Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν | Βερόνικα Παυλίδου

Published

on

Η Βερόνικα Παυλίδου για πάνω από δύο δεκαετίες ασχολείται με τον κλάδο του σχεδιασμού και του διαδικτύου. Με αγάπη και αφοσίωση στον κλάδο της, θέτει ψηλούς στόχους και συνεχίζει να εξελίσσεται μέσα από τον τομέα της.

Η εταιρεία Caliber, η οποία βρίσκεται υπό τη διεύθυνση της Βερόνικας Παυλίδου, ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 26 χρόνια με όραμα για προηγμένη παρουσία στον κόσμο του σχεδιασμού και με πολλή αγάπη για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό. Αρχικά, η επιχείρηση εστίαζε στις υπηρεσίες γραφιστικού σχεδιασμού και διαφήμισης, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε σε άλλους τομείς όπως το διαδικτυακό μάρκετινγκ, ο σχεδιασμός ιστοσελίδων και ακόμα και η αρχιτεκτονική και ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων. Η σταδιακή αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πορείας της εταιρείας, καθιστώντας την έναν αξιόπιστο και πολυδιάστατο φορέα που καλύπτει μια ευρεία γκάμα αναγκών σχετικά με τον σχεδιασμό και το μάρκετινγκ.

«Προτεραιότητα μου ήταν πάντα η οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντα έχοντας κατά νου ότι «oυδέν ανεπίληπτον, αλλ’ έχει πάντα διαμαρτίας και αγνοίας».

Παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα, η Βερόνικα επενδύει στην προσωπική της ανάπτυξη και εκπαίδευση, αντιλαμβανόμενη τη σημασία της γνώσης και της έρευνας στο επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία. Έτσι, έχει αποκτήσει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους και πρόσφατα τον διδακτορικό τίτλο στα Social Information Systems. Για τη Βερόνικα, η συνεχής μάθηση αποτελεί θεμέλιο της προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης. Μια επιχειρηματίας πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον κλάδο της, να βελτιώνει την αποδοτικότητά της μέσω νέων εργαλείων και να διευρύνει συνεχώς τους ορίζοντες της.

Παρά τις πολλές προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετώπισε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πορείας της, είτε αυτά ήταν η οικονομική κρίση είτε προσωπικές δυσκολίες, κατάφερε να ανταπεξέλθει και να διατηρήσει τη διαχρονική της αξία στην αγορά. Αυτό απαιτούσε πολύ κόπο, αλλά κυρίως σωστή οργάνωση του προσωπικού και του επαγγελματικού χρόνου. Πολλές φορές τα όρια μεταξύ εργασίας και προσωπικού χρόνου γινόντουσαν τελείως δυσδιάκριτα για τη Βερόνικα, όμως με την απαιτούμενη υπομονή, αγάπη και αφοσίωση στον πρωταρχικό στόχο, αυτό σιγά σιγά άλλαζε επαναφέροντας την υγιή ισορροπία στην καθημερινότητα.

Ως πολύτεκνη, εργαζόμενη μητέρα, δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε να βρίσκεται ταυτόχρονα στον χώρο εργασίας και να φροντίζει και τα παιδιά της. Αυτό ήταν μια πρόκληση για την ίδια, καθώς έπρεπε να είναι σωστή μαμά και σωστή επαγγελματίας την ίδια στιγμή. «Για αρκετά χρόνια το γραφείο μου θύμιζε περισσότερο ένα παιδικό δωμάτιο παρά γραφείο εταιρείας, όμως η προτεραιότητα μου ήταν πάντα η οικογένεια και το μεγάλωμα των παιδιών με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντα έχοντας κατά νου ότι «oυδέν ανεπίληπτον, αλλ’ έχει πάντα διαμαρτίας και αγνοίας».

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας, η Βερόνικα έχει αντιληφθεί τη μεγάλη σημασία της ικανότητας να μαθαίνεις από τις αποτυχίες και τα λάθη σου. Είναι ένα σημαντικό μάθημα που εμπειρικά έχει κατανοήσει, καθώς οι δυσκολίες και οι αποτυχίες δεν είναι απλώς εμπόδια αλλά ευκαιρίες για ανάπτυξη και βελτίωση. Είναι σημαντικό να μην απογοητεύεσαι από τα αναπόφευκτα, αλλά να εστιάζεις στο να αντλείς διδάγματα και να προχωράς μπροστά. Επίσης, όπως μας αναφέρει είναι ουσιαστικό να λειτουργείς με ηθική και αξίες, διότι αυτό καθορίζει την επαγγελματική και προσωπική σου ανάπτυξη. Τέλος, η πίστη είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων σου και τη διατήρηση της αισιοδοξίας σου κατά τη διάρκεια των προκλήσεων. Συνεπώς, η συνδυασμένη εφαρμογή αυτών των αρχών αποτελεί βασικό στοιχείο για την επίτευξη της επιτυχίας και την εξέλιξη σε κάθε πτυχή της ζωής της.

Για τη Βερόνικα, καμία δυσκολία δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των ονείρων μας

Για τη Βερόνικα, καμία δυσκολία δεν θα έπρεπε να αποτελεί εμπόδιο στην επίτευξη των ονείρων μας. Η πραγματοποίηση των στόχων μας απαιτεί θάρρος, εργατικότητα και αγάπη για αυτό που κάνουμε και για τον τρόπο που συνεισφέρουμε στην κοινωνία γενικότερα. Είναι ουσιαστικό να έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τα εμπόδια με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, ακόμα και όταν ο δρόμος μπροστά μας φαίνεται δύσκολος. Η συνειδητοποίηση της σημασίας της εργατικότητας και της αφοσίωσης στην προσπάθεια μας είναι επίσης κρίσιμη, καθώς μας επιτρέπει να επιμείνουμε και να εξελιχθούμε παρά τις δυσκολίες που ενδεχομένως να αντιμετωπίζουμε. Τέλος, η αγάπη για αυτό που κάνουμε και η αναγνώριση της σημασίας της συνεισφοράς προς την κοινωνία πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε προσπάθεια και κάθε επίτευγμα μας. Με αυτήν τη στάση και αυτές τις αξίες, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας.

Λόγω της ψηφιακής εποχής που διανύουμε παρατηρείται έντονη ανάγκη για γνώση της συνεχώς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας, πράγμα το οποίο καθιστά τις υπηρεσίες της εταιρείας Caliber αναγκαίες στις επιχειρήσεις, είτε αυτό έχει να κάνει με τη γραφιστική, είτε με ιστοσελίδες, είτε με το διαδικτυακό μάρκετινγκ ή ακόμη και με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και διακόσμησης.

Σε επαγγελματικό επίπεδο, η ομάδα της Caliber έχει ως στόχο να ενισχύσει την εταιρεία προσλαμβάνοντας νέα μέλη στο δυναμικό της και να διευρύνει την παρουσία της τόσο εντός όσο και εκτός της Κύπρου. Αυτό συνεπάγεται τη σταθερή επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς. Ταυτόχρονα, η διεύρυνση της δραστηριότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και προσαρμογή στις εξελίξεις της αγοράς.

Σε προσωπικό επίπεδο, ο σκοπός της Βερόνικας είναι να συνεχίσει την έρευνά της στον τομέα των κοινωνικών πληροφοριακών συστημάτων με έμφαση στην ηθική. Παράλληλα, η δέσμευσή της στα ακαδημαϊκά της καθήκοντα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της προσωπικής της ανάπτυξης και συμβάλλει στην εμπλοκή της στην επιστημονική κοινότητα. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη γνώσης και προόδου σε έναν τομέα που επηρεάζει θετικά την κοινωνία και την τεχνολογία.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να βρείτε στη νέα ιστοσελίδα Caliber η οποία σχεδιάστηκε επί τη ευκαιρία των 26 χρόνων λειτουργίας της εταιρείας.

Οδός: Τάσου Μάρκου 10Α, Παραλίµνι

Τηλέφωνο: 23744200

Facebook: Caliber Graphics I Advertising I Interior 

Instagram: caliber_design_cy

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Καρούσος για την αλλαγή και την εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου

Published

on

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανοίγει τα χαρτιά του στον Ζανέττο Λουκά στο CARPE DIEM, παρουσιάζοντας το όραμα του για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Στο επεισόδιο μίλησαν για τη σχέση του με το Παραλίμνι, την αγάπη του για την Αμμόχωστο, το πάθος του για αλλαγή και εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου, τις εμπειρίες του ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αργότερα ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τις δύσκολες ημέρες ως Υπουργός εν καιρό Covid 19, τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θέλει να εργαστεί αλλά και άλλες πολλές ενότητες.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Χρίστου ανοίγει τα χαρτία του παρουσιάζοντας το όραμα του για την Αγία Νάπα

Published

on

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου, είναι καλεσμένος στο δεύτερο επεισόδιο του CARPE DIEM.

Η έμφαση στη νεολαία, οι πρόκλησεις της θέσης του αντιδημάρχου και το όραμα του για την Αγία Νάπα του άυριο, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί στην εκπομπή.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Ευχαριστίες στο κατάστημα Robustos για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

“Χτυπώντας” το δέρμα | H τέχνη του Βαλεντίνο

Published

on

Ο Βαλεντίνος Πέτσα, ιδιοκτήτης του Ink2skin Tattoo Studio, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ. Μετράει στο βιογραφικό του χιλιάδες τατουάζ και στο vantagemag.com μιλάει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εκτίμηση που έχει ως tattoo artist καθώς ο ίδιος όπως σωστά αναφέρει… ζει και αναπνέει για τη τέχνη του δέρματος.

Του Ζανέττου Λουκά


Βαλεντίνο βλέποντας τη δουλειά σου θα ξεκινήσω καταρχάς δίνοντας σου
συγχαρητήρια για το έργο σου. Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για τα τατουαζ και τι σε έκανε να αποφασίσεις να γίνεις tattoo artist;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πριν ασχοληθώ με την τέχνη του Tattoo δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την τέχνη, είμαι όμως ισχυρογνώμων και όταν «κλειδώσω» σε κάτι, η αποστολή πρέπει να έρθει εις πέρας. Τον καιρό που ασχολήθηκα με αυτή την τέχνη οι μαθητείες (apprenticeships) ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο κάποια βασικά σεμινάρια που μπορούσες να ακολουθήσεις. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ενός καταναλωτικού οργίου στο διαδύκτιο, τράβηξε την προσοχή μου ένα Tattoo kit, και έτσι είπα «Γιατί όχι;» Το αγόρασα και απορροφήθηκα αμέσως. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου δρόμου γεμάτου απογοητεύσεις, δυσκολίες και πολλών ωρών εξάσκησης. Βλέπεις, το να ακολουθήσω το δρόμο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη δεν ήταν και η ποιο εύκολη επιλογή.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ως tattoo artist και πώς αντέδρασες σ’ αυτήν;
Η πρώτη εμπειρία ήταν λίγες μέρες μετά, αφού παρέλαβα το kit. Το πρώτο tattoo ήταν για ένα παιδικό μου φίλο, που μόλις έμαθε ότι είχα πάρει το Tattoo kit επέμενε να του κάνω τατουάζ. Ότι και να του έλεγα αυτός επέμενε. Ενέδωσα λοιπόν στην πρόταση και εννοείτε ότι πέρασα ατέλειωτες ώρες σε ένα σχέδιο, αγχωμένος και καταϊδρωμένος για να το τελειώσω. Αν θυμάμαι  καλά μου πήρε περίπου 4,5 ώρες. Ένα σχέδιο που για το οποίο τώρα χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά.

Μπορείς να μας μιλήσεις για τη διαδικασία που ακολούθησες για να μάθεις το
τέχνασμα του τατουαζ;

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά δέρματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά κανένα από αυτά δεν είναι κοντά στο ανθρώπινο δέρμα. Το ανθρώπινο δέρμα είναι ζωντανό, με διάφορες τονικότητες, έχει κίνηση  και πληγώνεται. Στην τέχνη του τατουάζ έχω αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και trial and error, αφού όπως είπα ποιο πάνω δεν είχα κάποιο δάσκαλο.Ποια ήταν τα πρώτα σου τατουαζ και πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της
δημιουργίας τους;

Τα πρώτα μου σχέδια ήταν μικρά και γραμμικά. Κάποια ονόματα ή ημερομηνίες και κάποια μικρά σχέδια. Από την αρχή που έπιασα μηχανή, ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Ως tattoo artist στιγματίζεις τον άλλο για πάντα και αυτό είναι μεγάλο βάρος ευθύνης. Έτσι οι πρώτες μου εμπειρίες ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσω όσους με επέλεξαν για να δημιουργήσω το τατουάζ τους.

Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».

Τι σε εμπνέει περισσότερο κατά τη δημιουργία ενός tattoo και πώς ενσωματώνεις αυτήν την έμπνευση στο έργο σου;
Πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ πελάτη και καλλιτέχνη, έτσι ώστε ο πελάτης να δώσει την ιδέα του και να δώσει το ελεύθερο στον καλλιτέχνη  να δημιουργήσει. Τότε η φαντασία οργιάζει. Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».


Ποια είναι η αγαπημένη σου πτυχή της δουλειάς σου ως tattoo artist;
Τα χαμόγελα των πελατών μου μετά από ένα πολύωρο session. Τα τατουάζ δεν είναι πάντα καλλωπιστικά, κάποιες φορές καλύπτουν πληγές σωματικές και συναισθηματικές. Ανανεώνουν ψυχές και δίνουν δύναμη να προχωρήσουν. Πολλες φορές οι πελάτες μας μέσα από το πόνο απελευθερώνονται και μας εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες που πόνεσαν δημιουργώντας έτσι μια σχέση ασθενή-θεραπευτή που δύσκολα αλλοιώνεται. Αυτά είναι τα ωραία που «ταΐζουν» την καρδιά ενός καλλιτέχνη.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το στούντιο σου και πώς έχει επηρεάσει το έργο σου;
Το στούντιο βρίσκετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εδώ και 7 χρόνια. Ο χώρος είναι σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης και ποσό άνετα νιώθει ο πελάτης όταν τον επισκέπτεται. Προτρέπουμε τους πελάτες μας να μας επισκέπτονται ακόμα και για καφέ στο στούντιο. Είναι ένα καταφύγιο για όλους μας!

Τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο στούντιο;
Το στούντιο εκτός από τις υπηρεσίες Tattoo προσφέρει και υπηρεσίες Piercing από εξειδικευμένο Piercer, τον Τίο που βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και βιτρίνες με διαφορά κοσμήματα και σκουλαρίκια.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν νόμιμο tattoo artist από έναν παράνομο;
Πλέον οι εγγεγραμμένοι καλλιτέχνες έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία πρέπει να είναι σε ευδιάκριτο σημείο στο στούντιο. Είναι η λεγόμενη “Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος”. Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος Κύπρου και δυστυχώς οι αδειούχοι δεν είναι αρκετοί προς το παρών.


Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τους ανθρώπους που αναζητούν έναν καλό tattoo artist και πώς μπορούν να εντοπίσουν τον κατάλληλο για αυτούς;
Καταρχάς κάνοντας έρευνα για τη δουλειά τους καλλιτέχνη μιλώντας με υφιστάμενους πελάτες του για συστάσεις. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μορφή συνέντευξης. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης αλλά ο χαραχτήρας του να μην συμβαδίζει με το δικό σου. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια δουλειά πάνω σου από κάποιον που δεν συμπαθείς.

Οδός: Αγίου Γεωργίου 5, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99 982479

Facebook: Valentino Petsa Tattooist

Advertisement

Instagram: ink2skintattoostudioContinue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ