Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν Ι Κούλα Χατζηχριστοδούλου Ιωάννου

Published

on

H κάθε θετική κατάληξη μιας υπόθεσης, η δικαίωση και η ικανοποίηση που βλέπει στο πρόσωπο του κάθε πελάτη, αποτελούν κίνητρο για τη νομικό Κούλα Χατζηχριστοδούλου Ιωάννου. Αυτά της δίνουν τη δύναμη για να μπορεί να πορεύεται και να προοδεύει μέσα από το τόσο απαιτητικό της επάγγελμα. 

Παρόλο που ως παιδί ονειρευόταν να γίνει γιατρός, οι σπουδές της Κούλας Χατζηχριστοδούλου Ιωάννου στην νομική ήταν μονόδρομος. Αφορμή για την ενασχόληση της με τη νομική ήταν ο πατέρας της, ο οποίος κατάφερε να της μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του για το επάγγελμα από τα μαθητικά της χρόνια. Τόσο το πτυχίο, όσο και η καθημερινή τριβή με το επάγγελμα του δικηγόρου, της επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι πήρε τη σωστή απόφαση. Στο ξεκίνημα της δεν ήρθε αντιμέτωπη με το δίλημμα της δημιουργίας ενός νέου δικηγορικού γραφείου, καθώς εργάζεται στο γραφείο που δημιούργησε ο πατέρας της, Αδάμος Χατζηχριστοδούλου & Σια Δ.Ε.Π.Ε. αυτόνομα αλλά και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους δικηγόρους του γραφείου. 

Παρόλο που πίστευε ότι δουλεύοντας στο οικογενειακό γραφείο θα ήταν πολύ εύκολο για την ίδια, εντούτοις ο μύθος αυτός καταρρίφθηκε από την πρώτη μέρα και την πρώτη της εμφάνιση στο δικαστήριο. Όταν ξεκινάς έχοντας στις πλάτες σου το βάρος ότι πρέπει να φανείς αντάξιος των ικανοτήτων και των κόπων του πατέρα σου, οι προκλήσεις είναι τεράστιες. Ζήτησε άμεσα να πραγματοποιήσει την πρακτική εξάσκηση που απαιτείται για την απόκτηση της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος στην Λευκωσία, σε ανεξάρτητο γραφείο, έτσι ώστε να αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες και να ανεξαρτητοποιηθεί. Μία πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει στην αίθουσα του Δικαστηρίου, ήταν η αντιμετώπιση δικηγόρων με πείρα αρκετών χρόνων, απαιτώντας από την ίδια ευρυμάθεια και καθημερινή μελέτη των υποθέσεων.

«Τεράστια πρόκληση είναι να προσπαθείς συνεχώς να εξισορροπήσεις την επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή στην σύγχρονη κοινωνία.Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα μίας επαγγελματία που είναι και σύζυγος, μητέρα, κόρη, αδερφή, φίλη. Νιώθεις ότι πάντα αφήνεις κάτι πίσω, νιώθεις ότι 24 ώρες δεν είναι αρκετές και ότι κάπου υστερείς».

Προσωπική επιτυχία για την ίδια είναι η κάθε θετική κατάληξη μιας υπόθεσης, η δικαίωση και η ικανοποίηση που βλέπει στο πρόσωπο του κάθε πελάτη της και ο σεβασμός από τους συναδέλφους και από τον κόσμο που συναναστρέφεται καθημερινά. Επιπρόσθετα, μεγάλη επιτυχία θεωρεί την καταξίωση του δικηγορικού γραφείου, Αδάμος Χατζηχριστοδούλου & Σία Δ.Ε.Π.Ε. στον τομέα της διαχείρισης κάθε νομικής πτυχής των ακινήτων στην περιοχή, στο δικαστήριο αλλά και εξωδικαστηριακά. 

Η αγάπη, η επιμονή, η υπομονή και η ηρεμία είναι επίσης πολύ σημαντικά στοιχεία για την Κούλα, όπως επίσης και η εξισορρόπηση τους. Η ίδια θαυμάζει τις γυναίκες που καταφέρνουν να τα συνδυάσουν όλα χωρίς βοήθεια. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο με βάση τα σημερινά δεδομένα. Αποτελεί τεράστια πρόκληση να προσπαθείς συνεχώς να εξισορροπήσεις την επαγγελματική με την προσωπική σου ζωή στην σύγχρονη κοινωνία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα μιας επαγγελματία που είναι σύζυγος, μητέρα, κόρη, αδερφή και φίλη. Νιώθεις ότι πάντοτε αφήνεις κάτι πίσω, κάπου υστερείς και ότι οι 24 ώρες δεν είναι αρκετές. Η Κούλα μας αναφέρει πως για να το καταφέρεις αυτό χρειάζεται πάρα πολύ καλός προγραμματισμός, κάτι το οποίο η ίδια ακόμα παλεύει στο να το κατακτήσει, παράλληλα όμως και βοήθεια την οποία έχει, και είναι κάτι για το οποίο είναι πολύ ευγνώμων.

Αρκετές φορές οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, μπορεί και περισσότερα από τους άντρες όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Δυστυχώς στην Κύπρο, υπάρχουν ακόμα τα στερεότυπα της ανδροκρατίας σε πολλά επαγγέλματα. Προσθέτει στη συνέχεια πως: «Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας για να καταφέρουμε να αντιμετωπιζόμαστε ισάξια, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Η αρχή είναι πάντοτε δύσκολη αλλά είναι και το ήμισυ του παντός. Η Κούλα μας αναφέρει πως μία νέα επαγγελματίας πρέπει πρώτα απ΄ όλα να φροντίσει να έχει τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσει την δική της επιχείρηση όπως γνώσεις, πρόγραμμα, πάθος αλλά και έρευνα γύρω από το αντικείμενο της. Σκοπός φυσικά δεν είναι μόνο η έναρξη μιας επιχείρησης αλλά και η συνέχιση και επιτυχία της. Και αυτό αποκτάται με συνεχή προσπάθεια παρά τις δυσκολίες που μπορεί να εμπεριέχει η επιχείρηση στην αρχή. Δουλειά, συνέπεια και αφοσίωση. Αυτό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Αρκετές φορές οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά, μπορεί και περισσότερα από τους άντρες όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Δυστυχώς, στην Κύπρο, υπάρχουν ακόμα τα στερεότυπα της ανδροκρατίας σε πολλά επαγγέλματα.Προσθέτει στη συνέχεια πως: «Έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας για να καταφέρουμε να αντιμετωπιζόμαστε ισάξια, αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».

Μελλοντικά η Κούλα θα ήθελε να συνεχίσει να μπορεί να προσφέρει στον τομέα των υπηρεσιών στον οποίο ανήκει, με περισσότερη αποδοτικότητα. Στο παρόν στάδιο, μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας εκσυγχρονισμού του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι νομικές υπηρεσίες αλλά και άλλων υπηρεσιών που σχετίζονται με το επάγγελμα της, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση μιας υπόθεσης, οποιασδήποτε φύσης. Όμως πιστεύει ότι ο εκσυγχρονισμός είναι μονόδρομος και με υπομονή και επιμονή θα είναι σε θέση να λειτουργούν πολύ πιο αποδοτικά και ταχύτερα, κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Επίσης, παρά τους δύο πολέμους οι οποίοι αναπόφευκτα επηρέασαν σημαντικά και το δικό της επάγγελμα λόγω του ότι πολλοί από τους πελάτες του γραφείου προέρχονται από τις γειτονικές αραβικές χώρες, το Ισραήλ και την Ρωσία, καταφέραν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, διατηρώντας πάντα το ήθος και τα υψηλά επίπεδα υπηρεσιών που απαιτούνται. Στόχος της για το μέλλον είναι να καταφέρουν να κρατήσουν τα ίδια ψηλά επίπεδα σαν γραφείο και να μπορέσουν να αυξήσουν τους τομείς υπηρεσιών που προσφέρουν. Προσωπικά θα ήθελε να ασχοληθεί με τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που είναι ένας τομέας της νομικής  που την ενθουσιάζει και αποτελεί και ένα από τα θέματα των μεταπτυχιακών σπουδών της.

Οδός: Σωτήρας 2, 2ος όροφος, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: +357 23811630

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δυο ραδιοφωνικοί παραγωγoί δημιούργησαν μια καινοτόμα εφαρμογή!

Published

on

Πώς δυο ράδιοφωνικοι παραγωγoί στη Θεσσαλονίκη, ο Kωστής Τζαντζαράς και ο Γιάννης Δασκάλου εφτιαξαν το «Cocktail» και μας κρατάνε συντροφιά ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Του Ζανέττου Λουκά

Δημιουργήσατε μια ξεχωριστή πλατφόρμα με το όνομα «Cocktail». Ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί αυτό είναι εντελώς ασυνήθιστο. Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της εφαρμογής Cocktail και ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Η εκπομπή μας έχει κερδίσει πολλούς ακροατές – φίλους σε διάφορες γωνιές του κόσμου, μακριά από τα συνηθισμένα όρια της ραδιοφωνικής εμβέλειας που περιορίζονται από τη φύση τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διαρκή μας επιθυμία για αλληλεπίδραση με το κοινό μας, οδήγησε στη δημιουργία της εφαρμογής μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι ανήκουμε σε μία «κοινότητα», το δικό μας cocktail community όχι απλά μία ραδιοτηλεοπτική εκπομπή.

Γιατί επιλέξατε το όνομα «Cocktail» για την εφαρμογή σας και πώς αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της εκπομπής σας;

Το όνομα «Cocktail» επιλέχθηκε για την εκπομπή μας και φυσικά, για το app μας, «Cocktail Live», διότι εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να διαμορφώνεται μια εκπομπή. Αποτελεί μία μίξη πολλών και – πολλές φορές – φαινομενικά αταίριαστων συστατικών που όμως στο τέλος έχουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ποια είναι η δομή της εφαρμογής και ποιες ενότητες περιλαμβάνει για τους χρήστες σας;

Η εφαρμογή καλύπτει μέσω εικόνας και ήχου ζωντανά καθημερινά την εκπομπή από τις 7 έως τις 10 το πρωί. Οι ενότητες που περιλαμβάνει είναι:

– Το Σέϊκερ. Έχει τη φιλοσοφία του feed των social media και φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο του community, δηλαδή των ανθρώπων που μας ακούνε καθημερινά, αλλά και δικά μας.

– Στη συνέχεια είναι οι εκπομπές με το αρχείο με όλες τις εκπομπές.

– Ακολουθεί η ενότητα Podcasts που περιλαμβάνει 4 υπό-ενότητες: Cocktail, Interviews, Friends και Metro SKG. Σε αυτές φιλοξενούνται:  Συνεντεύξεις με πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα, Podcast που όπως φαίνεται και από τον τίτλο τους είναι δικά μας αλλά και – πάλι – του community καθώς και χιουμοριστικά βίντεο με κεντρικό θέμα το Μετρό της Αθήνας. Εμείς ακόμη δεν έχουμε στη Θεσσαλονίκη και ξέρετε το διασκεδάζουμε για να μη… τσαντιζόμαστε.

Γνωριζόμασταν από τον χώρο των ΜΜΕ και – από πολλά ξενύχτια – και όταν τελικά σχεδόν από σπόντα βρεθήκαμε στο ίδιο στούντιο και καταλάβαμε τη χημεία που υπήρχε μεταξύ μας (άλλοι το λένε βλακεία μεταξύ μας), αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει η εφαρμογή σας σε σχέση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες;

Η εφαρμογή μας, Cocktail live είναι καταρχάς η πρώτη στο είδος της καθώς εμπνεύστηκε από εκπομπή και όχι από ραδιοφωνικό σταθμό με πολλές εκπομπές. Οπότε είναι ουσιαστικά ο καλύτερος τρόπος για όλους να βιώσουν 100% την «εμπειρία Cocktail» όπως μας αρέσει να λέμε.

Γνωρίζω πως εκτός από συνεργάτες και φοβερό δίδυμο στην εκπομπή είστε και κουμπάροι. Πώς γνωριστήκατε και πώς εξελίχθηκε η συνεργασία σας ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί στα χρόνια;

Advertisement

Γνωριζόμασταν από τον χώρο των ΜΜΕ και -από πολλά ξενύχτια- και όταν τελικά σχεδόν από σπόντα βρεθήκαμε στο ίδιο στούντιο και καταλάβαμε τη χημεία που υπήρχε μεταξύ μας (άλλοι το λένε βλακεία μεταξύ μας), αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Πλέον, μετά από τόσα χρόνια, πολλές φορές ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και αυτό είναι που απολαμβάνουμε περισσότερο. Άλλωστε απαιτείται αρκετή δουλειά για το καθημερινό «ζωντανό» Cocktail, και φροντίζουμε να περνάμε πρώτα καλά οι ίδιοι και να μην το αντιμετωπίζουμε ως εργασία.

Ποιο είναι το όραμά σας για την εφαρμογή Cocktail στο μέλλον και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας σχετικά με την εξέλιξή της;

Θέλουμε  το Cocktail live να αναπτύσσεται συνεχώς. Με νέα project, νέες ενότητες και νέους συνεργάτες. Τα όνειρα είναι τζάμπα και φιλοδοξούμε να γίνουμε μια πλήρης πλατφόρμα ψυχαγωγίας.

Έχετε μια φοβερή σύνδεση με το κοινό σας που μάλιστα συναντάτε στα περίφημα πάρτι που συχνά κάνετε. Πώς η εκπομπή σας συνδέεται με το κοινό σας και πώς καταφέρατε να δημιουργήσετε αυτή τη στενή σχέση;

Μας αρέσει πάρα πολύ η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Δώσε μας μικρόφωνα και live audience και άσε μας εκεί για ώρες. Και μετά από τρεις ημέρες να ρθεις, θα μας βρεις εκεί! Πάντα ενθαρρύναμε τον κόσμο μας να στέλνει ό,τι έχει στο μυαλό του και να μη διστάζει να ανοίγεται σε μας αλλά και το υπόλοιπο community. Τα πάρτι, παράλληλα είναι αυτά που μας συντηρούν και ενισχύουν αυτό το όμορφο κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας.

Πού μπορεί να βρει κάποιος την εφαρμογή Cocktail και πώς μπορεί να την κατεβάσει;

Η εφαρμογή ονομάζεται Cocktail live και την κατεβάζετε δωρεάν στο Play Store και στο App Store.

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιώργος Μαύρου κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων στο TikTok μέσα από την καλοσύνη του

Published

on

Πως ένα παιδί από τη Σωτήρα, Αμμοχώστου κατάφερε μέσα από μία σειρά βίντεο να κερδίσει ένα μεγάλο κοινό ανθρώπων που τον ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Γιώργος Μαύρου, εντελώς τυχαία άφησε το χαρακτήρα του να «κυκλοφορήσει ελεύθερα» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξει απεριόριστη αγάπη.

Γιώργο πώς αισθάνεσαι που έχεις κερδίσει την αγάπη και την υποστήριξη του κοινού στο TikTok μέσα από την αθωότητά σου και την καλοσύνη που εκπέμπεις;

Μέσα από το TikTok ανακάλυψα κάτι που για τόσο καιρό ήταν άγνωστο για μένα: την αγάπη και στήριξη του κόσμου που λειτούργησε σαν μία μεγάλη αγκαλιά για μένα. Η δυναμική αυτή πλατφόρμα μου έδωσε τη δυνατότητα να «συνδεθώ» με άλλους ανθρώπους, να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να λάβω αμέτρητα μηνύματα ενθάρρυνσης και υποστήριξης από ανθρώπους που δεν γνώριζα προσωπικά. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, ανακάλυψα πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η δύναμη της ανθρώπινης συνδεσιμότητας και αλληλεγγύης, κάτι που με έκανε να νιώθω πιο αγαπητός προς τον κόσμο.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την απόφασή σου να ξεκινήσεις να δημιουργείς περιεχόμενο στο TikTok;

Η ιστορία πίσω απ’ όλο αυτό ξεκίνησε ως ιδέα του αγαπημένου αδερφικού μου φίλου και κουμπάρου Δημήτρη Κουμή. Με παρότρυνε να δημιουργήσουμε τον λογαριασμό και στην αρχή επειδή δεν ήξερα τι είναι το TikTok δεν αντιλήφθηκα τι ακριβώς θα κάναμε. Στη πορεία όμως κατάλαβα το νόημα και ένιωσα το αίσθημα της αγάπης του κόσμου αλλά βίωσα αληθινά και ανθρώπινα συναισθήματα που προέρχονταν από μία ψηφιακή πλατφόρμα.

Πώς επιλέγεις τα θέματα για τα βίντεο σου;

Ο Δημήτρης επιλέγει τα θέματα των βίντεό μου βασιζόμενος στην καθημερινότητά μου και συγκεκριμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν, τα οποία αναφέρω ακριβώς όπως έχουν εκδηλωθεί.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να μεταδώσεις μέσω των βίντεο σου;

Το μήνυμα που επιδιώκω να μεταφέρω είναι η αξία της ειλικρίνειας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, καθώς και η σημασία του να αξιοποιούμε κάθε στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο. Αγάπη, υγεία και χιούμορ ως τα πιο σημαντικά στοιχεία της ζωής μας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της φροντίδας για τον εαυτό μας και των σχέσεών μας με τους άλλους.

Πώς αντιμετωπίζεις την αγάπη του κόσμου για αυτά που προβάλεις;

Τι να πω….. δεν έχω ξανανιώσει αυτό το συναίσθημα, στην ζωή μου από μικρός ήμουν παραμερισμένος στην άκρη και δεν λάμβανα τα πιο απλά από το κόσμο και εννοώ την κατανόηση, την αγάπη και την σωστή αντιμετώπιση. Χάρη στο Δημήτρη ο κόσμος μου τα έδωσε όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ και νιώθω ότι όλος ο κόσμος με αγαπούσε 30 χρόνια και όχι 5 μήνες από την ημέρα που δημιουργήσαμε τον λογαριασμό. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι τον αγαπώ και ας μην τους γνωρίζω. Έρχεται αρκετός κόσμος στην καφετερία Grosseto All Day Concept στη Σωτήρα Αμμοχώστου όπου είναι ο χώρος που τους λέω να γνωριστούμε γιατί με ρωτάνε καθημερινά μέσω μηνυμάτων πως μπορούν να με γνωρίσουν.

Με ποιο άτομο θα ήθελες να κάνεις βίντεο μαζί του στο TikΤok;

Εννοείται με το Δημήτρη τον αγαπημένο μου κουμπάρο!!!

TikTok: giwrgospentemiden

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Μπιάνκα Μινίδη

Published

on

H Interior Architect Μπιάνκα Μινίδη, με την δυναμική της ένταξη στον χώρο, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, τόσο από τους συνεργάτες όσο και από τους πελάτες της. Με την αποφασιστικότητα και τη δημιουργικότητα να την χαρακτηρίζουν, είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να διαπρέπει στον τομέα της για πολλά χρόνια ακόμα.

Όνειρο της Μπιάνκας, από νεαρή ηλικία, ήταν να εργάζεται σε ένα δημιουργικό κλάδο όπου θα της επέτρεπε να εκφράσει την κοινωνικότητα της με το να συναναστρέφεται καθημερινά με άλλους ανθρώπους. Έτσι πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον κλάδο του Interior Architecture & Design στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Κατά την περίοδο πρακτικής της στο Λονδίνο ανακάλυψε την αναγκαιότητα του ρόλου ενός Interior στον οικοδομικό τομέα. Ο ρόλος του διακοσμητή είναι καθοριστικός στην εξέλιξη και ολοκλήρωση ενός έργου. Ειναι το άτομο που επιμελείται την πρακτικότητα, την λειτουργία και την αισθητική στο όραμα του πελάτη. Όταν επέστρεψε στην επαρχία Αμμοχώστου είχε αντιληφθεί την έλλειψη στην αγορά όσον αφορά τις υπηρεσίες διακόσμησης.   Πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει να δώσει αυτές τις υπηρεσίες, ξεκίνησε το δικό της στούντιο το καλοκαίρι του 2015.

Στο ξεκίνημα της έπρεπε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να διαδώσει την διαφοροποίηση μεταξύ ενός Interior Decorator και ενός Interior Architect. Ένας Interior Decorator ειδικεύεται στην επιλογή χρωμάτων, φινιρίσματων, επιπλώσεων και διακοσμητικων στοιχείων. Ο ρολος ενος Interior Architect σε ένα έργο είναι πολύ βαθύτερος με την δυνατότητα δημιουργίας του γενικού Concept. Ο πρωταρχικός ρόλος της Μπιάνκας σε κάθε έργο που αναλαμβάνει, είναι να επικεντρωθεί στο συνδυασμό της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της κατασκευής μαζι με την αισθητική του χώρου. Ως εκ τούτου, εξειδικεύεται στα χαρακτηριστικά των δομικών υλικών, τον προσαρμοσμένο σχεδιασμό και επίσης στη χρήση των χρώματων, της υφής και του φωτός για οπτικούς σκοπούς.

«Έχω πιστή στις δυνατότητες μου, στο όραμα μου και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Ήμουν ευλογημένη με την υποστήριξη και την βοήθεια που είχα από την οικογένεια και τον σύντροφο μου»

Η δημιουργία καλών σχέσεων με υπεργολαβους και άτομα που εμπλέκονται στον οικοδομικό τομέα ήταν στο ξεκίνημα της άλλη μια πρόκληση, την οποία στην πορεία κατάφερε να ξεπεράσει. Η δημιουργία λίστας αξιόπιστων προμηθευτών για την ομαλή εξέλιξη των έργων που αναλαμβάνει, είναι για την ίδια ύψιστης σημασίας.

Η αναγνωρισιμότητα της εργασίας της αποτελεί έναν ουσιαστικό δείκτη μοναδικότητας και επαγγελματισμού, και αυτό είναι κάτι που η Μπιάνκα έχει επιτύχει στα χρόνια της καριέρας της. Πάντα προσπαθεί να δημιουργήσει έργα που θα έχουν τη δική τους ταυτότητα και θα ξεχωρίζουν μοναδικά ανάμεσα στην ανταγωνιστική αγορά. Αυτό αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη επιτυχία της ως διακοσμήτρια. Η ικανότητά της να δημιουργεί έργα με δική τους ταυτότητα και χαρακτήρα αντιστοιχεί στον πυρήνα του επαγγελματισμού της και αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που τη διακρίνει.

Ο κύκλος της εργασίας της είναι τρομερά πιεστικός απαιτώντας πολύ χρόνο και τα έργα είναι απρόβλεπτα σε πολλές περιπτώσεις γιατί συμβάλλουν διάφοροι παράγοντες και άτομα μέχρι την υλοποίηση τους. Οπότε η ύπαρξη σωστού προγραμματισμού είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διατήρηση των ισορροπιών τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό της χρόνο. Κάποιες περιόδους, όπως λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν χρειάζεται να θυσιάσει επιπλέον χρόνο στην δουλειά, με σκοπό να υλοποιήσει έργα των πελατών, τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα με σκοπό να ανοίξουν τις πόρτες τους έγκαιρα, για να υποδεχτούν τον τουρισμό. Πολλές φορές η ισορροπία του χρόνου χάνεται αφιερώντας πολλές ώρες από τον προσωπικό της χρόνο τις περιόδους της τουριστικής σεζόν, αλλά προσπαθεί να επαναφέρει αυτή την ισορροπία, αναπληρώνοντας τον ποιοτικό προσωπικό χρόνο αργότερα. Παράλληλα έχει όριο στον αριθμό των έργων που επιμελείται χρονιαία. Αυτό το όριο είναι η βάση για τον υγιή προγραμματισμό χρόνου μεταξύ δουλειάς και ζωής.

Μέσα στα χρόνια η Μπιάνκα έχει πάρει πολλά μαθήματα μέσα από την καθημερινή επαφή της με επαγγελματίες στον χώρο. Η ίδια αναφέρει πως η ευγενία και ο καθωσπρεπισμός είναι αρετές που έχουν τη δυναμική να σταματήσουν την οχλαγωγια μιας οικοδομής, θέτοντας τα απαραίτητα όρια με στόχο την παροχή σωστών οδηγίών για την επίτευξη απίθανων αποτελεσμάτων. Έμαθε στον τομέα της να επιμένει στην υποστηρίξη της ορθής διαδικασίας κατασκευης ως προς την ποιότητα και εξέλιξη ενός έργου. Πρέπει να υπάρχει πάντα σεβασμός και υπομονή όσον αφορά τις συναναστροφές της με άλλους επαγγελματίες στον χώρο με σκοπό την εξομάλυνση των διαδικασιών μιας οικοδομής.

«Εγώ θα έλεγα να ονειρεύεσαι μεγαλειώδες και να ξεκινάς με αργά και οργανωμένα βήματα»

«Έχω πιστή στις δυνατότητες μου, στο όραμα μου και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Ήμουν ευλογημένη με την υποστήριξη και την βοήθεια που είχα από την οικογένεια και τον σύντροφο μου». Αρχικά η Μπιάνκα ανέλαβε πολύ μικρα έργα, με περιορισμένες απαιτήσεις όπως παράδειγμα ένα δωμάτιο. Με αργά και σταθερά βήματά και με την εξέλιξη της στον τομέα, ξεκίνησε να αναλαμβάνει μεγαλύτερα έργα όπως ολοκληρωμένες κατοικίες, έπειτα επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μοναδες. Τα αργά βήματα την βοήθησαν να αποφύγω τα λαθή και να μάθει σταδιακά μέσα από τον τομέα της. Επιπλέον, πάντα αφιερώνει χρόνο στην απαιτούμενη εκπαίδευση και στην ενημέρωση που αφορά εξελίξεις στον κλάδο της, παρακολουθόντας τάσεις, νέα υλικά, καθώς και εκθέσεις. Άυτο της δίνει ώθηση στο να αναπτύξει τις δεξιότητες της χρόνο με τον χρόνο, ακόμα περισσότερο.

Πότε δεν είναι νωρίς ή αργά να ξεκινήσει μια γυναίκα την δική της επιχείρηση. Βασικοί παράγοντες στην επιτυχημένη έναρξη της, είναι η θέληση και πιστή στο άτομο και στην ιδέα. «Εγώ θα έλεγα να ονειρεύεσαι μεγαλειώδες και να ξεκινάς με αργά και οργανωμένα βήματα. Μια φίλη κάποτε με συμβούλεψε να οραματιστώ αυτο που θέλω να πετύχω και μετά να γράψω βημα βημα πως θα μπορούσα να το υλοποιήσω». Έτσι έχοντας το δικό της πλάνο ως οδηγό εκτελούσε τα βήματα ένα προς ένα, φέροντας της την επιτυχία που έχει αυτή την στιγμή. Η λίστα της με όσα θέλει να επιτύχει ακόμα είναι πολυ μεγαλύτερη και ο δρόμος της σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Μέσα από την επιχειρηματική πορεία της Μπιάνκας, υπήρξαν πολλές φορές που έχει πάρει λάθος αποφάσεις και έχει προβεί σε λάθος ενέργειες, όμως πάντα τα αποδέχεται, μαθαίνει και εξελίσσεται μέσα από αυτά.

Ο τομέας του Interior Architecture προσφέρει απέραντες δυνατότητες και ευκαιρίες. Αντιλαμβανόμενη αυτή την πραγματικότητα, η Μπιάνκα δεν σταματάει ποτέ να θέτει νέους στόχους για το μέλλον. Σταδιακά, επιδιώκει να δημιουργήσει πρωτοποριακούς τρόπους προβολής των έργων της, προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της κατά τη διεκπεραίωση των εργασιών τους. Μέσα από αυτήν τη στρατηγική προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο προηγμένη και επιτυχημένη παρουσίαση των έργων της, ενισχύοντας την επαφή της με τους πελάτες και δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και επαγγελματισμού.

Οδός: Δημοκρατίας 21, Αγία Νάπα

Τηλέφωνο:

Facebook: Bianca Minides Interior Architecture & Design 

Instagram: bianca.the.interior

Advertisement
Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ