άδεια και ακόμα και φυλάκιση αν παραβιάσουν τον νόμο.

“Λόγω του Donald Trump, μία στις τρεις γυναίκες στην Αμερική ζουν ήδη υπό ακραίους και επικίνδυνους περιορισμούς που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους και απειλούν τους γιατρούς με ποινική δίωξη για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Και αυτό θα γίνει ακόμη χειρότερο,” δήλωσε ο Biden τη Δευτέρα.

Με αυτό το υπόβαθρο, οι υποστηρικτές των δικαιωμάτων άμβλωσης πιέζουν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε πολλές πολιτείες της χώρας αυτό το φθινόπωρο για την ενσωμάτωση της πρόσβασης στη διαδικασία στις συνταγματικές τους διατάξεις. Ο Trump στη δήλωσή του τη Δευτέρα αναγνώρισε ότι οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν τελικά την τύχη της πρόσβασης στην άμβλωση σε ορισμένες πολιτείες.

Ωστόσο, ο Trump δεν έχει ακόμη δηλώσει πώς θα ψηφίσει για μια πρόταση πρόσβασης στην άμβλωση που θα εμφανιστεί στο δικό του ψηφοδέλτιο της Φλόριντα αυτόν τον Νοέμβριο.

Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες | Το άθλημα που διεκδικεί θέση στη μεγάλη διοργάνωση

Published

on

Η αλήθεια είναι ότι από τους πρώτους Ολυμπιακούς της σύγχρονης ιστορίας, στην Αθήνα μέχρι και σήμερα πολλά έχουν αλλάξει στο αγωνιστικό κομμάτι.

Όμως η είδηση ότι το pole dancing διεκδικεί, και μάλιστα με πολλές ελπίδες, θέση ανάμεσα στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, έκανε πολλούς να μείνουν με το στόμα ανοιχτό.

Το pole dancing αναγνωρίστηκε ως άθλημα από την Παγκόσμια Ένωση Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας (GAISF) το 2017 και πλέον κάποιοι θεωρούν πως είναι πιθανό να γίνει Ολυμπιακό Άθλημα.

Σύμφωνα πάντως με τα τελευταία νέα, θεωρείται σχεδόν απίθανο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι και αυτό να συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Το pole dancing ξεκίνησε από καμπαρέ και χώρους όπου γυναίκες έκαναν στριπτίζ, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξλιχθεί και μάλιστα υπάρχουν και ονόματα κινήσεων όπως στην ενόργανη γυμναστική, κινήσεις που βαφτίστηκαν από σπουδαίες κυρίες του χώρου.

Η Clara Pauchet, καθηγήτρια pole dancing στο Lannion της Βρετάνης, σε συνέντευξη της σημείωσε στο Reuters: «Είναι ένα πολύ σωματικό άθλημα. Υπάρχουν κόλπα που μου πήρε τρία χρόνια για να κάνω γιατί δεν είχα ακόμα τη δύναμη».

Η ίδια θεωρεί πως δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της ενόργανης γυμναστικής, γι’ αυτό και μπορεί να έχει θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και μπορεί η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα να ενίσχυε το άθλημα και θα βοηθούσε τις ομώνυμες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, ωστόσο ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην πειθαρχία που απαιτεί pole dancing.

Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ