Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Καίτη Σάρδαλου

Published

on

Η αγάπη της Καίτης Σάρδαλου για τον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών, χρόνο με τον χρόνο δυναμώνει ακόμα περισσότερο. Με το βλέμμα της στραμμένο στην εξέλιξη και την καινοτομία της οικογενειακής επιχείρησης Super Action, προσπαθεί καθημερινά για την επίτευξη των επαγγελματικών της στόχων.

Για την Καίτη Σάρδαλου η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε πολύ διαφορετικά, παίρνοντας εντελώς άλλη τροπή με την πάροδο του χρόνου. Μετά το τέλος των σπουδών της, οι πλείστες δουλείες που της προσφέρθηκαν ήταν στην επαρχία Λευκωσίας, λόγο της μειωμένης ζήτησης όσον αφορά δουλειές του κλάδου σπουδών της στην επαρχία Αμμοχώστου. Έτσι πήρε την απόφαση να ξεκινήσει δουλεύοντας σε ένα εργαστήριο διαπίστευσης οργάνων. Η φύση της δουλειάς της ήταν αρκετά ενδιαφέρον.

Η δύσκολία η οποία αντιμετώπιζε ήταν η καθημερινή μετάβαση της στον χώρο εργασίας, έτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά αυτή ψάχνοντας παράλληλα κάτι με πιο εύκολη πρόσβαση. Έπειτα, μετά από παρότρυνση από τα πεθερικά της, ξεκίνησε να βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση προσωρινά, μέχρι να βρεί δουλειά στη επαρχία μας. Αυτό έμελλε να είναι καθοριστικό για την ίδια. Ο υπέροχος κόσμος των παιχνιδιών την κέρδισε από τη πρώτη κιόλας στιγμή, αποφασίζοντας να μείνει στην επιχείρηση και να γίνει και η ίδια μέλος της μεγάλης οικογένειας Super Action.

Η Ουσιαστική δυσκολία που αντιμετώπισε κατά την έναρξη της στην επιχείρηση, ήταν το αγοραστικό κομμάτι. Η ενασχόληση της με τον τομέα των επιχειρήσεων, ήταν κάτι πολύ πρωτόγνωρο για την Καίτη και έπρεπε να είναι αρκετά προσεχτική στη λήψη αποφάσεων.  Ο ενθουσιασμός και ο παρορμητισμός της πολλές φορές την έχουν οδήγησει σε λανθασμένα αποτελέσματα. Σταδιακά όμως, μέσα από την πείρα που είχε αποκομίσει και τον σωστό προγραμματισμό ήταν κάτι το οποίο κατάφερε να ελέγξει και να μην αποτελεί πρόβλημα για την ίδια.

Ο υπέροχος κόσμος των παιχνιδιών την κέρδισε από τη πρώτη κιόλας στιγμή, αποφασίζοντας να μείνει στην επιχείρηση και να γίνει και η ίδια μέλος της μεγάλης οικογένειας Super Action.

Δυσκολία επίσης, αποτελεί η διαχείριση των ισορροπίων μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, ιδιαίτερα σε με οικογενειακή επιχείρηση. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν μαζί με τον σύζυγο της, αφήνοντας τα προβλήματα και την ένταση της δουλείας μακριά από το σπίτι. Αυτό είναι κάτι που τους βοηθά όχι μόνο να κρατάνε τις ισορροπίες στο σπίτι αλλά και να απολαμβάνουν την οικογενειακή θαλπωρή χωρίς ένταση.

Μέγιστη επιτυχία για την Καίτη, η οποία πηγάζει μέσα από τη δουλειά της και την καθημερινή επικοινωνία της με τους πελάτες του Super Action, είναι η εμπιστοσύνη που δέχεται από τον κόσμο, η αστείρευτη αγάπη που εισπράττει καθημερινά και η αναγνώριση της σκληρής δουλείας που χρειάζεται για να μπορεί το κατάστημα να είναι συνεχώς ανανεωμένο προϊοντολογικά, με βάση τα σύγχρονα δεδομένα και απαιτήσεις. Αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για την ίδια, που την βοηθά να εξελίσσεται συνεχώς μέσα στη δουλειά της και να αγαπά τον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών, χρόνο με τον χρόνο, ακόμα περισσότερο.

Η συμβουλή της Καίτης σε άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, είναι να μην διστάσουν, να έχουν όραμα και να μην φοβούνται τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Να έχουν στόχο την πρωτοτυπία και την καινοτομία και να είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

«Το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει ως γυναικά επιχειρηματίας είναι ότι, όταν υπάρχει αγάπη σε αυτό που κάνεις μπορείς συνεχώς να βελτιώνεσαι, να εξελίσσεσαι και να προσφέρεις στην επιχείρηση σου με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», προσθέτει.

Φυσικά, είναι αρκετοί οι παράγοντες που συνέλαβαν στην επιτυχία της, όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς της, με πρωταγωνιστικό ρολό η βοήθεια που είχε στην ανατροφή των παιδιών της. «Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις ότι τα παιδιά σου είναι σε ασφαλή χεριά, σε ένα χώρο όπου υπάρχει η αγάπη και η στοργή της γιαγιάς και του παππού. Αυτό σου δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να μπορέσεις με καθαρό μυαλό να αφοσιωθείς σε αυτό που κάνεις». Παράλληλα, ένας άλλος παράγοντας είναι η αγάπη για αυτό που κάνεις  και η σκληρή δουλειά. Χωρίς να έχεις το βλέμμα σου στραμμένο στον στόχο σου, καμία επιτυχία δεν είναι εφικτή.

Η συμβουλή της Καίτης σε άλλες γυναίκες που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, είναι να μην διστάσουν, να έχουν όραμα και να μην φοβούνται τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν. Να έχουν στόχο την πρωτοτυπία και την καινοτομία και να είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Όσο αφορά τα επιχειρηματικά πλανά της Καίτης για το μέλλον, προσθέτει ότι δεν θα σταματήσει να κάνει νέες εισαγωγές προϊόντων και να ψάχνει νέες συνεργασίες στο εξωτερικό με στόχο την επιτυχία της βέλτιστης επιλογής μεταξύ ποιότητας και τιμής. Επιπλέον, ένας μεγάλος στόχος είναι η αναπτύξη τόσο του φυσικού, αλλά και του διαδικτυακού κατάστηματος Super Action. Η Καίτη δεν μας κρύβει πως στο πίσω μέρος του μυαλού της υπάρχει και το χονδρικό εμπόριο όσον αφορά τα παιχνίδια, στόχος ο οποίος άρχισε να τίθεται σιγά σιγά σε εφαρμογή, όμως ο χρόνος προς το παρόν δεν της επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα.

Οδός: Λίμνης 3, Δερύνεια

Advertisement

Τηλέφωνο: 23 825180

Facebook: Super Action Sports and Toys – Paralimni 

Instagram: super_action_sports_toys

Website: superaction.com.cy

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Καρούσος για την αλλαγή και την εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου

Published

on

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανοίγει τα χαρτιά του στον Ζανέττο Λουκά στο CARPE DIEM, παρουσιάζοντας το όραμα του για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Στο επεισόδιο μίλησαν για τη σχέση του με το Παραλίμνι, την αγάπη του για την Αμμόχωστο, το πάθος του για αλλαγή και εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου, τις εμπειρίες του ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αργότερα ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τις δύσκολες ημέρες ως Υπουργός εν καιρό Covid 19, τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θέλει να εργαστεί αλλά και άλλες πολλές ενότητες.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Χρίστου ανοίγει τα χαρτία του παρουσιάζοντας το όραμα του για την Αγία Νάπα

Published

on

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου, είναι καλεσμένος στο δεύτερο επεισόδιο του CARPE DIEM.

Η έμφαση στη νεολαία, οι πρόκλησεις της θέσης του αντιδημάρχου και το όραμα του για την Αγία Νάπα του άυριο, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί στην εκπομπή.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Ευχαριστίες στο κατάστημα Robustos για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

“Χτυπώντας” το δέρμα | H τέχνη του Βαλεντίνο

Published

on

Ο Βαλεντίνος Πέτσα, ιδιοκτήτης του Ink2skin Tattoo Studio, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ. Μετράει στο βιογραφικό του χιλιάδες τατουάζ και στο vantagemag.com μιλάει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εκτίμηση που έχει ως tattoo artist καθώς ο ίδιος όπως σωστά αναφέρει… ζει και αναπνέει για τη τέχνη του δέρματος.

Του Ζανέττου Λουκά


Βαλεντίνο βλέποντας τη δουλειά σου θα ξεκινήσω καταρχάς δίνοντας σου
συγχαρητήρια για το έργο σου. Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για τα τατουαζ και τι σε έκανε να αποφασίσεις να γίνεις tattoo artist;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πριν ασχοληθώ με την τέχνη του Tattoo δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την τέχνη, είμαι όμως ισχυρογνώμων και όταν «κλειδώσω» σε κάτι, η αποστολή πρέπει να έρθει εις πέρας. Τον καιρό που ασχολήθηκα με αυτή την τέχνη οι μαθητείες (apprenticeships) ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο κάποια βασικά σεμινάρια που μπορούσες να ακολουθήσεις. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ενός καταναλωτικού οργίου στο διαδύκτιο, τράβηξε την προσοχή μου ένα Tattoo kit, και έτσι είπα «Γιατί όχι;» Το αγόρασα και απορροφήθηκα αμέσως. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου δρόμου γεμάτου απογοητεύσεις, δυσκολίες και πολλών ωρών εξάσκησης. Βλέπεις, το να ακολουθήσω το δρόμο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη δεν ήταν και η ποιο εύκολη επιλογή.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ως tattoo artist και πώς αντέδρασες σ’ αυτήν;
Η πρώτη εμπειρία ήταν λίγες μέρες μετά, αφού παρέλαβα το kit. Το πρώτο tattoo ήταν για ένα παιδικό μου φίλο, που μόλις έμαθε ότι είχα πάρει το Tattoo kit επέμενε να του κάνω τατουάζ. Ότι και να του έλεγα αυτός επέμενε. Ενέδωσα λοιπόν στην πρόταση και εννοείτε ότι πέρασα ατέλειωτες ώρες σε ένα σχέδιο, αγχωμένος και καταϊδρωμένος για να το τελειώσω. Αν θυμάμαι  καλά μου πήρε περίπου 4,5 ώρες. Ένα σχέδιο που για το οποίο τώρα χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά.

Μπορείς να μας μιλήσεις για τη διαδικασία που ακολούθησες για να μάθεις το
τέχνασμα του τατουαζ;

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά δέρματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά κανένα από αυτά δεν είναι κοντά στο ανθρώπινο δέρμα. Το ανθρώπινο δέρμα είναι ζωντανό, με διάφορες τονικότητες, έχει κίνηση  και πληγώνεται. Στην τέχνη του τατουάζ έχω αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και trial and error, αφού όπως είπα ποιο πάνω δεν είχα κάποιο δάσκαλο.Ποια ήταν τα πρώτα σου τατουαζ και πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της
δημιουργίας τους;

Τα πρώτα μου σχέδια ήταν μικρά και γραμμικά. Κάποια ονόματα ή ημερομηνίες και κάποια μικρά σχέδια. Από την αρχή που έπιασα μηχανή, ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Ως tattoo artist στιγματίζεις τον άλλο για πάντα και αυτό είναι μεγάλο βάρος ευθύνης. Έτσι οι πρώτες μου εμπειρίες ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσω όσους με επέλεξαν για να δημιουργήσω το τατουάζ τους.

Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».

Τι σε εμπνέει περισσότερο κατά τη δημιουργία ενός tattoo και πώς ενσωματώνεις αυτήν την έμπνευση στο έργο σου;
Πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ πελάτη και καλλιτέχνη, έτσι ώστε ο πελάτης να δώσει την ιδέα του και να δώσει το ελεύθερο στον καλλιτέχνη  να δημιουργήσει. Τότε η φαντασία οργιάζει. Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».


Ποια είναι η αγαπημένη σου πτυχή της δουλειάς σου ως tattoo artist;
Τα χαμόγελα των πελατών μου μετά από ένα πολύωρο session. Τα τατουάζ δεν είναι πάντα καλλωπιστικά, κάποιες φορές καλύπτουν πληγές σωματικές και συναισθηματικές. Ανανεώνουν ψυχές και δίνουν δύναμη να προχωρήσουν. Πολλες φορές οι πελάτες μας μέσα από το πόνο απελευθερώνονται και μας εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες που πόνεσαν δημιουργώντας έτσι μια σχέση ασθενή-θεραπευτή που δύσκολα αλλοιώνεται. Αυτά είναι τα ωραία που «ταΐζουν» την καρδιά ενός καλλιτέχνη.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το στούντιο σου και πώς έχει επηρεάσει το έργο σου;
Το στούντιο βρίσκετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εδώ και 7 χρόνια. Ο χώρος είναι σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης και ποσό άνετα νιώθει ο πελάτης όταν τον επισκέπτεται. Προτρέπουμε τους πελάτες μας να μας επισκέπτονται ακόμα και για καφέ στο στούντιο. Είναι ένα καταφύγιο για όλους μας!

Τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο στούντιο;
Το στούντιο εκτός από τις υπηρεσίες Tattoo προσφέρει και υπηρεσίες Piercing από εξειδικευμένο Piercer, τον Τίο που βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και βιτρίνες με διαφορά κοσμήματα και σκουλαρίκια.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν νόμιμο tattoo artist από έναν παράνομο;
Πλέον οι εγγεγραμμένοι καλλιτέχνες έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία πρέπει να είναι σε ευδιάκριτο σημείο στο στούντιο. Είναι η λεγόμενη “Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος”. Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος Κύπρου και δυστυχώς οι αδειούχοι δεν είναι αρκετοί προς το παρών.


Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τους ανθρώπους που αναζητούν έναν καλό tattoo artist και πώς μπορούν να εντοπίσουν τον κατάλληλο για αυτούς;
Καταρχάς κάνοντας έρευνα για τη δουλειά τους καλλιτέχνη μιλώντας με υφιστάμενους πελάτες του για συστάσεις. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μορφή συνέντευξης. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης αλλά ο χαραχτήρας του να μην συμβαδίζει με το δικό σου. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια δουλειά πάνω σου από κάποιον που δεν συμπαθείς.

Οδός: Αγίου Γεωργίου 5, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99 982479

Facebook: Valentino Petsa Tattooist

Advertisement

Instagram: ink2skintattoostudioContinue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ