ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Jane Goodall έγινε 90 και συνεχίζει να πολεμά υπέρ των ζώων

Published

on

“Είμαι σίγουρη ότι όλοι σας θα συμφωνήσετε- δεν μ./πορείτε να έχετε περάσει χρόνο με ένα ζώο και να μην ξέρετε ότι δεν είμαστε τα μόνα όντα με προσωπικότητες, μυαλά και συναισθήματα” λέει η κορυφαία πρωτευοντολόγος.

Η Δρ Τζέιν Γκούντολ γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά της μοιράζοντας ένα σημαντικό μήνυμα με μερικούς διάσημους φίλους της.

Στις 3 Απριλίου, η Γκούντολ μια αγαπημένη περιβαλλοντολόγος, έκλεισε τα 90 της χρόνια. Με αφορμή αυτή την επέτειο το Mercy For Animals και το Jane Goodall Institue – η οργάνωση διατήρησης που ίδρυσε η Goodall – δημιούργησαν μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο Voices of Hope – Words of Wisdom by Dr. Jane Goodall.

Η ταινία περιλαμβάνει αποσπάσματα που απαγγέλλονται από διάσημους φίλους και θαυμαστές της, όπως οι Ellen Burstyn, James Cromwell, ο γερουσιαστής Cory Booker, Alicia Silverstone, Paul Wesley, Joseph Morgan, Nikki Reed, Gus Kenworthy, Mya και αρκετοί άλλοι.

Το Voices of Hope – Words of Wisdom by Dr. Jane Goodall δημιουργήθηκε από το Mercy For Animals και το Jane Goodall Institue για να τιμηθεί ο αντίκτυπος που είχε το επί δεκαετίες έργο της Goodall στους ανθρώπους, τα ζώα και τον πλανήτη.

“Καθώς η οργάνωση Mercy For Animals γιορτάζει το 25ο έτος λειτουργίας της, είμαστε έκπληκτοι από όλα όσα έχει επιτύχει η Δρ Γκούντολ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών υπεράσπισής της. Η Δρ Γκούνταλ έχει κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους τους κατοίκους του και έχει εκπαιδεύσει και ενδυναμώσει πολλές γενιές να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου, βιώσιμου και όμορφου μέλλοντος. Η αποστολή και το όραμα της Δρ Γκούντολ για τα ζώα, τους ανθρώπους και τον πλανήτη είναι κεντρικής σημασίας για το έργο του Mercy For Animals και είναι τιμή μας να μοιραστούμε τα εμπνευσμένα λόγια σοφίας της μέσα από αυτό το συγκινητικό αφιέρωμα”, λέει η Leah Garcés, διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος του Mercy For Animals, σε μια δήλωση σχετικά με το τι ενέπνευσε την ταινία.

Το βίντεο ξεκινά με την Goodall να μιλάει καθώς βλέπουμε φωτογραφίες από την αρχή της καριέρας της. “Πέρασα τη ζωή μου δουλεύοντας με και για τα ζώα. Γεννήθηκα αγαπώντας τα και θέλοντας να μάθω γι’ αυτά”, λέει η περιβαντολλόγος. “Είμαι σίγουρη ότι όλοι σας θα συμφωνήσετε- δεν μπορείτε να έχετε περάσει χρόνο με ένα ζώο και να μην ξέρετε ότι δεν είμαστε τα μόνα όντα με προσωπικότητες, μυαλά και συναισθήματα”.

Η ίδια η Goodall χρησιμοποιεί τα γενέθλιά της για να προβληματιστεί και να ενισχύσει τη σημασία της σύνδεσης με τη Γη και τους κατοίκους της, μικρούς και μεγάλους, και θεωρεί αυτή την ταινία ως “δώρο” στον εαυτό της και στους άλλους.”Καθώς γιορτάζω τα 90α γενέθλιά μου και αναλογίζομαι το ταξίδι μου, το δώρο που θέλω να δώσω στον κόσμο είναι ένα μήνυμα για τον δεσμό μεταξύ των ζώων, των ανθρώπων και του πλανήτη που μοιραζόμαστε, και αυτή η ταινία του Mercy For Animals και του JGI εμπνέει αυτή την παγκόσμια κατανόηση”, είπε η Δρ. Γκούντολ στο περιοδικό People.

Το βίντεο κλείνει με τη συγκινητική στιγμή της απελευθέρωσης ενός γορίλα που βγαίνοντας από το κλουβί του και λίγο πριν τρέξει στο φυσικό του περιβάλλον γυρνάει και αγκαλιάζει τον άνθρωπο που την φρόντισε, τη Δρ. Γκούντολ.

Πηγή: womantoc.gr

Advertisement

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Exit mobile version