Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν Ι Κούλα Ιωάννου Χριστοδούλου

Published

on

Η αγάπη της Κούλας Ιωάννου Χριστοδούλου για την διδασκαλία και την εκπαίδευση, αλλά πιο πολύ η αγάπη της για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους ήταν η αφορμή για να αρχίσει το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ξένων γλωσσών Wisdom. Χρόνια τώρα το εκπαιδευτήριο διαπρέπει στον κλάδο του, προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση στους σπουδαστές του.

Ανέκαθεν, η γνώση ξένων γλωσσών αποτελούσε για την κυρία Κούλα δυνατό εργαλείο επικοινωνίας, ένα μέσο εξερεύνησης και εξοικείωσης με διάφορες κουλτούρες και πολιτισμούς άλλων χωρών. Πέραν από το γεγονός ότι το εκπαιδευτήριο ήταν το βιοποριστικό της μέσο, είχε την ανάγκη και το ζήλο να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στον τομέα των ξένων γλωσσών. Ήθελε να δημιουργήσει έναν χώρο όπου οι μαθητές να μπορούν να αναπτύξουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες με προσαρμοσμένα προγράμματα και εξειδικευμένους καθηγητές κάτι το οποίο κατάφερε με επιτυχία.

Στα πρώτα στάδια της ίδρυσης του, το εκπαιδευτικό κέντρο ξένων γλωσσών αντιμετώπισε αναπόφευκτα προκλήσεις. Μία από τις μεγαλύτερες ήταν αρχικά η εξεύρεση οικονομικών πόρων για την στελέχωση του εκπαιδευτηρίου και την αγορά του αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού που ήταν απαραίτητο για χρήση στη μάθηση. Η πρόσβαση τον τότε καιρό σε πηγές χρηματοδότησης φάνταζε σχεδόν απίθανη για νεαρά, αυτοδημιούργητα άτομα που ξεκινούσαν κάτι καινούργιο άρα όλοι οι πόροι ήταν από τις πενιχρές αποταμιεύσεις της. Άλλο προσωπικό στοίχημα της κυρίας Κούλας υπήρξε η εδραίωση και αναγνώριση του εκπαιδευτηρίου στα πρώτα του χρόνια, σε μια σχετικά μικρή κοινότητα όπως ήταν τότε το Παραλίμνι και η δημιουργία «καλού ονόματος» η οποία θα οδηγούσε μετέπειτα στην αύξηση των μαθητών. Η αύξηση των σπουδαστών έφερε όπως ήταν φυσικό επακόλουθο την επόμενη πρόκληση, αυτή της επέκτασης των αρχικών εγκαταστάσεων και την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου στην καρδιά του Παραλιμνιού, εκεί και όπου στεγάζεται μέχρι και σήμερα το εκπαιδευτικό κέντρο, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Οι προκλήσεις όμως πείσμωναν το επιχειρείν μιας και πάντοτε θεωρούσε το επάγγελμα της λειτούργημα. Η σωστή δουλειά, η υπομονή, η επιμονή, η άοκνη εργατικότητα και η μεθοδικότητα της ήταν τα δυνατά της όπλα. «Πρέπει να ομολογήσω ότι η αγάπη με την οποία με αγκάλιασαν στην πορεία, ήταν απρόσμενη και ανεπανάληπτη. Η εκτίμηση για τη δουλειά μου αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό!»

Η πραγματικότητα του να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας στον τομέα της εκπαίδευσης είναι απαιτητική. Έχοντας όμως την υποστήριξη από το σύζυγο, τους γονείς και γενικότερα την οικογένεια της διευκόλυνε την όλη κατάσταση. Η βοήθεια από την οικογένεια καθιστά τα πράγματα πιο εφικτά για πολλές γυναίκες στον χώρο των επιχειρήσεων. Όπως πολλές άλλες μητέρες, έτσι και η κυρία Κούλα ήρθε αντιμέτωπη με προκλήσεις, δυσκολίες, τύψεις και τις ατέλειωτες μέρες με πολλές εργατοώρες κατά την επαγγελματική της πορεία. Η έννοια του «ελεύθερου χρόνου» ήταν άγνωστη για την ίδια, κυρίως κατά το μεγάλωμα των παιδιών της, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του επαγγέλματος της. Παρόλα αυτά η ανεξαρτησία από οικονομικής άποψης και η διαχείριση του προσωπικού δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα για την κυρία Κούλα, καθώς η μετάβαση από την ατομική εργασία στη συνεργασία και κατ’ επέκταση τη οικονομική διαχείριση καθώς και τη διαχείριση της ομάδας του εκπαιδευτηρίου, εξελίχθηκαν ομαλά και σταδιακά. Ο δε ευπροσάρμοστος χαρακτήρας της και η ικανότητα της στην διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων, σε συνδυασμό με την κατανόηση των απαιτήσεων του εκπαιδευτικού χώρου, βοήθησαν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Αντεπεξήλθε στις διάφορες προκλήσεις με αγάπη, υπομονή, επιμονή, εργατικότητα, συνεχή έρευνα και επιμόρφωση, παρέχοντας υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης.

«Πρέπει να ομολογήσω ότι η αγάπη με την οποία με αγκάλιασαν στην πορεία, ήταν απρόσμενη και ανεπανάληπτη. Η εκτίμηση για τη δουλειά μου αποτελεί ένα πολύτιμο αγαθό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό!»

Η ανάπτυξη στενών σχέσεων με την κοινότητα και τους συνεργάτες της, απέφερε πολλά θετικά αποτελέσματα. Εκδηλώνοντας δέσμευση στην ποιότητα, πρόβηκε σε επιτυχημένες προσπάθειες. «Ευγνώμων τότε και τώρα στους ανθρώπους που μου εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους, καθιστώντας την εμπιστοσύνη αυτή ως την καλύτερη διαφήμιση της προσφοράς μου».

Η δημιουργία ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που προωθεί την ανάπτυξη και επιτυχία των μαθητών, καθώς και η προσήλωση στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, η ενημέρωση για τα τελευταία τεχνολογικά μέσα, το μεράκι και ο επαγγελματισμός ήταν όλα αυτά που οδήγησαν σε ευρεία αναγνώριση των παροχών του Wisdom και την καθιέρωση του ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιτυχημένα εκπαιδευτήρια σε Παγκύπρια βάση.

Οι συνεχείς επιτυχίες του εκπαιδευτηρίου ενίσχυσαν τη σχέση του με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού όσον αφορά την εγγραφή των μαθητών σε αυτά, καθώς και σε άλλες συνεργασίες και υπηρεσίες που προσφέρει, όπως την απόκτηση πτυχίων γλωσσομάθειας, υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού, ψυχομετρικά τεστ, η εξασφάλιση θέσεων σε υψηλές κλίμακες στη δημόσια υπηρεσία καθώς επίσης στην αστυνομική και πυροσβεστική υπηρεσία και τόσα άλλα. Η εμπιστοσύνη βέβαια των γονέων και η παροχή ασφάλειας προς τους μαθητές και γενικά σε όλους τους  σπουδαστές, αποτελούν το υψηλότερο και τιμητικότερο αποτέλεσμα της προσπάθειας της κυρίας Κούλας και της ομάδας του Wisdom.

«Στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού, βιώνω την απόλυτη πληροφόρηση, εμπνέομαι από συναρπαστικές προσωπικότητες σπουδαστών και συνεργατών μου. Η σχέση που δημιουργείται από την προσχολική ηλικία έως την ενηλικίωση όπως και με μεγαλύτερους σπουδαστές μας και με κάθε μαθητή ξεχωριστά ο οποίος ακολουθεί το δικό του μοναδικό ταξίδι, αποτελεί ανεκτίμητη εμπειρία». Συνολικά, η ανάπτυξη της εκπαιδευτικής προσφοράς του Wisdom έχει διαμορφώσει ένα περιβάλλον επιτυχημένης και συναρπαστικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη επαρχία Αμμοχώστου.

Με προσεκτικό προγραμματισμό και οργάνωση των καθημερινών καθηκόντων, δίνοντας έμφαση στις προτεραιότητες και θέτοντας όρια, η κυρία Κούλα έχει επιτύχει στη διατήρηση μίας υγιούς επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η έμφαση στη σημασία της προσωπικής ευεξίας για την ίδια είναι μεγάλη, δίνοντας προτεραιότητα στις πολύτιμες στιγμές ποιότητας με την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Advertisement

Ορισμένες φορές, το ρίσκο είναι απαραίτητο συστατικό για την επίτευξη της επιτυχίας. Μην φοβάστε λοιπόν να προχωράτε!

Η ανθεκτικότητα, η υπομονή, η επιμονή και η ικανότητα προσαρμογής αποτελούν καίρια στοιχεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων καθώς και αρετές για μία γυναίκα επιχειρηματία στην κοινωνία σήμερα. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό της, η πίστη στις δυνατότητες της και η συνεχής επένδυση στη δια βίου μάθηση, καθιστά την κυρία Κούλα ακόμα πιο δυνατή και ανθεκτική, ως προς την αντιμετώπιση διάφορων επαγγελματικών ζητημάτων. «Είμαι πεπεισμένη πλέον ότι κάθε δύσκολη κατάσταση ανοίγει παράλληλα ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη, ενισχύοντας τη δύναμη και τη σοφία που φέρω στον επαγγελματικό μου ρόλο».

Η κυρία Κούλα αποδίδει την επιτυχία της στην ανθεκτικότητα της, στη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και εξέλιξη, στην ικανότητα της να προσαρμόζεται στις αλλαγές και στη δέσμευση της για υψηλή ποιότητα επαγγελματισμού και εξυπηρέτησης προς τους ανθρώπους που την εμπιστεύονται. Προτεραιότητα της είναι πάντοτε να επιτελεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού απέναντι στους μαθητές της και κατ’ επέκταση να είναι σωστή επαγγελματίας. Επιπλέον, ο σεβασμός προς τους γονείς και προς τους συνεργάτες της, η δημιουργία σταθερών σχέσεων και η διαρκής επένδυση στη δια βίου μάθηση συνθέτουν το πλαίσιο θετικών στοιχείων που συνέβαλαν στην ανοδική επιχειρηματική της πορεία.

Κάθε γυναίκα στην αρχή της επαγγελματικής της πορείας πρέπει να κρατά κάποιες κατευθυντήριες αρχές όπως την πίστη προς τον εαυτό της γιατί η αυτοπεποίθηση και η πίστη στις δικές της ικανότητες είναι παράγοντες κλειδί για την επιτυχία. Κατά την κυρία Κούλα πολύ σημαντική είναι η δημιουργία ενός δικτύου στήριξης, έχοντας ως βάση τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών με άλλες γυναίκες επιχειρηματίες, κάτι το οποίο θα ενισχύσει την εμπειρία τους. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για τυχών δυσκολίες γιατί η επιχειρηματική δραστηριότητα συνήθως έχει πολλές προκλήσεις. Οπότε, πρέπει να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτές με ανθεκτικότητα και δημιουργικότητα. Οι σαφείς στόχοι και ένα καλά καθορισμένο όραμα, θα καθοδηγήσουν τον δρόμο τους. Συμβουλεύει τις γυναίκες να επενδύσουν στην εκπαίδευση, καθώς η συνεχής μάθηση είναι καθοριστική για την εξέλιξη, παρακολουθώντας ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης και λαμβάνοντας την κατάλληλη ενημέρωση για τις τάσεις στον τομέα τους. Μια γυναίκα επιχειρηματίας πρέπει να έχει ισορροπία, εννοώντας ότι πρέπει να συντονίζει την επαγγελματική και την προσωπική της ζωή. Αυτό είναι σημαντικό και για τη δική της ευημερία, αλλά και των γύρω της. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να κάνει αυτό που αγαπά με πάθος. Αν επιλέξει να κάνει αυτό που αγαπά, το πάθος της αυτό θα την καθοδηγήσει μέσα στις προκλήσεις που θα συναντά στο δρόμο της. Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε πως κάθε γυναίκα επιχειρηματίας θα χρειαστεί να πάρει ρίσκα. Ορισμένες φορές, το ρίσκο είναι απαραίτητο συστατικό για την επίτευξη της επιτυχίας. Μην φοβάστε λοιπόν να προχωράτε!

Πρωταρχικός στόχος για την κυρία Κούλα ήταν να διαμορφώσει ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να προωθεί την ανάπτυξη και την επιτυχία των μαθητών, ενώ παράλληλα να συνεισφέρει θετικά στην τοπική κοινότητα. Αυτός ο στόχος έχει υλοποιηθεί εδώ και καιρό με επιτυχία, παρόλα αυτά στοχεύει συνεχώς στην επέκταση του εκπαιδευτικού κέντρου. Μαζί με τις θυγατέρες της, που είναι πλέον συνεργάτες της, σκοπεύουν να επεκτείνουν το εκπαιδευτικό κέντρο, προσφέροντας ακόμα περισσότερα προγράμματα και υπηρεσίες για τους μαθητές. Η ενσωμάτωση ακόμα περισσότερων καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και τεχνολογικών εργαλείων για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας είναι στα άμεσα σχέδια τους, καθώς και η συνεχής επένδυση σε νέες συνεργασίες με Πανεπιστήμια για την εγκαινίαση περισσότερων προγραμμάτων επαγγελματικού προσανατολισμού και εξωστρέφειας. Στόχος τους είναι επίσης και η περαιτέρω επένδυση προγραμμάτων που στόχο έχουν την ανταπόδοση πίσω στην Κοινωνία στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του προγράμματος. Η ενίσχυση δηλαδή της συνεισφοράς στην τοπική κοινότητα με εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, μέσω της ενσωμάτωσης πρακτικών αειφορίας και προγραμμάτων κοινωνικής συμμετοχικότητας στη λειτουργία του εκπαιδευτικού κέντρου.

Παράλληλα, η κυρία Κούλα στέκεται όπως πάντα συνοδοιπόρος και συνεργάτης δίπλα στις οικογενειακές επιχειρησιακές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό. Η κυρία Κούλα συμμετέχει και συμβάλλει στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της ομάδας τους. Με τη χαρά που φέρνει η παρουσία των παιδιών τους, προχωράνε μπροστά, ασπαζόμενοι τις φρέσκες ιδέες και τις καινοτόμες προτάσεις τους για το μέλλον. Με το σύζυγο της συνυπογράφουν το «η ισχύς εν τη ενώσει» καθώς ενισχύουν τη δύναμη τους μέσα από την ενότητα. Ο καθένας προσφέρει άοκνα από τον τομέα του, συνεχίζοντας έτσι τις οικογενειακές επιχειρηματικές δραστηριότητες και σχεδιάζοντας το μέλλον μαζί με τα παιδιά τους.

Αγίου ∆ηµητρίου 108, Παραλίµνι,

Τηλέφωνο: 23 825661

Facebook: Wisdom Higher Educational Institute

Instagram: wisdom_educational_institute

wisdominstitutes.com

Advertisement

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Καρούσος για την αλλαγή και την εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου

Published

on

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανοίγει τα χαρτιά του στον Ζανέττο Λουκά στο CARPE DIEM, παρουσιάζοντας το όραμα του για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Στο επεισόδιο μίλησαν για τη σχέση του με το Παραλίμνι, την αγάπη του για την Αμμόχωστο, το πάθος του για αλλαγή και εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου, τις εμπειρίες του ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αργότερα ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τις δύσκολες ημέρες ως Υπουργός εν καιρό Covid 19, τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θέλει να εργαστεί αλλά και άλλες πολλές ενότητες.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Χρίστου ανοίγει τα χαρτία του παρουσιάζοντας το όραμα του για την Αγία Νάπα

Published

on

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου, είναι καλεσμένος στο δεύτερο επεισόδιο του CARPE DIEM.

Η έμφαση στη νεολαία, οι πρόκλησεις της θέσης του αντιδημάρχου και το όραμα του για την Αγία Νάπα του άυριο, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί στην εκπομπή.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Ευχαριστίες στο κατάστημα Robustos για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

“Χτυπώντας” το δέρμα | H τέχνη του Βαλεντίνο

Published

on

Ο Βαλεντίνος Πέτσα, ιδιοκτήτης του Ink2skin Tattoo Studio, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ. Μετράει στο βιογραφικό του χιλιάδες τατουάζ και στο vantagemag.com μιλάει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εκτίμηση που έχει ως tattoo artist καθώς ο ίδιος όπως σωστά αναφέρει… ζει και αναπνέει για τη τέχνη του δέρματος.

Του Ζανέττου Λουκά


Βαλεντίνο βλέποντας τη δουλειά σου θα ξεκινήσω καταρχάς δίνοντας σου
συγχαρητήρια για το έργο σου. Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για τα τατουαζ και τι σε έκανε να αποφασίσεις να γίνεις tattoo artist;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πριν ασχοληθώ με την τέχνη του Tattoo δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την τέχνη, είμαι όμως ισχυρογνώμων και όταν «κλειδώσω» σε κάτι, η αποστολή πρέπει να έρθει εις πέρας. Τον καιρό που ασχολήθηκα με αυτή την τέχνη οι μαθητείες (apprenticeships) ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο κάποια βασικά σεμινάρια που μπορούσες να ακολουθήσεις. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ενός καταναλωτικού οργίου στο διαδύκτιο, τράβηξε την προσοχή μου ένα Tattoo kit, και έτσι είπα «Γιατί όχι;» Το αγόρασα και απορροφήθηκα αμέσως. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου δρόμου γεμάτου απογοητεύσεις, δυσκολίες και πολλών ωρών εξάσκησης. Βλέπεις, το να ακολουθήσω το δρόμο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη δεν ήταν και η ποιο εύκολη επιλογή.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ως tattoo artist και πώς αντέδρασες σ’ αυτήν;
Η πρώτη εμπειρία ήταν λίγες μέρες μετά, αφού παρέλαβα το kit. Το πρώτο tattoo ήταν για ένα παιδικό μου φίλο, που μόλις έμαθε ότι είχα πάρει το Tattoo kit επέμενε να του κάνω τατουάζ. Ότι και να του έλεγα αυτός επέμενε. Ενέδωσα λοιπόν στην πρόταση και εννοείτε ότι πέρασα ατέλειωτες ώρες σε ένα σχέδιο, αγχωμένος και καταϊδρωμένος για να το τελειώσω. Αν θυμάμαι  καλά μου πήρε περίπου 4,5 ώρες. Ένα σχέδιο που για το οποίο τώρα χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά.

Μπορείς να μας μιλήσεις για τη διαδικασία που ακολούθησες για να μάθεις το
τέχνασμα του τατουαζ;

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά δέρματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά κανένα από αυτά δεν είναι κοντά στο ανθρώπινο δέρμα. Το ανθρώπινο δέρμα είναι ζωντανό, με διάφορες τονικότητες, έχει κίνηση  και πληγώνεται. Στην τέχνη του τατουάζ έχω αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και trial and error, αφού όπως είπα ποιο πάνω δεν είχα κάποιο δάσκαλο.Ποια ήταν τα πρώτα σου τατουαζ και πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της
δημιουργίας τους;

Τα πρώτα μου σχέδια ήταν μικρά και γραμμικά. Κάποια ονόματα ή ημερομηνίες και κάποια μικρά σχέδια. Από την αρχή που έπιασα μηχανή, ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Ως tattoo artist στιγματίζεις τον άλλο για πάντα και αυτό είναι μεγάλο βάρος ευθύνης. Έτσι οι πρώτες μου εμπειρίες ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσω όσους με επέλεξαν για να δημιουργήσω το τατουάζ τους.

Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».

Τι σε εμπνέει περισσότερο κατά τη δημιουργία ενός tattoo και πώς ενσωματώνεις αυτήν την έμπνευση στο έργο σου;
Πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ πελάτη και καλλιτέχνη, έτσι ώστε ο πελάτης να δώσει την ιδέα του και να δώσει το ελεύθερο στον καλλιτέχνη  να δημιουργήσει. Τότε η φαντασία οργιάζει. Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».


Ποια είναι η αγαπημένη σου πτυχή της δουλειάς σου ως tattoo artist;
Τα χαμόγελα των πελατών μου μετά από ένα πολύωρο session. Τα τατουάζ δεν είναι πάντα καλλωπιστικά, κάποιες φορές καλύπτουν πληγές σωματικές και συναισθηματικές. Ανανεώνουν ψυχές και δίνουν δύναμη να προχωρήσουν. Πολλες φορές οι πελάτες μας μέσα από το πόνο απελευθερώνονται και μας εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες που πόνεσαν δημιουργώντας έτσι μια σχέση ασθενή-θεραπευτή που δύσκολα αλλοιώνεται. Αυτά είναι τα ωραία που «ταΐζουν» την καρδιά ενός καλλιτέχνη.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το στούντιο σου και πώς έχει επηρεάσει το έργο σου;
Το στούντιο βρίσκετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εδώ και 7 χρόνια. Ο χώρος είναι σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης και ποσό άνετα νιώθει ο πελάτης όταν τον επισκέπτεται. Προτρέπουμε τους πελάτες μας να μας επισκέπτονται ακόμα και για καφέ στο στούντιο. Είναι ένα καταφύγιο για όλους μας!

Τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο στούντιο;
Το στούντιο εκτός από τις υπηρεσίες Tattoo προσφέρει και υπηρεσίες Piercing από εξειδικευμένο Piercer, τον Τίο που βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και βιτρίνες με διαφορά κοσμήματα και σκουλαρίκια.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν νόμιμο tattoo artist από έναν παράνομο;
Πλέον οι εγγεγραμμένοι καλλιτέχνες έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία πρέπει να είναι σε ευδιάκριτο σημείο στο στούντιο. Είναι η λεγόμενη “Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος”. Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος Κύπρου και δυστυχώς οι αδειούχοι δεν είναι αρκετοί προς το παρών.


Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τους ανθρώπους που αναζητούν έναν καλό tattoo artist και πώς μπορούν να εντοπίσουν τον κατάλληλο για αυτούς;
Καταρχάς κάνοντας έρευνα για τη δουλειά τους καλλιτέχνη μιλώντας με υφιστάμενους πελάτες του για συστάσεις. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μορφή συνέντευξης. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης αλλά ο χαραχτήρας του να μην συμβαδίζει με το δικό σου. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια δουλειά πάνω σου από κάποιον που δεν συμπαθείς.

Οδός: Αγίου Γεωργίου 5, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99 982479

Facebook: Valentino Petsa Tattooist

Advertisement

Instagram: ink2skintattoostudioContinue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ