Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Ζαμπέλλα Ζάρτηλα

Published

on

H PGS Electrical Supplies Ltd διαπρέπει στον τομέα του φωτισμού και ηλεκτρολογικών υλικών με ανοδική πορεία και εξέλιξη από το 1981. Η Ζαμπέλλα Ζάρτηλα, Διευθύντρια του Τμήματος Φωτισμού της εταιρείας, μοιράζεται τις απόψεις της και αναφέρει τα βασικά συστατικά που κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει στον τομέα της αλλά και γενικά στον επιχειρηματικό κόσμο. 

Η Ζαμπέλλα ξεκίνησε την επιχειρηματική της πορεία αρχίζοντας ως βοηθός στην επιχείρηση που ιδρύθηκε από τον αείμνηστο πεθερό της, Γεώργιο Νεοφύτου, την εταιρεία PGS Electrical Supplies Ltd, γνωστή ως PGS Lighting Electrical. Με την πάροδο των χρόνων, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, της ανατέθηκε η διεύθυνση του τμήματος φωτιστικών της εταιρείας, καθώς και η διαχείριση έργων μεγάλης κλίμακας. Οι σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, η αγάπη και το πάθος της για τη διακόσμηση, υπήρξαν σημαντική παράγοντες για την μέχρι τώρα πορεία της.

Όπως σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της αγοράς, έτσι και στον τομέα του φωτισμού, υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός. Οπότε το να ξεχωρίσει η εταιρεία σου και το προϊόν της, μέσα σε όλο αυτό τον ανταγωνισμό είναι μια διαρκής πρόκληση. Η εδραιωμένη προσέγγιση της εταιρείας ως προς στην ποιότητα, την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της, είναι κατά την Ζαμπέλλα κάποια από τα πιο σημαντικά στοιχεία που κάνουν την εταιρεία να διαπρέπει και να ξεχωρίζει στον χώρο. Παράλληλα, η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας αποτελεί μια ασταμάτητη πρόκληση, για τον τομέα της Ζαμπέλλας. Πρέπει συνεχώς να αγωνίζεσαι να προλάβεις το αύριο, μέσω της συνεχής ενημέρωσης για τις νέες τεχνολογίες, καθώς προτέρημα στην προκειμένη περίπτωση είναι η άμεση προσαρμογή στα νέα δεδομένα. «Πιστεύω όμως ό,τι κάθε πρόκληση ή δυσκολία παρουσιάζεται είτε για να μας μάθει κάτι είτε για να μας εξελίξει ως άτομα, αλλά και ως ομάδα».

«Πιστεύω πως ένας υγιής και ισορροπημένος εαυτός μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα τις προκλήσεις της επαγγελματικής ζωής”

Η PGS Lighting Electrical λειτουργεί ως ομάδα. Η επιτυχία του ενός είναι και επιτυχία όλων και το αντίθετο. Επιτυχία για την εταιρεία είναι η ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες όλων των πελατών τους. Αυτό είναι κάτι που τις πλείστες φορές δεν είναι καθόλου εύκολο. Χρειάζεται αρκετός χρόνος, μελέτη και ψάξιμο για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του σημερινού πελάτη-καταναλωτή. Ό,τι κάνει όμως η ομάδα της PGS Lighting Electrical, το κάνει με πάθος και αφοσίωση και αυτό τους γεμίζει με ικανοποίηση. Όταν ο πελάτης είναι ευχαριστημένος από την όλη εμπειρία που έχει με την εταιρεία, αυτό αποτελεί την απόλυτη επιτυχία για την οποία αισθάνονται περήφανοι. Ποτέ όμως δεν επαναπαυόνται, έχοντας ως σκοπό τη συνεχή βελτίωση τους για να προσφέρουν ακόμα πιο δυνατές εμπειρίες στο αγοραστικό κοινό.

Η διαχείριση της ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για την Ζαμπέλλα είναι ζωτικής σημασίας. Η ίδια μας αναφέρει πως σε όλα πρέπει να υπάρχουν όρια. Καθορίζει συγκεκριμένους χρόνους για την εργασία και τον προσωπικό της χρόνο και προσπαθεί να τηρεί αυτά τα όρια όσο το δυνατόν πιο πιστά. Ο χρόνος για την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα της πρόσωπα είναι πολύ σημαντικός, έτσι προσπαθεί να αφιερώνει ποιοτικό χρόνο για να είναι παρών στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους και να είναι παρόν όταν την χρειάζονται. Η αυτοφροντίδα είναι εξ ίσου σημαντική για την Ζαμπέλλα και για αυτό το λόγο ξεκινά την κάθε της μέρα με πρωινή άσκηση. Αυτό είναι που συμβάλλει τόσο στην καλή μας διάθεση, όσο και στην υγεία και ευεξία. «Πιστεύω πως ένας υγιής και ισορροπημένος εαυτός μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ καλύτερα τις προκλήσεις της επαγγελματικής ζωής. Δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρώ αυτή την ισορροπία, αλλά με θέληση όλα γίνονται».

Ως γυναίκα στον επιχειρηματικό κόσμο έχει μάθει την ύψιστη σημασία της ανθεκτικότητας και της αντοχής στις δυσκολίες. Κατά τη διάρκεια της δουλειάς, αναπόφευκτα ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις, απρόοπτες καταστάσεις και παγκόσμια γεγονότα που επηρεάζουν την αγορά, όπως στην περίπτωση του COVID-19. Κάθε δυσκολία όμως μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για βελτίωση, αν αντιμετωπιστεί σωστά, με την απαραίτητη ψυχραιμία.

Επιπρόσθετα, η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων και η στήριξη από την οικογένεια, είναι δύο πολύ βασικοί παράγοντες για την Ζαμπέλλα. Μπορείς να ξεπεράσεις όλες τις επιχειρηματικές προκλήσεις που προκύπτουν στον χώρο εργασίας, πολύ καλύτερα με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων. «Η κατανόηση από την οικογένεια μου και η στήριξη από τους φίλους μου είναι τα μεγάλα αγαθά για τα οποία είμαι ευγνώμων που τα έχω και με την ευκαιρία θα ήθελα να τους εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού και πολλές φορές αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας

Η Ζαμπέλλα πιστεύει πως η κάθε γυναίκα που θέλει να ξεκινήσει το δικό της επιχειρηματικό ταξίδι, πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό και στις ικανότητες της. Οι μικροί στόχοι, θα τις βοηθήσουν να πετύχουν τον μεγάλο στόχο και πρέπει να πιστέψουν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Επίσης, η συνεχής αυτοβελτιώση και η διαρκής εκπαίδευση, είναι παράγοντες που θα τις βοηθήσουν να αναπτύξουν περισσότερο τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, την προσωπικότητα και τα ταλέντα τους. Η αναζήτηση νέων ιδέων και η καινοτομία είναι συχνά το κλειδί για την επιτυχία στον κλάδο των επιχειρήσεων. Σημαντικό επίσης είναι να μην επηρεάζονται αρνητικά από μια αποτυχία. Η αποτυχία και τα λάθη δεν φέρνουν το τέλος του κόσμου. Η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού και πολλές φορές αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας. Πρέπει να την αντιμετωπίζουν πάντα ως μια ευκαιρία για να μάθουν και να εξελιχθούν, και μην επιτρέψουν σε τίποτα και κανέναν να τις αποθαρρύνει.


Η εταιρεία PGS Lighting Electrical αντιπροσωπεύει το όραμα της Ζαμπέλλας, του συζύγου της και της καταρτισμένης ομάδας της. Η εταιρεία έχει επιτύχει να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στον επιχειρηματικό κόσμο με βασικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, τόσο από πλευράς προϊόντων και υπηρεσιών, όσο και από την πλευρά της όλης εμπειρίας  που έχει ο πελάτης με την εταιρεία. Αυτή η εμπειρία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών στις καλύτερες τιμές, την ακρίβεια στις παραδόσεις και την άψογη επαγγελματική εξυπηρέτηση.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν ικανοποιείται με την απλή διατήρηση του καλού επιπέδου της. Στόχος της είναι η συνεχής βελτίωση, προσαρμόζοντας τις επαγγελματικές της δραστηριότητές στα δεδομένα της νέας εποχής, στέφοντας το βλέμμα προς την καινοτομία και την τεχνολογική εξέλιξη.

Βρείτε το PGS Lighting Electrical σε όλες τις πόλεις

Παγκύπριος αριθμός τηλεφώνου 7777-87-01

Facebook: PGS Lighting Electrical 

Advertisement

Instagram: pgs_cyprus

pgs.com.cy

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Καρούσος για την αλλαγή και την εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου

Published

on

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανοίγει τα χαρτιά του στον Ζανέττο Λουκά στο CARPE DIEM, παρουσιάζοντας το όραμα του για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Στο επεισόδιο μίλησαν για τη σχέση του με το Παραλίμνι, την αγάπη του για την Αμμόχωστο, το πάθος του για αλλαγή και εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου, τις εμπειρίες του ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αργότερα ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τις δύσκολες ημέρες ως Υπουργός εν καιρό Covid 19, τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θέλει να εργαστεί αλλά και άλλες πολλές ενότητες.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Χρίστου ανοίγει τα χαρτία του παρουσιάζοντας το όραμα του για την Αγία Νάπα

Published

on

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου, είναι καλεσμένος στο δεύτερο επεισόδιο του CARPE DIEM.

Η έμφαση στη νεολαία, οι πρόκλησεις της θέσης του αντιδημάρχου και το όραμα του για την Αγία Νάπα του άυριο, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί στην εκπομπή.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Ευχαριστίες στο κατάστημα Robustos για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

“Χτυπώντας” το δέρμα | H τέχνη του Βαλεντίνο

Published

on

Ο Βαλεντίνος Πέτσα, ιδιοκτήτης του Ink2skin Tattoo Studio, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ. Μετράει στο βιογραφικό του χιλιάδες τατουάζ και στο vantagemag.com μιλάει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εκτίμηση που έχει ως tattoo artist καθώς ο ίδιος όπως σωστά αναφέρει… ζει και αναπνέει για τη τέχνη του δέρματος.

Του Ζανέττου Λουκά


Βαλεντίνο βλέποντας τη δουλειά σου θα ξεκινήσω καταρχάς δίνοντας σου
συγχαρητήρια για το έργο σου. Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για τα τατουαζ και τι σε έκανε να αποφασίσεις να γίνεις tattoo artist;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πριν ασχοληθώ με την τέχνη του Tattoo δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την τέχνη, είμαι όμως ισχυρογνώμων και όταν «κλειδώσω» σε κάτι, η αποστολή πρέπει να έρθει εις πέρας. Τον καιρό που ασχολήθηκα με αυτή την τέχνη οι μαθητείες (apprenticeships) ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο κάποια βασικά σεμινάρια που μπορούσες να ακολουθήσεις. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ενός καταναλωτικού οργίου στο διαδύκτιο, τράβηξε την προσοχή μου ένα Tattoo kit, και έτσι είπα «Γιατί όχι;» Το αγόρασα και απορροφήθηκα αμέσως. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου δρόμου γεμάτου απογοητεύσεις, δυσκολίες και πολλών ωρών εξάσκησης. Βλέπεις, το να ακολουθήσω το δρόμο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη δεν ήταν και η ποιο εύκολη επιλογή.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ως tattoo artist και πώς αντέδρασες σ’ αυτήν;
Η πρώτη εμπειρία ήταν λίγες μέρες μετά, αφού παρέλαβα το kit. Το πρώτο tattoo ήταν για ένα παιδικό μου φίλο, που μόλις έμαθε ότι είχα πάρει το Tattoo kit επέμενε να του κάνω τατουάζ. Ότι και να του έλεγα αυτός επέμενε. Ενέδωσα λοιπόν στην πρόταση και εννοείτε ότι πέρασα ατέλειωτες ώρες σε ένα σχέδιο, αγχωμένος και καταϊδρωμένος για να το τελειώσω. Αν θυμάμαι  καλά μου πήρε περίπου 4,5 ώρες. Ένα σχέδιο που για το οποίο τώρα χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά.

Μπορείς να μας μιλήσεις για τη διαδικασία που ακολούθησες για να μάθεις το
τέχνασμα του τατουαζ;

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά δέρματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά κανένα από αυτά δεν είναι κοντά στο ανθρώπινο δέρμα. Το ανθρώπινο δέρμα είναι ζωντανό, με διάφορες τονικότητες, έχει κίνηση  και πληγώνεται. Στην τέχνη του τατουάζ έχω αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και trial and error, αφού όπως είπα ποιο πάνω δεν είχα κάποιο δάσκαλο.Ποια ήταν τα πρώτα σου τατουαζ και πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της
δημιουργίας τους;

Τα πρώτα μου σχέδια ήταν μικρά και γραμμικά. Κάποια ονόματα ή ημερομηνίες και κάποια μικρά σχέδια. Από την αρχή που έπιασα μηχανή, ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Ως tattoo artist στιγματίζεις τον άλλο για πάντα και αυτό είναι μεγάλο βάρος ευθύνης. Έτσι οι πρώτες μου εμπειρίες ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσω όσους με επέλεξαν για να δημιουργήσω το τατουάζ τους.

Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».

Τι σε εμπνέει περισσότερο κατά τη δημιουργία ενός tattoo και πώς ενσωματώνεις αυτήν την έμπνευση στο έργο σου;
Πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ πελάτη και καλλιτέχνη, έτσι ώστε ο πελάτης να δώσει την ιδέα του και να δώσει το ελεύθερο στον καλλιτέχνη  να δημιουργήσει. Τότε η φαντασία οργιάζει. Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».


Ποια είναι η αγαπημένη σου πτυχή της δουλειάς σου ως tattoo artist;
Τα χαμόγελα των πελατών μου μετά από ένα πολύωρο session. Τα τατουάζ δεν είναι πάντα καλλωπιστικά, κάποιες φορές καλύπτουν πληγές σωματικές και συναισθηματικές. Ανανεώνουν ψυχές και δίνουν δύναμη να προχωρήσουν. Πολλες φορές οι πελάτες μας μέσα από το πόνο απελευθερώνονται και μας εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες που πόνεσαν δημιουργώντας έτσι μια σχέση ασθενή-θεραπευτή που δύσκολα αλλοιώνεται. Αυτά είναι τα ωραία που «ταΐζουν» την καρδιά ενός καλλιτέχνη.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το στούντιο σου και πώς έχει επηρεάσει το έργο σου;
Το στούντιο βρίσκετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εδώ και 7 χρόνια. Ο χώρος είναι σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης και ποσό άνετα νιώθει ο πελάτης όταν τον επισκέπτεται. Προτρέπουμε τους πελάτες μας να μας επισκέπτονται ακόμα και για καφέ στο στούντιο. Είναι ένα καταφύγιο για όλους μας!

Τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο στούντιο;
Το στούντιο εκτός από τις υπηρεσίες Tattoo προσφέρει και υπηρεσίες Piercing από εξειδικευμένο Piercer, τον Τίο που βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και βιτρίνες με διαφορά κοσμήματα και σκουλαρίκια.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν νόμιμο tattoo artist από έναν παράνομο;
Πλέον οι εγγεγραμμένοι καλλιτέχνες έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία πρέπει να είναι σε ευδιάκριτο σημείο στο στούντιο. Είναι η λεγόμενη “Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος”. Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος Κύπρου και δυστυχώς οι αδειούχοι δεν είναι αρκετοί προς το παρών.


Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τους ανθρώπους που αναζητούν έναν καλό tattoo artist και πώς μπορούν να εντοπίσουν τον κατάλληλο για αυτούς;
Καταρχάς κάνοντας έρευνα για τη δουλειά τους καλλιτέχνη μιλώντας με υφιστάμενους πελάτες του για συστάσεις. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μορφή συνέντευξης. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης αλλά ο χαραχτήρας του να μην συμβαδίζει με το δικό σου. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια δουλειά πάνω σου από κάποιον που δεν συμπαθείς.

Οδός: Αγίου Γεωργίου 5, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99 982479

Facebook: Valentino Petsa Tattooist

Advertisement

Instagram: ink2skintattoostudioContinue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ