Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιατί ο Γιώργος Νικολέττος διεκδικεί τη Δημαρχία;

Published

on

Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτός του Μετσόβιου Πολυτεχνείου με άριστα. Επιχειρηματίας και συνιδρυτής μίας μεγάλης εταιρείας, υπεύθυνη στα μεγαλύτερα έργα της Κύπρου. Εμπλεκόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρόνια με έντονες πολιτικές δράσεις. Πρώην αντιπρόεδρος της ΑΗΚ με πλούσιο έργο. Αναμφίβολα η περίπτωση του Γιώργου Νικολέττου δεν είναι καθόλου τυχαία. Βρεθήκαμε ένα πρωινό σε μία καφετέρια και ζήτησα τις απόψεις του για όσο αφορά την διεκδίκηση της Δημαρχίας  Παραλιμνίου – Δερύνειας – Φρενάρου –  Αχερίτου – Βρυσούλλων.

Από τον Ζανέττο Λουκά

Κύριε Νικολέττο διεκδικείτε τη Δημαρχία Παραλιμνίου – Δερύνειας – Φρενάρου –  Αχερίτου – Βρυσούλλων. Πότε και για ποιους λόγους πάρθηκε η απόφαση σας;

Έχω μια μακρά ιστορία στην τοπική αυτοδιοίκηση και η έγνοια μου για την τοπική κοινωνία, του κατοίκους της περιοχής μας και μελλοντικούς δημότες του νέου Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας – Φρενάρους – Αχερίτου, δεν είναι πρόσφατη. Έχω πλήρη εικόνα από πρώτο χέρι και αντίληψη και των προβλημάτων και των προοπτικών της περιοχής. Αναλογίστηκα την κρισιμότητα της μετάβασης σε ένα διαφορετικό καθεστώς, όπως προκύπτει από την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και σκεπτόμενος ότι τα ηνία της νέας εποχής πρέπει να δοθούν σε έμπειρα χέρια, αποφάσισα ναδιεκδικήσω τη Δημαρχία του νέου Δήμου.  Ομολογώ ότι η απόφαση μου καθορίστηκε και από τη μεγάλη αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκα, που ανδρώθηκα και πέτυχα επαγγελματικά, την ευγνωμοσύνη που νιώθω γι’ αυτά που μου έχει δώσει και θέλω να μετουσιώσω την ευγνωμοσύνη και την αγάπη σε προσφορά. Εξάλλου, ποτέ δεν οπισθοχωρώ στις προκλήσεις. Ήμουν πάντα και θα συνεχίσω στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το κοινό καλό.

Θέλω να δώσω και όχι να πάρω και αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αποφασιστικότητας μου, για να περάσει ο Δήμος μας επιτυχώς στη νέα εποχή.

Ο νέος Δήμος, με μεγαλύτερη εμβέλεια καθώς προστέθηκαν και άλλα τέσσερα χωριά, αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση καθώς καλείστε να λύσετε δεκάδες προβλήματα. Είστε έτοιμος για μία τέτοια πρόκληση;

Οι καταστάσεις έχουν ωριμάσει. Ωρίμασα και εγώ, ωρίμασε και η κοινωνία και πλέον γνωρίζει ποιος θα υπηρετήσει για να δώσει και όχι για να πάρει. Και έτσι εξηγώ και τη στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας μου, εκτός του ΔΗΣΥ από τον οποίο προέρχομαι και από την ΕΔΕΚ και από τη ΔΗΠΑ, αλλά και από μεγάλο αριθμό δημοτών από το σύνολο του φάσματος της κομματικής ζωής και από ανένταχτους. Εξάλλου, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι και πρέπει να είναι υπεράνω κομμάτων. Αν δεν ήμουν απόλυτα έτοιμος για τις νέες προκλήσεις, δεν θα διεκδικούσα καμία θέση. Όπως είπα λίγο πριν, θέλω να δώσω και όχι να πάρω και αυτό είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αποφασιστικότητας μου, για να περάσει ο Δήμος μας επιτυχώς στη νέα εποχή.

Ο κόσμος της επαρχίας Αμμοχώστου προβληματίζετε με το σχέδιο επανένωσης των Δήμων. Ποια είναι η δική σας άποψη;

Κατά την άποψη μου, θα ήταν καλύτερο η Επαρχία μας να ήταν ένας ενιαίος Δήμος. Όμως, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι και με τον άλλο Δήμο της Επαρχίας μας, ως μια γροθιά, για το κοινό καλό. Εξάλλου και κατά τη θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, είχα άψογη σχέση με τους άλλους Δήμους και κοινότητες.

Κατά την άποψη μου, θα ήταν καλύτερο η Επαρχία μας να ήταν ένας ενιαίος Δήμος. Όμως, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, θα προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι και με τον άλλο Δήμο της Επαρχίας μας, ως μια γροθιά, για το κοινό καλό.

Πώς σκοπεύετε να εργαστείτε για την προώθηση του κοινού συμφέροντος και την επίλυση κοινών προβλημάτων στο Δήμο;

Σκληρά, μεθοδικά και συλλογικά. Όσοι με ξέρουν, όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην πολιτική, στην ΑΗΚ, στην επαγγελματική μου δραστηριότητα, γνωρίζουν ότι η σκληρή δουλειά είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μου. Μετά, δεν πρόκειται να αφήνω τίποτα στην τύχη. Η σωστή μεθοδολογία και ο σωστός σχεδιασμός είναι το ήμισυ της επιτυχούς έκβασης της αποστολής. Και συλλογικά, υπό την άποψη ότι θα λαμβάνω υπόψη την τοπική κοινωνία και τα οργανωμένα σύνολα της και θα ζητώ – ή και θα απαιτώ – σκληρή δουλειά από όλους, όσοι θα είναι μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια.

Είστε ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας με κύκλο εργασιών σε μεγάλα έργα της Κύπρου και του εξωτερικού, όπως δημόσια και ιδιωτικά κτιριακά έργα, γέφυρες, λιμενικά κτλ. Πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την επιχειρηματική σας εμπειρία για την ανάπτυξη και την πρόοδο του δήμου;

Οι σπουδές μου, η επαγγελματική μου εμπειρία, η πολυετής θητεία μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου ως Αντιπρόεδρος, δημιουργούν το υπόβαθρο της τεχνοκρατικής εμπειρογνωμοσύνης, η οποία θα συνδράμει την πολιτική αποφασιστικότητα, για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όντως, η πρωτοπορία της εταιρίας μου και οι καινοτομίες που εισήγαγα στον κατασκευαστικό τομέα, θα μπορέσουν να βοηθήσουν στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που θα προγραμματίσουμε. Οι γνώσεις μου σ’ αυτό το αντικείμενο, θα αποτρέψουν από το να πέσει ο Δήμος σε παγίδες και κακοτοπιές, κάτι που βλέπουμε να γίνεται συχνά στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επίσης, είμαι έτοιμος, από την πρώτη στιγμή να σηκώσουμε μανίκια και να ξεκινήσουμε σκληρή δουλειά. Πρώτα από τα μικρά, γιατί χωρίς να κάνεις τα μικρά, δεν μπορείς να προχωρήσεις στα μεγάλα. Θα επιλύσουμε τα προβλήματα των γειτονιών, όπως δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, παιγνιδότοπους και μετά θα προχωρήσουμε στο σχεδιασμό και την ωρίμανση χρηματοδότησης από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια έργων υποδομής, που τόση ανάγκη έχει η Επαρχία μας. Πρέπει να γίνουμε ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις έργων στην περιοχή μας που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα αυξήσουν τις θέσεις εργασίας. Οφείλουμε επίσης να προωθήσουμε, προς αυτό τον σκοπό, το brand name της περιοχής μας. 

Οι γνώσεις μου σ’ αυτό το αντικείμενο, θα αποτρέψουν από το να πέσει ο Δήμος σε παγίδες και κακοτοπιές, κάτι που βλέπουμε να γίνεται συχνά στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Λένε ότι οι Πολιτικοί Μηχανικοί είναι πραγματιστές και εκπαιδευμένοι να τελειώνουν σωστά μία εργασία που τους ανατίθεται. Στη δική σας περίπτωση αυτό ισχύει;

Πράγματι, λόγω σπουδών και επαγγέλματος, έμαθα να είμαι πρακτικός και να εκτελώ άμεσα αυτό που πρέπει να γίνει. Εφαρμόζω το ρητό «μην αναβάλλεις για αύριο, αυτό που μπορεί να γίνει σήμερα». Η Πολιτική Μηχανική με έμαθε να σχεδιάζω σωστά, να υπολογίζω σωστά, να παραμένω σταθερός στις προδιαγραφές, χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις. Αυτό το εφαρμόζω όχι μόνο στη δουλειά μου, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου. Μάθαμε να πατάμε γερά στη γη, θεμελιώνοντας κτίρια, χωρίς να υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Advertisement

Όσο αφορά τη θητεία σας ως Αντιπρόεδρος της ΑΗΚ οι συνάδελφοι σας στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, σας έχουν πλέξει με εγκώμια λόγια ουκ ολίγες φορές. Έχετε κάνει μία εξαιρετική δουλειά για το κοινό της Κύπρου. Μιλήστε μας λίγο για τα όσα έχετε καταφέρει.

Η πορεία μου στην ΑΗΚ, ήταν πορεία ανιδιοτελούς προσφοράς, ασταμάτητης έγνοιας για το παρόν και το μέλλον του μεγαλύτερου ημικρατικού οργανισμού, αλλά και ενός εκ των δύο κρισιμότερων ημικρατικών οργανισμών. Η ΑΗΚ είναι η κινητήριος μηχανή της κοινωνίας και της οικονομίας, από το απλό νοικοκυριό, μέχρι τις μεγάλες βιομηχανίες, τις υπηρεσίες, τις κρατικές υποδομές. Δώσαμε μάχες για να προστατεύσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ΑΗΚ, τη συνοχή της, την επιχειρησιακή της ικανότητα. Παλέψαμε για να αντιμετωπίσουμε την υπονόμευση που δεχόταν η ΑΗΚ, και εντός και εκτός. Αγωνιστήκαμε για τη συνεχή τεχνολογική και επιστημονική αναβάθμιση της ΑΗΚ. Χαρήκαμε με τις επιτυχίες, επιτυχίες που αντανακλούσαν θετικά στο σύνολο της κοινωνίας. Απογοητευτήκαμε και από αποτυχίες, όπως να πείσουμε για έγκαιρη συμμετοχή της ΑΗΚ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Ακόμα όμως γι’ αυτό, στο τέλος δικαιωθήκαμε. Συνέδεσα μεγάλο μέρος της προσωπικής μου δραστηριοποίησης με την πορεία της ΑΗΚ και δηλώνω υπερήφανος γι’ αυτό, γιατί – θα το επαναλάβω – η προσφορά ήταν ανιδιοτελής και στόχευε μόνο στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας. Απέκτησα πολύτιμες εμπειρίες από την ενασχόληση με τη διοίκηση του ζωτικής σημασίας οργανισμού, τις οποίες θα αξιοποιήσω, επίσης προς όφελος της κοινωνίας.

Η Πολιτική Μηχανική με έμαθε να σχεδιάζω σωστά, να υπολογίζω σωστά, να παραμένω σταθερός στις προδιαγραφές, χωρίς παρεκκλίσεις και εκπτώσεις. Αυτό το εφαρμόζω όχι μόνο στη δουλειά μου, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μου.

Πλέον οι σύγχρονες πόλεις αποκαλούνται «πράσινες πόλεις» καθώς προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, γαλήνης αλλά και καλύτερη ποιότητα στους πολίτες. Είναι κάτι που ο κόσμος της επαρχίας Αμμοχώστου το διεκδικεί αλλά δύσκολα το βρίσκει. Ποια είναι η προσέγγισή σας σε θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας για τον δήμο;

Εφόσον, στόχος μου είναι η κατακόρυφη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συνδυαστεί η ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος στο πρόγραμμα διαχείρισης του Δήμου, που ετοιμάζεται. Η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές είναι ότι εδώ και κάποιες δεκαετίες η ανάπτυξη είναι εμφανής και σε κάποιες περιπτώσεις είναι άναρχη, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουμε και σε ένα αγροτικό περιβάλλον υπαίθρου, από το οποίο ζουν οι οικογένειες πολλών δημοτών μας. Η δε θάλασσα μας, συνέβαλε στην ανάπτυξη της περιοχής και είναι από μόνη της ένα σημαίνων φυσικό στοιχείο. Άρα, ο σεβασμός της φύσης και η αειφόρος ανάπτυξη πρέπει να συνδυαστούν. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, παρά το γεγονός ότι πολλές περιοχές της Κύπρου έχουν αποτύχει, γιατί εμείς δεν θα επενδύσουμε σε επιφανειακές «αρπαχτές», αλλά σε ένα αειφόρο μέλλον, που θα το χαίρονται οι επόμενες γενεές.

Πώς σκοπεύετε να προωθήσετε τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που λαμβάνονται στον δήμο;

Ήδη το πράττουμε. Το εκλογικό μου επιτελείο έχει απευθυνθεί διαδικτυακά στους δημότες μας, ζητώντας του να καταγράψουν τα ζητήματα που τους απασχολούν και που αυτοί θεωρούν ως σημαντικότερα. Οι προτεραιότητες των δημοτών μας θα αξιολογηθούν με προσοχή. Εάν οι δημότες μας, με τιμήσουν με τη ψήφο τους και με εκλέξουν ως τον πρώτο Δήμαρχο του νέου Δήμου, θα θεσμοθετήσω τον διάλογο του Δημάρχου με τους δημότες. Θα καθοριστεί Ημέρα Δημότη, που θα μπορεί ο καθένας να μεταφέρει προτάσεις και προβλήματα, καθώς, όπως και στην επαγγελματική μου ζωή, δεν είμαι άνθρωπος των τεσσάρων τοίχων ενός γραφείου, αλλά θα είμαι συνέχεια στην κυριολεξία κοντά στους δημότες. Θα θεσμοθετήσω επίσης τις πανδημοτικές συνελεύσεις, για εξαιρετικά σημαντικά θέματα.  Το γραφείο μου δεν θα είναι το γραφείο του Δημάρχου, αλλά θα είμαστε μαζί με τους συναδέλφους και συνεργάτες έξω στην Επαρχία μας, να καταγράφουμε και να επιλύσουμε προβλήματα.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δυο ραδιοφωνικοί παραγωγoί δημιούργησαν μια καινοτόμα εφαρμογή!

Published

on

Πώς δυο ράδιοφωνικοι παραγωγoί στη Θεσσαλονίκη, ο Kωστής Τζαντζαράς και ο Γιάννης Δασκάλου εφτιαξαν το «Cocktail» και μας κρατάνε συντροφιά ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Του Ζανέττου Λουκά

Δημιουργήσατε μια ξεχωριστή πλατφόρμα με το όνομα «Cocktail». Ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί αυτό είναι εντελώς ασυνήθιστο. Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της εφαρμογής Cocktail και ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

Η εκπομπή μας έχει κερδίσει πολλούς ακροατές – φίλους σε διάφορες γωνιές του κόσμου, μακριά από τα συνηθισμένα όρια της ραδιοφωνικής εμβέλειας που περιορίζονται από τη φύση τους. Αυτό, σε συνδυασμό με τη διαρκή μας επιθυμία για αλληλεπίδραση με το κοινό μας, οδήγησε στη δημιουργία της εφαρμογής μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι ανήκουμε σε μία «κοινότητα», το δικό μας cocktail community όχι απλά μία ραδιοτηλεοπτική εκπομπή.

Γιατί επιλέξατε το όνομα «Cocktail» για την εφαρμογή σας και πώς αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία της εκπομπής σας;

Το όνομα «Cocktail» επιλέχθηκε για την εκπομπή μας και φυσικά, για το app μας, «Cocktail Live», διότι εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να διαμορφώνεται μια εκπομπή. Αποτελεί μία μίξη πολλών και – πολλές φορές – φαινομενικά αταίριαστων συστατικών που όμως στο τέλος έχουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Ποια είναι η δομή της εφαρμογής και ποιες ενότητες περιλαμβάνει για τους χρήστες σας;

Η εφαρμογή καλύπτει μέσω εικόνας και ήχου ζωντανά καθημερινά την εκπομπή από τις 7 έως τις 10 το πρωί. Οι ενότητες που περιλαμβάνει είναι:

– Το Σέϊκερ. Έχει τη φιλοσοφία του feed των social media και φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο του community, δηλαδή των ανθρώπων που μας ακούνε καθημερινά, αλλά και δικά μας.

– Στη συνέχεια είναι οι εκπομπές με το αρχείο με όλες τις εκπομπές.

– Ακολουθεί η ενότητα Podcasts που περιλαμβάνει 4 υπό-ενότητες: Cocktail, Interviews, Friends και Metro SKG. Σε αυτές φιλοξενούνται:  Συνεντεύξεις με πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα, Podcast που όπως φαίνεται και από τον τίτλο τους είναι δικά μας αλλά και – πάλι – του community καθώς και χιουμοριστικά βίντεο με κεντρικό θέμα το Μετρό της Αθήνας. Εμείς ακόμη δεν έχουμε στη Θεσσαλονίκη και ξέρετε το διασκεδάζουμε για να μη… τσαντιζόμαστε.

Γνωριζόμασταν από τον χώρο των ΜΜΕ και – από πολλά ξενύχτια – και όταν τελικά σχεδόν από σπόντα βρεθήκαμε στο ίδιο στούντιο και καταλάβαμε τη χημεία που υπήρχε μεταξύ μας (άλλοι το λένε βλακεία μεταξύ μας), αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα που προσφέρει η εφαρμογή σας σε σχέση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες;

Η εφαρμογή μας, Cocktail live είναι καταρχάς η πρώτη στο είδος της καθώς εμπνεύστηκε από εκπομπή και όχι από ραδιοφωνικό σταθμό με πολλές εκπομπές. Οπότε είναι ουσιαστικά ο καλύτερος τρόπος για όλους να βιώσουν 100% την «εμπειρία Cocktail» όπως μας αρέσει να λέμε.

Γνωρίζω πως εκτός από συνεργάτες και φοβερό δίδυμο στην εκπομπή είστε και κουμπάροι. Πώς γνωριστήκατε και πώς εξελίχθηκε η συνεργασία σας ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί στα χρόνια;

Advertisement

Γνωριζόμασταν από τον χώρο των ΜΜΕ και -από πολλά ξενύχτια- και όταν τελικά σχεδόν από σπόντα βρεθήκαμε στο ίδιο στούντιο και καταλάβαμε τη χημεία που υπήρχε μεταξύ μας (άλλοι το λένε βλακεία μεταξύ μας), αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Πλέον, μετά από τόσα χρόνια, πολλές φορές ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και αυτό είναι που απολαμβάνουμε περισσότερο. Άλλωστε απαιτείται αρκετή δουλειά για το καθημερινό «ζωντανό» Cocktail, και φροντίζουμε να περνάμε πρώτα καλά οι ίδιοι και να μην το αντιμετωπίζουμε ως εργασία.

Ποιο είναι το όραμά σας για την εφαρμογή Cocktail στο μέλλον και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας σχετικά με την εξέλιξή της;

Θέλουμε  το Cocktail live να αναπτύσσεται συνεχώς. Με νέα project, νέες ενότητες και νέους συνεργάτες. Τα όνειρα είναι τζάμπα και φιλοδοξούμε να γίνουμε μια πλήρης πλατφόρμα ψυχαγωγίας.

Έχετε μια φοβερή σύνδεση με το κοινό σας που μάλιστα συναντάτε στα περίφημα πάρτι που συχνά κάνετε. Πώς η εκπομπή σας συνδέεται με το κοινό σας και πώς καταφέρατε να δημιουργήσετε αυτή τη στενή σχέση;

Μας αρέσει πάρα πολύ η αλληλεπίδραση με τον κόσμο. Δώσε μας μικρόφωνα και live audience και άσε μας εκεί για ώρες. Και μετά από τρεις ημέρες να ρθεις, θα μας βρεις εκεί! Πάντα ενθαρρύναμε τον κόσμο μας να στέλνει ό,τι έχει στο μυαλό του και να μη διστάζει να ανοίγεται σε μας αλλά και το υπόλοιπο community. Τα πάρτι, παράλληλα είναι αυτά που μας συντηρούν και ενισχύουν αυτό το όμορφο κλίμα που υπάρχει μεταξύ μας.

Πού μπορεί να βρει κάποιος την εφαρμογή Cocktail και πώς μπορεί να την κατεβάσει;

Η εφαρμογή ονομάζεται Cocktail live και την κατεβάζετε δωρεάν στο Play Store και στο App Store.

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιώργος Μαύρου κατακτά τις καρδιές των ανθρώπων στο TikTok μέσα από την καλοσύνη του

Published

on

Πως ένα παιδί από τη Σωτήρα, Αμμοχώστου κατάφερε μέσα από μία σειρά βίντεο να κερδίσει ένα μεγάλο κοινό ανθρώπων που τον ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Ο Γιώργος Μαύρου, εντελώς τυχαία άφησε το χαρακτήρα του να «κυκλοφορήσει ελεύθερα» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εισπράξει απεριόριστη αγάπη.

Γιώργο πώς αισθάνεσαι που έχεις κερδίσει την αγάπη και την υποστήριξη του κοινού στο TikTok μέσα από την αθωότητά σου και την καλοσύνη που εκπέμπεις;

Μέσα από το TikTok ανακάλυψα κάτι που για τόσο καιρό ήταν άγνωστο για μένα: την αγάπη και στήριξη του κόσμου που λειτούργησε σαν μία μεγάλη αγκαλιά για μένα. Η δυναμική αυτή πλατφόρμα μου έδωσε τη δυνατότητα να «συνδεθώ» με άλλους ανθρώπους, να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να λάβω αμέτρητα μηνύματα ενθάρρυνσης και υποστήριξης από ανθρώπους που δεν γνώριζα προσωπικά. Μέσα από αυτήν την εμπειρία, ανακάλυψα πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η δύναμη της ανθρώπινης συνδεσιμότητας και αλληλεγγύης, κάτι που με έκανε να νιώθω πιο αγαπητός προς τον κόσμο.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την απόφασή σου να ξεκινήσεις να δημιουργείς περιεχόμενο στο TikTok;

Η ιστορία πίσω απ’ όλο αυτό ξεκίνησε ως ιδέα του αγαπημένου αδερφικού μου φίλου και κουμπάρου Δημήτρη Κουμή. Με παρότρυνε να δημιουργήσουμε τον λογαριασμό και στην αρχή επειδή δεν ήξερα τι είναι το TikTok δεν αντιλήφθηκα τι ακριβώς θα κάναμε. Στη πορεία όμως κατάλαβα το νόημα και ένιωσα το αίσθημα της αγάπης του κόσμου αλλά βίωσα αληθινά και ανθρώπινα συναισθήματα που προέρχονταν από μία ψηφιακή πλατφόρμα.

Πώς επιλέγεις τα θέματα για τα βίντεο σου;

Ο Δημήτρης επιλέγει τα θέματα των βίντεό μου βασιζόμενος στην καθημερινότητά μου και συγκεκριμένα σε γεγονότα που συμβαίνουν, τα οποία αναφέρω ακριβώς όπως έχουν εκδηλωθεί.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να μεταδώσεις μέσω των βίντεο σου;

Το μήνυμα που επιδιώκω να μεταφέρω είναι η αξία της ειλικρίνειας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, καθώς και η σημασία του να αξιοποιούμε κάθε στιγμή σαν να μην υπάρχει αύριο. Αγάπη, υγεία και χιούμορ ως τα πιο σημαντικά στοιχεία της ζωής μας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της φροντίδας για τον εαυτό μας και των σχέσεών μας με τους άλλους.

Πώς αντιμετωπίζεις την αγάπη του κόσμου για αυτά που προβάλεις;

Τι να πω….. δεν έχω ξανανιώσει αυτό το συναίσθημα, στην ζωή μου από μικρός ήμουν παραμερισμένος στην άκρη και δεν λάμβανα τα πιο απλά από το κόσμο και εννοώ την κατανόηση, την αγάπη και την σωστή αντιμετώπιση. Χάρη στο Δημήτρη ο κόσμος μου τα έδωσε όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ και νιώθω ότι όλος ο κόσμος με αγαπούσε 30 χρόνια και όχι 5 μήνες από την ημέρα που δημιουργήσαμε τον λογαριασμό. Θέλω να γνωρίζει ο κόσμος ότι τον αγαπώ και ας μην τους γνωρίζω. Έρχεται αρκετός κόσμος στην καφετερία Grosseto All Day Concept στη Σωτήρα Αμμοχώστου όπου είναι ο χώρος που τους λέω να γνωριστούμε γιατί με ρωτάνε καθημερινά μέσω μηνυμάτων πως μπορούν να με γνωρίσουν.

Με ποιο άτομο θα ήθελες να κάνεις βίντεο μαζί του στο TikΤok;

Εννοείται με το Δημήτρη τον αγαπημένο μου κουμπάρο!!!

TikTok: giwrgospentemiden

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Μπιάνκα Μινίδη

Published

on

H Interior Architect Μπιάνκα Μινίδη, με την δυναμική της ένταξη στον χώρο, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, τόσο από τους συνεργάτες όσο και από τους πελάτες της. Με την αποφασιστικότητα και τη δημιουργικότητα να την χαρακτηρίζουν, είμαστε βέβαιοι πως θα συνεχίσει να διαπρέπει στον τομέα της για πολλά χρόνια ακόμα.

Όνειρο της Μπιάνκας, από νεαρή ηλικία, ήταν να εργάζεται σε ένα δημιουργικό κλάδο όπου θα της επέτρεπε να εκφράσει την κοινωνικότητα της με το να συναναστρέφεται καθημερινά με άλλους ανθρώπους. Έτσι πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τον κλάδο του Interior Architecture & Design στο Πανεπιστήμιο Metropolitan του Λονδίνου. Κατά την περίοδο πρακτικής της στο Λονδίνο ανακάλυψε την αναγκαιότητα του ρόλου ενός Interior στον οικοδομικό τομέα. Ο ρόλος του διακοσμητή είναι καθοριστικός στην εξέλιξη και ολοκλήρωση ενός έργου. Ειναι το άτομο που επιμελείται την πρακτικότητα, την λειτουργία και την αισθητική στο όραμα του πελάτη. Όταν επέστρεψε στην επαρχία Αμμοχώστου είχε αντιληφθεί την έλλειψη στην αγορά όσον αφορά τις υπηρεσίες διακόσμησης.   Πιστεύοντας πως θα τα καταφέρει να δώσει αυτές τις υπηρεσίες, ξεκίνησε το δικό της στούντιο το καλοκαίρι του 2015.

Στο ξεκίνημα της έπρεπε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να διαδώσει την διαφοροποίηση μεταξύ ενός Interior Decorator και ενός Interior Architect. Ένας Interior Decorator ειδικεύεται στην επιλογή χρωμάτων, φινιρίσματων, επιπλώσεων και διακοσμητικων στοιχείων. Ο ρολος ενος Interior Architect σε ένα έργο είναι πολύ βαθύτερος με την δυνατότητα δημιουργίας του γενικού Concept. Ο πρωταρχικός ρόλος της Μπιάνκας σε κάθε έργο που αναλαμβάνει, είναι να επικεντρωθεί στο συνδυασμό της λειτουργικότητας και της ασφάλειας της κατασκευής μαζι με την αισθητική του χώρου. Ως εκ τούτου, εξειδικεύεται στα χαρακτηριστικά των δομικών υλικών, τον προσαρμοσμένο σχεδιασμό και επίσης στη χρήση των χρώματων, της υφής και του φωτός για οπτικούς σκοπούς.

«Έχω πιστή στις δυνατότητες μου, στο όραμα μου και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Ήμουν ευλογημένη με την υποστήριξη και την βοήθεια που είχα από την οικογένεια και τον σύντροφο μου»

Η δημιουργία καλών σχέσεων με υπεργολαβους και άτομα που εμπλέκονται στον οικοδομικό τομέα ήταν στο ξεκίνημα της άλλη μια πρόκληση, την οποία στην πορεία κατάφερε να ξεπεράσει. Η δημιουργία λίστας αξιόπιστων προμηθευτών για την ομαλή εξέλιξη των έργων που αναλαμβάνει, είναι για την ίδια ύψιστης σημασίας.

Η αναγνωρισιμότητα της εργασίας της αποτελεί έναν ουσιαστικό δείκτη μοναδικότητας και επαγγελματισμού, και αυτό είναι κάτι που η Μπιάνκα έχει επιτύχει στα χρόνια της καριέρας της. Πάντα προσπαθεί να δημιουργήσει έργα που θα έχουν τη δική τους ταυτότητα και θα ξεχωρίζουν μοναδικά ανάμεσα στην ανταγωνιστική αγορά. Αυτό αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη επιτυχία της ως διακοσμήτρια. Η ικανότητά της να δημιουργεί έργα με δική τους ταυτότητα και χαρακτήρα αντιστοιχεί στον πυρήνα του επαγγελματισμού της και αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο που τη διακρίνει.

Ο κύκλος της εργασίας της είναι τρομερά πιεστικός απαιτώντας πολύ χρόνο και τα έργα είναι απρόβλεπτα σε πολλές περιπτώσεις γιατί συμβάλλουν διάφοροι παράγοντες και άτομα μέχρι την υλοποίηση τους. Οπότε η ύπαρξη σωστού προγραμματισμού είναι απαραίτητο στοιχείο για τη διατήρηση των ισορροπιών τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό της χρόνο. Κάποιες περιόδους, όπως λίγο πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν χρειάζεται να θυσιάσει επιπλέον χρόνο στην δουλειά, με σκοπό να υλοποιήσει έργα των πελατών, τα οποία πρέπει να είναι έτοιμα με σκοπό να ανοίξουν τις πόρτες τους έγκαιρα, για να υποδεχτούν τον τουρισμό. Πολλές φορές η ισορροπία του χρόνου χάνεται αφιερώντας πολλές ώρες από τον προσωπικό της χρόνο τις περιόδους της τουριστικής σεζόν, αλλά προσπαθεί να επαναφέρει αυτή την ισορροπία, αναπληρώνοντας τον ποιοτικό προσωπικό χρόνο αργότερα. Παράλληλα έχει όριο στον αριθμό των έργων που επιμελείται χρονιαία. Αυτό το όριο είναι η βάση για τον υγιή προγραμματισμό χρόνου μεταξύ δουλειάς και ζωής.

Μέσα στα χρόνια η Μπιάνκα έχει πάρει πολλά μαθήματα μέσα από την καθημερινή επαφή της με επαγγελματίες στον χώρο. Η ίδια αναφέρει πως η ευγενία και ο καθωσπρεπισμός είναι αρετές που έχουν τη δυναμική να σταματήσουν την οχλαγωγια μιας οικοδομής, θέτοντας τα απαραίτητα όρια με στόχο την παροχή σωστών οδηγίών για την επίτευξη απίθανων αποτελεσμάτων. Έμαθε στον τομέα της να επιμένει στην υποστηρίξη της ορθής διαδικασίας κατασκευης ως προς την ποιότητα και εξέλιξη ενός έργου. Πρέπει να υπάρχει πάντα σεβασμός και υπομονή όσον αφορά τις συναναστροφές της με άλλους επαγγελματίες στον χώρο με σκοπό την εξομάλυνση των διαδικασιών μιας οικοδομής.

«Εγώ θα έλεγα να ονειρεύεσαι μεγαλειώδες και να ξεκινάς με αργά και οργανωμένα βήματα»

«Έχω πιστή στις δυνατότητες μου, στο όραμα μου και πάνω από όλα πίστη στον Θεό. Ήμουν ευλογημένη με την υποστήριξη και την βοήθεια που είχα από την οικογένεια και τον σύντροφο μου». Αρχικά η Μπιάνκα ανέλαβε πολύ μικρα έργα, με περιορισμένες απαιτήσεις όπως παράδειγμα ένα δωμάτιο. Με αργά και σταθερά βήματά και με την εξέλιξη της στον τομέα, ξεκίνησε να αναλαμβάνει μεγαλύτερα έργα όπως ολοκληρωμένες κατοικίες, έπειτα επιχειρήσεις και ξενοδοχειακές μοναδες. Τα αργά βήματα την βοήθησαν να αποφύγω τα λαθή και να μάθει σταδιακά μέσα από τον τομέα της. Επιπλέον, πάντα αφιερώνει χρόνο στην απαιτούμενη εκπαίδευση και στην ενημέρωση που αφορά εξελίξεις στον κλάδο της, παρακολουθόντας τάσεις, νέα υλικά, καθώς και εκθέσεις. Άυτο της δίνει ώθηση στο να αναπτύξει τις δεξιότητες της χρόνο με τον χρόνο, ακόμα περισσότερο.

Πότε δεν είναι νωρίς ή αργά να ξεκινήσει μια γυναίκα την δική της επιχείρηση. Βασικοί παράγοντες στην επιτυχημένη έναρξη της, είναι η θέληση και πιστή στο άτομο και στην ιδέα. «Εγώ θα έλεγα να ονειρεύεσαι μεγαλειώδες και να ξεκινάς με αργά και οργανωμένα βήματα. Μια φίλη κάποτε με συμβούλεψε να οραματιστώ αυτο που θέλω να πετύχω και μετά να γράψω βημα βημα πως θα μπορούσα να το υλοποιήσω». Έτσι έχοντας το δικό της πλάνο ως οδηγό εκτελούσε τα βήματα ένα προς ένα, φέροντας της την επιτυχία που έχει αυτή την στιγμή. Η λίστα της με όσα θέλει να επιτύχει ακόμα είναι πολυ μεγαλύτερη και ο δρόμος της σίγουρα πολύ ενδιαφέρον. Μέσα από την επιχειρηματική πορεία της Μπιάνκας, υπήρξαν πολλές φορές που έχει πάρει λάθος αποφάσεις και έχει προβεί σε λάθος ενέργειες, όμως πάντα τα αποδέχεται, μαθαίνει και εξελίσσεται μέσα από αυτά.

Ο τομέας του Interior Architecture προσφέρει απέραντες δυνατότητες και ευκαιρίες. Αντιλαμβανόμενη αυτή την πραγματικότητα, η Μπιάνκα δεν σταματάει ποτέ να θέτει νέους στόχους για το μέλλον. Σταδιακά, επιδιώκει να δημιουργήσει πρωτοποριακούς τρόπους προβολής των έργων της, προκειμένου να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της κατά τη διεκπεραίωση των εργασιών τους. Μέσα από αυτήν τη στρατηγική προσπαθεί να δημιουργήσει μια πιο προηγμένη και επιτυχημένη παρουσίαση των έργων της, ενισχύοντας την επαφή της με τους πελάτες και δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης και επαγγελματισμού.

Οδός: Δημοκρατίας 21, Αγία Νάπα

Τηλέφωνο:

Facebook: Bianca Minides Interior Architecture & Design 

Instagram: bianca.the.interior

Advertisement
Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ