Connect with us

ENTERTAINMENT

Ο Αλέκος Παπαϊωσήφ στο Zulucast Talk

Published

on

S04 / 191 Ι Η πυγμαχία διαμόρφωσε τη ζωή μου

Το επεισόδιο #191 του podcast Zulucast Talk φιλοξένησε τον προπονητή πυγμαχίας Αλέκο Παπαϊωσήφ, προσφέροντας μια συναρπαστική συζήτηση γύρω από τον κόσμο της πυγμαχίας και την επίδραση της, στη ζωή του. Στο επεισόδιο αναδεικνύεται ο σπουδαίος ρόλος της πυγμαχίας στη ζωή του, τι τον ώθησε να ακολουθήσει αυτή την πορεία, τις βασικές αρχές και αξίες που προωθεί στους μαθητές του, τη σημασία της πυγμαχίας στη σύγχρονη εποχή και πώς ο ίδιος βλέπει το μέλλον του αθλήματος. Τέλος, συζητήθηκαν οι μεγάλοι αγώνες πυγμαχίας που αναμένεται να δούμε το 2024.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Αλέκος Παπαϊωσήφ γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία το 1995-1996 ως καταδρομέας του Πεζικού όπου αποφοίτησε από το σχολείο Βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ). Το 2001 κατατάχτηκε στο Λιμενικό Σώμα ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ως εκπαιδευτής Πυγμαχίας.

Ξεκίνησε να πυγμαχεί το 1987 με προπονητή τον πατέρα του Γιάννη Παπαϊωσήφ και έκτοτε έχει διατελέσει πρωταθλητής Ελλάδος, πρωταθλητής ενόπλων δυνάμεων & σωμάτων ασφαλείας και μέλος της εθνικής ομάδος Πυγμαχίας επί σειρά ετών.

Το 2009 αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του και έκτοτε έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Είναι ιδιοκτήτης του PAPAIOSIF BOXING FAMILY στον Πειραιά, που λειτουργεί από το 1965 και κληρονόμησε από τον πατέρα του Γιάννη Ιωσήφ.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

ENTERTAINMENT

O Άρης Μύρκος στο Zulucast Talk

Published

on

S4/198 | Προπονητής, προγράμματα προπόνησης και εξέλιξη του αθλητή

Στο επεισόδιο 198 του podcast Zulucast Talk, ο Ζανέττος Λουκά φιλοξένησε τον προπονητή Άρη Μύρκο.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Άρης Mύρκος είναι προπονητής στο χώρο του αθλητισμού και της επιστήμης με πτυχίο καθηγητή Φυσικής Αγωγής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μεταπτυχιακό στη Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και διδακτορικό στη Φυσιολογία της Άσκησης. Έχει συγγράψει πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει πάνω από 50 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης. Ως Επιστημονικός υπεύθυνος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, ο Άρης έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την προαγωγή του αθλήματος στην Ελλάδα. Διαθέτει εκτενή εμπειρία στις εργομετρικές αξιολογήσεις και αναλύσεις δεδομένων σε αθλητές όλων των επιπέδων και έχει διατελέσει προσωπικός προπονητής επαγγελματιών αθλητών στο υψηλότερο επίπεδο. Η εξειδίκευσή του έχει αναγνωριστεί διεθνώς, καθώς έχει υπάρξει εισηγητής σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες της επιστήμης του αθλητισμού. Ο ίδιος έχει ολοκληρώσει πληθώρα αγώνων, όπως ημιμαραθώνιους, μαραθωνίους, υπερμαραθώνιους δρόμους και ποδηλατικούς αγώνες αντοχής. Οι επιδόσεις του περιλαμβάνουν 12 τερματισμούς σε αγώνες Ironman 70.3 και 5 τερματισμούς σε αγώνες Ironman 140.6, καθώς και επιτυχή τερματισμό σε extreme triathlon αγώνες όπως το Patagonman και το ICON extreme triathlon. Είναι διδάσκων Φυσιολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επί 14 χρόνια επικεφαλής προπονητής της sciencetraining.gr, έχοντας καθοδηγήσει πάνω από 800 αθλητές.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Continue Reading

ENTERTAINMENT

Η Αιμιλία Ξύδια στο Zulucast Talk

Published

on

 S4/197 «Κυνήγα τα όνειρα σου, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα μπορεί να είναι»

Στο επεισόδιο 197 του Zulucast Talk, ο @zanlouka φιλοξένησε τη χημικό Αιμιλία Ξύδια, η οποία μίλησε για τη Δατική Δίαιτα και τα συμπληρώματά της. Η Αιμιλία εξήγησε πώς ξεκίνησε η ιδέα για τα συμπληρώματα της Δατικής Δίαιτας, αναφέροντας την έμπνευση και τις επιστημονικές βάσεις πίσω από αυτά. Ειδική αναφορά έγινε στα ωφέλη της γλουταμίνης, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την αποκατάσταση των μυών, καθώς και στον ιδιαίτερο λιποδιαλύτη της Δατικής Δίαιτας, που βοηθά στην καύση του λίπους και την αύξηση του μεταβολισμού. Η Αιμιλία τόνισε το κέρδος που παίρνουμε από μια ισορροπημένη διατροφή και πώς τα σωστά συμπληρώματα μπορούν να ενισχύσουν τα αποτελέσματά της. Επίσης, μίλησε για την ίδρυση της Δατικής Δίαιτας, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε, και τα διάφορα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία της. Η συζήτηση περιλάμβανε επίσης θέματα απώλειας βάρους, εύκολων λύσεων και στρατηγικών συνεργασιών με άλλες εταιρείες, τονίζοντας τη σημασία της επιστημονικής προσέγγισης και της σωστής στρατηγικής για την επιτυχία.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Η Αιμιλία Ξυδιά είναι Ελληνοκύπρια χημικός και ιδιοκτήτρια της «Δατικής Δίαιτας», που ασχολείται με την παρασκευή εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, σε Παγκύπρια βάση. Μέσα από τα συμπληρώματα της, τα οποία φτιάχνονται στην Κύπρο, βοηθάει άντρες και γυναίκες στη μείωση περιττών κιλών, στην αύξηση μυϊκής μάζας και υπερτροφίας, αλλά και ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές που θέτουν υψηλούς στόχους στην αθλητική τους καριέρα.   Σπούδασε Χημεία στην Σχολή θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει παρακολουθήσει μία σειρά μαθημάτων στο τομέα της Αθλητικής Διατροφολογίας, στο τομέα της Κλινικής Αρωματοθεραπείας, Γεμμοθεραπειας και Σωματοδόμησης (Bodybuilding & Fitness) της IFBB. Η αγάπη της Αιμιλίας για τον τομέα της είναι αδιαμφισβήτητη και αποτελεί τον κύριο κινητήριο μοχλό που της δίνει ώθηση προς την επίτευξη των στόχων της. Πιστεύει ακράδαντα ότι η επιμονή και η πίστη στον εαυτό μας είναι οι βασικοί παράγοντες που μας οδηγούν στην επιτυχία.   https://datikidiaita.com/shop/

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Continue Reading

ENTERTAINMENT

O Μανώλης Καλλίστης στο Zulucast Talk

Published

on

S4/196 | “Ζούσα σε ένα άδειο σπίτι αλλά γεμάτο όνειρα”

Στο επεισόδιο #196 του Zulucast Talk, ο Ζανέττος Λουκά φιλοξενεί τον διακεκριμένο αθλητή του Muay Thai, Μανώλη Καλλίστη. Ο Μανώλης μοιράστηκε την πορεία του από τα πρώτα του βήματα στις πολεμικές τέχνες μέχρι την κορυφή του ONE CHAMPIONSHIP. Συζητήσε για το πώς ξεκίνησε η αγάπη του για το Muay Thai και ποια ήταν η κύρια έμπνευσή του στην αρχή της καριέρας του. Μοιράστηκε τις δυσκολίες και τις εμπειρίες του όταν μετακόμισε από τη Ρόδο στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του ως επαγγελματίας αθλητής, την απόφασή του να φύγει από την Ελλάδα και τις πρώτες του εμπειρίες στην Ταϊλάνδη, όπου αντιμετώπισε την καθημερινή ζωή και τις απαιτητικές προπονήσεις στο Fairtex Training Center.

Συζητήσαν επίσης για την εμπειρία του στο Lumpinee Boxing Stadium και το συναίσθημα της νίκης με ένα εντυπωσιακό knockout. Ο Μανώλης μοιράστηκε τη μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι στιγμής στον χώρο του Muay Thai και πώς αυτή τον διαμόρφωσε ως αθλητή, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ανάποδη κλωτσιά του που τον ανέδειξε. Αναφέρθηκε στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας, τα camp της Ταϊλάνδης και τις εντατικές προπονήσεις που περιλαμβάνουν. Μας μίλησε για το πώς αντιμετώπισε τις δυσκολίες και τις αποτυχίες στην πορεία του, δείχνοντας το πνεύμα και την αντοχή που απαιτεί το άθλημα.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Μανώλης Καλλίστης είναι ένας διακεκριμένος Έλληνας αθλητής του Muay Thai, με καταγωγή από τη Ρόδο. Ζει μόνιμα στην Ταϊλάνδη, τη «Μέκκα» του Muay Thai, όπου προπονείται και αγωνίζεται σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως το ONE CHAMPIONSHIP, καθώς και σε άλλα γνωστά τουρνουά. Η πορεία του στις πολεμικές τέχνες ξεκίνησε από μικρή ηλικία, μόλις στα 7 του χρόνια, και από τότε διαγράφει μια εντυπωσιακή και ανοδική πορεία. Με πλούσια αγωνιστική εμπειρία, ο Μανώλης έχει λάβει μέρος σε πολλές διοργανώσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Κίνα και Ταϊλάνδη, σημειώνοντας σημαντικές νίκες και διακρίσεις. Η αφοσίωσή του στον αθλητισμό και η συνεχής του βελτίωση τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο αναγνωρισμένους αθλητές στο χώρο του Muay Thai. Η ζωή και η καριέρα του στην Ταϊλάνδη τον καθιστούν παράδειγμα αθλητικής δέσμευσης και αριστείας, ενώ η συμμετοχή του σε κορυφαία γεγονότα υπογραμμίζει τη διεθνή του φήμη και το ταλέντο του.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ