Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Στάλω Νικολέττου

Published

on

Δημιουργική και παθιασμένη με τη δουλειά της, η αρχιτέκτονας Στάλω Νικολέττου έχει καταφέρει να ξεχωρίζει στον τομέα των επιχειρήσεων, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό των συνεργατών και των πελατών της. Είναι βέβαιο πως μέσα από την εξελικτική της πορεία θα συνεχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού, με τα μελλοντικά της αρχιτεκτονικά έργα.

Η φύση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα είναι καθαρά δημιουργική. Αυτό ήταν αρχικά και το κίνητρο της αρχιτέκτονα Στάλως Νικολέττου. Η πρόκληση να δημιουργεί τα δικά της οικοδομήματα, μέσα από  τον δικό της αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και έπειτα η συνεργασία και η επικοινωνία με τον κόσμο, ήταν κάτι που της έδινε ανέκαθεν ώθηση για να προχωρά. Η αρχιτεκτονική για την Στάλω είναι κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα. Αποτελεί για την ίδια τρόπο ζωής, τρόπο έκφρασης που συνδυάζει “την τέχνη με την τεχνική” κάτι που διαρκώς την ενθουσιάζει και την κινητοποιεί.

Για τη Στάλω πρόκληση ήταν να μπορέσει να δώσει την δική της ταυτότητα στο δομημένο περιβάλλον ενός τόπου και να αναπτύξει ένα αυθεντικό και ανθρώπινο τρόπο επικοινωνίας με τους πελάτες της, προκειμένου να μπορεί να τους μεταφέρει αποτελεσματικά τις ιδέες της. Πριν περίπου είκοσι χρόνια αυτό ήταν κάτι για το οποίο, έπρεπε να δικαιολογηθεί και να πείσει γιατί ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός με τους νέους αρχιτέκτονες.

Για μια γυναίκα το να είναι ο εαυτός της, χωρίς υπερβολές και αντιγραφές, είναι βασικό κριτήριο για την εξέλιξη της σε όποιον επαγγελματικό τομέα αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί.

Ο κατασκευαστικός τομέας ήταν και συνεχίζει να είναι ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Επομένως στα πρώτα χρόνια η γυναικεία της παρουσία περνούσε υπό αμφισβήτηση, είτε για τις γνώσεις, είτε για την ικανότητα συνεργασίας σε ένα εργοτάξιο. Η προσπάθεια της Στάλως ήταν διπλή και ο κόπος της περισσότερος για να καταφέρει να έχει πάντα όλες τις απαντήσεις σε κάθε επαγγελματικό ζήτημα. Στο παρελθόν, δεν ήταν λίγες οι φορές που αναγκαζόταν να υποβληθεί σε «τεστ ερωτήσεων» για να μπορεί να προχωρήσει στην διεκπεραίωση υποθέσεων ως αρχιτέκτονας. Ωστόσο, η αφοσίωση της Στάλως στην ανάπτυξη του επαγγελματικού της προφίλ της, την βοήθησαν να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να κατακτήσει τις φιλοδοξίες της.

Αντιθέτως στις συνεργασίες της με τους πελάτες – χρήστες του έργου, δεν ένιωθε ποτέ καμία διάκριση, και αυτό το οφείλει στην γυναικεία της φύση. «Εμείς οι  γυναίκες εκτός από μυαλό, μπορούμε να βάλουμε περισσότερο συναίσθημα και έτσι να βρεθούν πιο ουσιαστικοί κώδικες επικοινωνίας» επισημαίνει.

Όσο αφορά τα έργα της, η ίδια δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανένα από τα έργα της. Για την ίδια κάθε οικοδόμημα είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό αφού πίσω από το κάθε οικοδόμημα κρύβεται ένας διαφορετικός χρήστης, με διαφορετικό στυλ και προσωπικότητα.

Στη συνέχεια τη συζήτησης μας, μας αναφέρει πως είχε την τύχη να συνεργαστεί με επιχειρηματίες και ιδιώτες τόσο της περιοχής Αμμοχώστου, όσο και εκτός καθώς και με ανθρώπους από το εξωτερικό που επέλεξαν την Κύπρο για τις επενδυτικές τους δράσεις. Η ικανοποίηση είναι η ίδια κάθε φορά, είτε πρόκειται για ιδιωτική κατοικία, είτε για μεγάλες αναπτύξεις τουριστικών και οικιστικών συγκροτημάτων, εμπορικών και βιοτεχνικών χρήσεων ή καταλύματα αναψυχής. Η μεγαλύτερη χαρά για την Στάλω είναι όταν μέσα από όλη τη διαδικασία, φθάνει στο τελικό αποτέλεσμα εισπράττοντας την ικανοποίηση από τους πελάτες της, με επακόλουθο την ανάπτυξη μιας σχέσης φιλίας και εκτίμησης.

Ο κατασκευαστικός τομέας ήταν και συνεχίζει να είναι ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Επομένως στα πρώτα χρόνια η γυναικεία της παρουσία περνούσε υπό αμφισβήτηση, είτε για τις γνώσεις, είτε για την ικανότητα συνεργασίας σε ένα εργοτάξιο. Η προσπάθεια της Στάλως ήταν διπλή και ο κόπος της περισσότερος για να καταφέρει να έχει πάντα όλες τις απαντήσεις σε κάθε επαγγελματικό ζήτημα.

Η Στάλω αναφέρει πως για την διατήρηση των ισορροπιών στην καθημερινότητα της χρειάζεται πολύ καλός προγραμματισμός και παράλληλα μαθηματική σκέψη, χαρακτηριστικό των ανθρώπων στον κλάδο της μηχανικής. Οι στιγμές με τα παιδιά της, την οικογένεια και τους φίλους της, ανέκαθεν αποτελούσαν την κινητήριο δύναμη της ζωής της. Αυτές τη γεμίζουν με δύναμη και έμπνευση, στοιχεία που αφομοιώνει μετέπειτα στην επαγγελματική της πλευρά. Αυτό που ένιωσε μέσα στην πορεία της ζωής είναι ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται, όταν βλέπουν τον προγραμματισμό της μητέρας τους, πως η ζωή θέλει κόπο, θυσίες, σκληρή δουλειά και υπερβάσεις με σκοπό την επίτευξη των επιθυμητών στόχων. Όλα αυτά την χαροποιούν ιδιαίτερα δίνοντας της την αίσθηση ότι ναι, μπορεί να υπάρξει η χρυσή τομή.

Για τη Στάλω σκοπός ζωής της είναι η συνεχόμενη εξέλιξη και βελτίωση και αυτό ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Από νεαρή ηλικία είχε τα μάτια της στραμμένα στον στόχο της, μέσω της μελέτης και της έρευνας. Κατά την ίδια, ο κύριος παράγοντας για ⁠επαγγελματική ανέλιξη ως αρχιτέκτονας είναι η αγάπη για την ζωή και τον άνθρωπο. Αυτή καθρεφτίζεται στα ⁠όμορφες οικοδομές και τις ξεχωριστές κατασκευές, που προσφέρουν ποιοτική αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου ενός τόπου.

Για μια γυναίκα το να είναι ο εαυτός της, χωρίς υπερβολές και αντιγραφές είναι βασικό κριτήριο για την εξέλιξη της, σε όποιον επαγγελματικό τομέα αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί. Οι νέες επιχειρηματίες κατά την γνώμη της Στάλως πρέπει να ξεκινούν και να προχωρούν με σεμνότητα. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια για εντυπωσιασμο πάρα μόνο σωστές συμβουλές στον πελάτη ή στους συνεργάτες τους. Απώτερος σκοπός δεν πρέπει να είναι μόνο το κέρδος αλλά η σωστή διεκπεραίωση των εργασιών. Βλέποντας ξεκάθαρα όλες τις παραμέτρους σε κάθε επαγγελματική συνεργασία, πρέπει να αποσκοπούν στη βέλτιστη λύση, ακόμα και μέσα από τα διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μία υπόθεση. Η διαδικασία αυτή εκτιμάται σε βάθος χρόνου και έρχεται ως φυσικό επακόλουθο η ανταμοιβή.

«Νιώθω ευγνώμων για όλη την πορεία που έχω διαγράψει και για κάθε μέρα που προχωρώ ένα βήμα παραπάνω. Αυτό που εύχομαι είναι να συνεχίσω να έχω δύναμη μυαλού και ζωντάνια ψυχής, για να μπορώ να αποδίδω σε κάθε πρόκληση και συνεργασία και να αφήνω την δική μου σφραγίδα στο δομημένο περιβάλλον». Ευχή της Στάλως για την ευρύτερη κοινωνία και για την Επαρχία Αμμοχώστου είναι να ξεπεράσει τις οποιεσδήποτε δυσκολίες και να μπει σε μονοπάτια σταθερότητας και ευημερίας. Και όπως λέει πάντα η ίδια «Το κοινό καλό έχει αντίκτυπο και στο καλό και επιτυχία του καθενός».

Οδός: 1ης Απριλίου 23, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 23741425

Facebook: Γ & Σ Νικολέττου Αρχιτέκτονες – Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΠΕ 

Advertisement

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δυο ραδιοφωνικοί παραγωγoί δημιούργησαν μια καινοτόμα εφαρμογή!

Published

on

Πώς δυο ράδιοφωνικοι παραγωγoί στη Θεσσαλονίκη, ο Kωστής Τζαντζαράς και ο Γιάννης Δασκάλου εφτιαξαν το «Cocktail» και μας κρατάνε συντροφιά ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Του Ζανέττου Λουκά

Δημιουργήσατε μια ξεχωριστή πλατφόρμα με το όνομα «Cocktail». Ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί αυτό είναι εντελώς ασυνήθιστο. Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της εφαρμογής Cocktail και ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Η εκπομπή μας έχει κερδίσει πολλούς ακροατές – φίλους σε διάφορες γωνιές του κόσμου, μακριά από τα συνηθισμένα όρια της ραδιοφωνικής εμβέλειας που περιορίζονται από τη φύση τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διαρκή μας επιθυμία για αλληλεπίδραση με το κοινό μας, οδήγησε στη δημιουργία της εφαρμογής μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι ανήκουμε σε μία «κοινότητα», το δικό μας cocktail community όχι απλά μία ραδιοτηλεοπτική εκπομπή.

Γιατί επιλέξατε το όνομα «Cocktail» για την εφαρμογή σας και πώς αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της εκπομπής σας;

Το όνομα «Cocktail» επιλέχθηκε για την εκπομπή μας και φυσικά, για το app μας, «Cocktail Live», διότι εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να διαμορφώνεται μια εκπομπή. Αποτελεί μία μίξη πολλών και – πολλές φορές – φαινομενικά αταίριαστων συστατικών που όμως στο τέλος έχουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ποια είναι η δομή της εφαρμογής και ποιες ενότητες περιλαμβάνει για τους χρήστες σας;

Η εφαρμογή καλύπτει μέσω εικόνας και ήχου ζωντανά καθημερινά την εκπομπή από τις 7 έως τις 10 το πρωί. Οι ενότητες που περιλαμβάνει είναι:

– Το Σέϊκερ. Έχει τη φιλοσοφία του feed των social media και φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο του community, δηλαδή των ανθρώπων που μας ακούνε καθημερινά, αλλά και δικά μας.

– Στη συνέχεια είναι οι εκπομπές με το αρχείο με όλες τις εκπομπές.

– Ακολουθεί η ενότητα Podcasts που περιλαμβάνει 4 υπό-ενότητες: Cocktail, Interviews, Friends και Metro SKG. Σε αυτές φιλοξενούνται:  Συνεντεύξεις με πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα, Podcast που όπως φαίνεται και από τον τίτλο τους είναι δικά μας αλλά και – πάλι – του community καθώς και χιουμοριστικά βίντεο με κεντρικό θέμα το Μετρό της Αθήνας. Εμείς ακόμη δεν έχουμε στη Θεσσαλονίκη και ξέρετε το διασκεδάζουμε για να μη… τσαντιζόμαστε.

Γνωριζόμασταν από τον χώρο των ΜΜΕ και – από πολλά ξενύχτια – και όταν τελικά σχεδόν από σπόντα βρεθήκαμε στο ίδιο στούντιο και καταλάβαμε τη χημεία που υπήρχε μεταξύ μας (άλλοι το λένε βλακεία μεταξύ μας), αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει η εφαρμογή σας σε σχέση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες;

Η εφαρμογή μας, Cocktail live είναι καταρχάς η πρώτη στο είδος της καθώς εμπνεύστηκε από εκπομπή και όχι από ραδιοφωνικό σταθμό με πολλές εκπομπές. Οπότε είναι ουσιαστικά ο καλύτερος τρόπος για όλους να βιώσουν 100% την «εμπειρία Cocktail» όπως μας αρέσει να λέμε.

Γνωρίζω πως εκτός από συνεργάτες και φοβερό δίδυμο στην εκπομπή είστε και κουμπάροι. Πώς γνωριστήκατε και πώς εξελίχθηκε η συνεργασία σας ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί στα χρόνια;

Advertisement

Γνωριζόμασταν από τον χώρο των ΜΜΕ και -από πολλά ξενύχτια- και όταν τελικά σχεδόν από σπόντα βρεθήκαμε στο ίδιο στούντιο και καταλάβαμε τη χημεία που υπήρχε μεταξύ μας (άλλοι το λένε βλακεία μεταξύ μας), αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Πλέον, μετά από τόσα χρόνια, πολλές φορές ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και αυτό είναι που απολαμβάνουμε περισσότερο. Άλλωστε απαιτείται αρκετή δουλειά για το καθημερινό «ζωντανό» Cocktail, και φροντίζουμε να περνάμε πρώτα καλά οι ίδιοι και να μην το αντιμετωπίζουμε ως εργασία.

Ποιο είναι το όραμά σας για την εφαρμογή Cocktail στο μέλλον και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας σχετικά με την εξέλιξή της;

Θέλουμε  το Cocktail live να αναπτύσσεται συνεχώς. Με νέα project, νέες ενότητες και νέους συνεργάτες. Τα όνειρα είναι τζάμπα και φιλοδοξούμε να γίνουμε μια πλήρης πλατφόρμα ψυχαγωγίας.

Έχετε μια φοβερή σύνδεση με το κοινό σας που μάλιστα συναντάτε στα περίφημα πάρτι που συχνά κάνετε. Πώς η εκπομπή σας συνδέεται με το κοινό σας και πώς καταφέρατε να δημιουργήσετε αυτή τη στενή σχέση;

Μας αρέσει πάρα πολύ η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Δώσε μας μικρόφωνα και live audience και άσε μας εκεί για ώρες. Και μετά από τρεις ημέρες να ρθεις, θα μας βρεις εκεί! Πάντα ενθαρρύναμε τον κόσμο μας να στέλνει ό,τι έχει στο μυαλό του και να μη διστάζει να ανοίγεται σε μας αλλά και το υπόλοιπο community. Τα πάρτι, παράλληλα είναι αυτά που μας συντηρούν και ενισχύουν αυτό το όμορφο κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας.

Πού μπορεί να βρει κάποιος την εφαρμογή Cocktail και πώς μπορεί να την κατεβάσει;

Η εφαρμογή ονομάζεται Cocktail live και την κατεβάζετε δωρεάν στο Play Store και στο App Store.

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιώργος Μαύρου κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων στο TikTok μέσα από την καλοσύνη του

Published

on

Πως ένα παιδί από τη Σωτήρα, Αμμοχώστου κατάφερε μέσα από μία σειρά βίντεο να κερδίσει ένα μεγάλο κοινό ανθρώπων που τον ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Γιώργος Μαύρου, εντελώς τυχαία άφησε το χαρακτήρα του να «κυκλοφορήσει ελεύθερα» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξει απεριόριστη αγάπη.

Γιώργο πώς αισθάνεσαι που έχεις κερδίσει την αγάπη και την υποστήριξη του κοινού στο TikTok μέσα από την αθωότητά σου και την καλοσύνη που εκπέμπεις;

Μέσα από το TikTok ανακάλυψα κάτι που για τόσο καιρό ήταν άγνωστο για μένα: την αγάπη και στήριξη του κόσμου που λειτούργησε σαν μία μεγάλη αγκαλιά για μένα. Η δυναμική αυτή πλατφόρμα μου έδωσε τη δυνατότητα να «συνδεθώ» με άλλους ανθρώπους, να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να λάβω αμέτρητα μηνύματα ενθάρρυνσης και υποστήριξης από ανθρώπους που δεν γνώριζα προσωπικά. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, ανακάλυψα πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η δύναμη της ανθρώπινης συνδεσιμότητας και αλληλεγγύης, κάτι που με έκανε να νιώθω πιο αγαπητός προς τον κόσμο.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την απόφασή σου να ξεκινήσεις να δημιουργείς περιεχόμενο στο TikTok;

Η ιστορία πίσω απ’ όλο αυτό ξεκίνησε ως ιδέα του αγαπημένου αδερφικού μου φίλου και κουμπάρου Δημήτρη Κουμή. Με παρότρυνε να δημιουργήσουμε τον λογαριασμό και στην αρχή επειδή δεν ήξερα τι είναι το TikTok δεν αντιλήφθηκα τι ακριβώς θα κάναμε. Στη πορεία όμως κατάλαβα το νόημα και ένιωσα το αίσθημα της αγάπης του κόσμου αλλά βίωσα αληθινά και ανθρώπινα συναισθήματα που προέρχονταν από μία ψηφιακή πλατφόρμα.

Πώς επιλέγεις τα θέματα για τα βίντεο σου;

Ο Δημήτρης επιλέγει τα θέματα των βίντεό μου βασιζόμενος στην καθημερινότητά μου και συγκεκριμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν, τα οποία αναφέρω ακριβώς όπως έχουν εκδηλωθεί.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να μεταδώσεις μέσω των βίντεο σου;

Το μήνυμα που επιδιώκω να μεταφέρω είναι η αξία της ειλικρίνειας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, καθώς και η σημασία του να αξιοποιούμε κάθε στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο. Αγάπη, υγεία και χιούμορ ως τα πιο σημαντικά στοιχεία της ζωής μας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της φροντίδας για τον εαυτό μας και των σχέσεών μας με τους άλλους.

Πώς αντιμετωπίζεις την αγάπη του κόσμου για αυτά που προβάλεις;

Τι να πω….. δεν έχω ξανανιώσει αυτό το συναίσθημα, στην ζωή μου από μικρός ήμουν παραμερισμένος στην άκρη και δεν λάμβανα τα πιο απλά από το κόσμο και εννοώ την κατανόηση, την αγάπη και την σωστή αντιμετώπιση. Χάρη στο Δημήτρη ο κόσμος μου τα έδωσε όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ και νιώθω ότι όλος ο κόσμος με αγαπούσε 30 χρόνια και όχι 5 μήνες από την ημέρα που δημιουργήσαμε τον λογαριασμό. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι τον αγαπώ και ας μην τους γνωρίζω. Έρχεται αρκετός κόσμος στην καφετερία Grosseto All Day Concept στη Σωτήρα Αμμοχώστου όπου είναι ο χώρος που τους λέω να γνωριστούμε γιατί με ρωτάνε καθημερινά μέσω μηνυμάτων πως μπορούν να με γνωρίσουν.

Με ποιο άτομο θα ήθελες να κάνεις βίντεο μαζί του στο TikΤok;

Εννοείται με το Δημήτρη τον αγαπημένο μου κουμπάρο!!!

TikTok: giwrgospentemiden

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Μπιάνκα Μινίδη

Published

on

H Interior Architect Μπιάνκα Μινίδη, με την δυναμική της ένταξη στον χώρο, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, τόσο από τους συνεργάτες όσο και από τους πελάτες της. Με την αποφασιστικότητα και τη δημιουργικότητα να την χαρακτηρίζουν, είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να διαπρέπει στον τομέα της για πολλά χρόνια ακόμα.

Όνειρο της Μπιάνκας, από νεαρή ηλικία, ήταν να εργάζεται σε ένα δημιουργικό κλάδο όπου θα της επέτρεπε να εκφράσει την κοινωνικότητα της με το να συναναστρέφεται καθημερινά με άλλους ανθρώπους. Έτσι πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον κλάδο του Interior Architecture & Design στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Κατά την περίοδο πρακτικής της στο Λονδίνο ανακάλυψε την αναγκαιότητα του ρόλου ενός Interior στον οικοδομικό τομέα. Ο ρόλος του διακοσμητή είναι καθοριστικός στην εξέλιξη και ολοκλήρωση ενός έργου. Ειναι το άτομο που επιμελείται την πρακτικότητα, την λειτουργία και την αισθητική στο όραμα του πελάτη. Όταν επέστρεψε στην επαρχία Αμμοχώστου είχε αντιληφθεί την έλλειψη στην αγορά όσον αφορά τις υπηρεσίες διακόσμησης.   Πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει να δώσει αυτές τις υπηρεσίες, ξεκίνησε το δικό της στούντιο το καλοκαίρι του 2015.

Στο ξεκίνημα της έπρεπε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να διαδώσει την διαφοροποίηση μεταξύ ενός Interior Decorator και ενός Interior Architect. Ένας Interior Decorator ειδικεύεται στην επιλογή χρωμάτων, φινιρίσματων, επιπλώσεων και διακοσμητικων στοιχείων. Ο ρολος ενος Interior Architect σε ένα έργο είναι πολύ βαθύτερος με την δυνατότητα δημιουργίας του γενικού Concept. Ο πρωταρχικός ρόλος της Μπιάνκας σε κάθε έργο που αναλαμβάνει, είναι να επικεντρωθεί στο συνδυασμό της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της κατασκευής μαζι με την αισθητική του χώρου. Ως εκ τούτου, εξειδικεύεται στα χαρακτηριστικά των δομικών υλικών, τον προσαρμοσμένο σχεδιασμό και επίσης στη χρήση των χρώματων, της υφής και του φωτός για οπτικούς σκοπούς.

«Έχω πιστή στις δυνατότητες μου, στο όραμα μου και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Ήμουν ευλογημένη με την υποστήριξη και την βοήθεια που είχα από την οικογένεια και τον σύντροφο μου»

Η δημιουργία καλών σχέσεων με υπεργολαβους και άτομα που εμπλέκονται στον οικοδομικό τομέα ήταν στο ξεκίνημα της άλλη μια πρόκληση, την οποία στην πορεία κατάφερε να ξεπεράσει. Η δημιουργία λίστας αξιόπιστων προμηθευτών για την ομαλή εξέλιξη των έργων που αναλαμβάνει, είναι για την ίδια ύψιστης σημασίας.

Η αναγνωρισιμότητα της εργασίας της αποτελεί έναν ουσιαστικό δείκτη μοναδικότητας και επαγγελματισμού, και αυτό είναι κάτι που η Μπιάνκα έχει επιτύχει στα χρόνια της καριέρας της. Πάντα προσπαθεί να δημιουργήσει έργα που θα έχουν τη δική τους ταυτότητα και θα ξεχωρίζουν μοναδικά ανάμεσα στην ανταγωνιστική αγορά. Αυτό αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη επιτυχία της ως διακοσμήτρια. Η ικανότητά της να δημιουργεί έργα με δική τους ταυτότητα και χαρακτήρα αντιστοιχεί στον πυρήνα του επαγγελματισμού της και αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που τη διακρίνει.

Ο κύκλος της εργασίας της είναι τρομερά πιεστικός απαιτώντας πολύ χρόνο και τα έργα είναι απρόβλεπτα σε πολλές περιπτώσεις γιατί συμβάλλουν διάφοροι παράγοντες και άτομα μέχρι την υλοποίηση τους. Οπότε η ύπαρξη σωστού προγραμματισμού είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διατήρηση των ισορροπιών τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό της χρόνο. Κάποιες περιόδους, όπως λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν χρειάζεται να θυσιάσει επιπλέον χρόνο στην δουλειά, με σκοπό να υλοποιήσει έργα των πελατών, τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα με σκοπό να ανοίξουν τις πόρτες τους έγκαιρα, για να υποδεχτούν τον τουρισμό. Πολλές φορές η ισορροπία του χρόνου χάνεται αφιερώντας πολλές ώρες από τον προσωπικό της χρόνο τις περιόδους της τουριστικής σεζόν, αλλά προσπαθεί να επαναφέρει αυτή την ισορροπία, αναπληρώνοντας τον ποιοτικό προσωπικό χρόνο αργότερα. Παράλληλα έχει όριο στον αριθμό των έργων που επιμελείται χρονιαία. Αυτό το όριο είναι η βάση για τον υγιή προγραμματισμό χρόνου μεταξύ δουλειάς και ζωής.

Μέσα στα χρόνια η Μπιάνκα έχει πάρει πολλά μαθήματα μέσα από την καθημερινή επαφή της με επαγγελματίες στον χώρο. Η ίδια αναφέρει πως η ευγενία και ο καθωσπρεπισμός είναι αρετές που έχουν τη δυναμική να σταματήσουν την οχλαγωγια μιας οικοδομής, θέτοντας τα απαραίτητα όρια με στόχο την παροχή σωστών οδηγίών για την επίτευξη απίθανων αποτελεσμάτων. Έμαθε στον τομέα της να επιμένει στην υποστηρίξη της ορθής διαδικασίας κατασκευης ως προς την ποιότητα και εξέλιξη ενός έργου. Πρέπει να υπάρχει πάντα σεβασμός και υπομονή όσον αφορά τις συναναστροφές της με άλλους επαγγελματίες στον χώρο με σκοπό την εξομάλυνση των διαδικασιών μιας οικοδομής.

«Εγώ θα έλεγα να ονειρεύεσαι μεγαλειώδες και να ξεκινάς με αργά και οργανωμένα βήματα»

«Έχω πιστή στις δυνατότητες μου, στο όραμα μου και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Ήμουν ευλογημένη με την υποστήριξη και την βοήθεια που είχα από την οικογένεια και τον σύντροφο μου». Αρχικά η Μπιάνκα ανέλαβε πολύ μικρα έργα, με περιορισμένες απαιτήσεις όπως παράδειγμα ένα δωμάτιο. Με αργά και σταθερά βήματά και με την εξέλιξη της στον τομέα, ξεκίνησε να αναλαμβάνει μεγαλύτερα έργα όπως ολοκληρωμένες κατοικίες, έπειτα επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μοναδες. Τα αργά βήματα την βοήθησαν να αποφύγω τα λαθή και να μάθει σταδιακά μέσα από τον τομέα της. Επιπλέον, πάντα αφιερώνει χρόνο στην απαιτούμενη εκπαίδευση και στην ενημέρωση που αφορά εξελίξεις στον κλάδο της, παρακολουθόντας τάσεις, νέα υλικά, καθώς και εκθέσεις. Άυτο της δίνει ώθηση στο να αναπτύξει τις δεξιότητες της χρόνο με τον χρόνο, ακόμα περισσότερο.

Πότε δεν είναι νωρίς ή αργά να ξεκινήσει μια γυναίκα την δική της επιχείρηση. Βασικοί παράγοντες στην επιτυχημένη έναρξη της, είναι η θέληση και πιστή στο άτομο και στην ιδέα. «Εγώ θα έλεγα να ονειρεύεσαι μεγαλειώδες και να ξεκινάς με αργά και οργανωμένα βήματα. Μια φίλη κάποτε με συμβούλεψε να οραματιστώ αυτο που θέλω να πετύχω και μετά να γράψω βημα βημα πως θα μπορούσα να το υλοποιήσω». Έτσι έχοντας το δικό της πλάνο ως οδηγό εκτελούσε τα βήματα ένα προς ένα, φέροντας της την επιτυχία που έχει αυτή την στιγμή. Η λίστα της με όσα θέλει να επιτύχει ακόμα είναι πολυ μεγαλύτερη και ο δρόμος της σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Μέσα από την επιχειρηματική πορεία της Μπιάνκας, υπήρξαν πολλές φορές που έχει πάρει λάθος αποφάσεις και έχει προβεί σε λάθος ενέργειες, όμως πάντα τα αποδέχεται, μαθαίνει και εξελίσσεται μέσα από αυτά.

Ο τομέας του Interior Architecture προσφέρει απέραντες δυνατότητες και ευκαιρίες. Αντιλαμβανόμενη αυτή την πραγματικότητα, η Μπιάνκα δεν σταματάει ποτέ να θέτει νέους στόχους για το μέλλον. Σταδιακά, επιδιώκει να δημιουργήσει πρωτοποριακούς τρόπους προβολής των έργων της, προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της κατά τη διεκπεραίωση των εργασιών τους. Μέσα από αυτήν τη στρατηγική προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο προηγμένη και επιτυχημένη παρουσίαση των έργων της, ενισχύοντας την επαφή της με τους πελάτες και δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και επαγγελματισμού.

Οδός: Δημοκρατίας 21, Αγία Νάπα

Τηλέφωνο:

Facebook: Bianca Minides Interior Architecture & Design 

Instagram: bianca.the.interior

Advertisement
Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ