Connect with us

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν │ Σταύρη Μελέκκη

Published

on

Η Σταύρη Μελέκκη είναι άξια συνεχιστής του έργου που έχουν ξεκινήσει οι γονείς της και μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες στον επιχειρηματικό κόσμο. Με απεριόριστη αγάπη για το επάγγελμά της, θέτει συνεχώς νέους στόχους για τη συνεχή εξέλιξη του κοσμηματοπωλείου Melekkis Jewellery.

Για τη Σταύρη, ο κόσμος των κοσμημάτων ανέκαθεν αποτελούσε το όνειρό της. Ένα όνειρο που αναπτύχθηκε από πολύ νεαρή ηλικία. Η αγάπη και το πάθος της για το κόσμημα ήταν και θα συνεχίσει να είναι το κίνητρό της. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση, το κοσμηματοπωλείο Melekkis Jewellery, φέρνοντας μαζί της όχι μόνο τις γνώσεις της αλλά και πολλή όρεξη για να συνεχίσει το έργο που είχαν ξεκινήσει οι γονείς της.

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το Melekkis Jewellery είναι για εκείνη μία πηγή μεγάλης ευθύνης. Επιθυμεί να φανεί αντάξια των ικανοτήτων και της σκληρής δουλειάς που απαιτήθηκε για την ίδρυση της επιχείρησης το 1979 από τους γονείς της. Οι γονείς της αποτελούν την πηγή έμπνευσής της, καθώς την έχουν εκπαιδεύσει από μικρή να μην τα παρατά ποτέ και να εργάζεται ακούραστα για την επίτευξη των στόχων της.

«Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το πιστεύεις με όλη σου την ψυχή. Η επιτυχία θα είναι πλέον δεδομένη!».

Για την ίδια, η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευημερία και την αποδοτικότητά της. Προσπαθεί πάντα να μην μεταφέρει προσωπικά θέματα και ανησυχίες στον εργασιακό της χώρο, καθώς και το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες και να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή της.  Συνεπώς, ο σωστός προγραμματισμός αποτελεί κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου της, έτσι ώστε να προλαμβάνει τυχόν δυσκολίες και αντιφάσεις ανάμεσα στις διάφορες υποχρεώσεις της. Με ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει την αποδοτικότητα τόσο στην καριέρα της όσο και στην προσωπική της ζωή.

Η Σταύρη, με την προσωπική της πορεία έχει αποδείξει ότι η αγάπη, το πάθος και η αφοσίωση στον τομέα της είναι ουσιαστικά συστατικά για την επιτυχία της. Παράλληλα, η συνεχής μελέτη και ενημέρωση καθώς και οι συνεχείς εκθέσεις όσον αφορά τον κλάδο κατασκευής κοσμημάτων, αλλά και η επιθυμία της για συνεχόμενη επιχειρηματική εξέλιξη στον τομέα της, είναι επιπλέον παράγοντες υψίστης σημασίας. Αυτά καθορίζουν τον επαγγελματισμό και την ποιότητα της δουλειάς της. Πιστεύει ακράδαντα ότι η αγάπη για το επάγγελμά της είναι απαραίτητη και ότι η προσήλωσή της σε αυτό, σε συνδυασμό με την επιθυμία για διαρκή βελτίωση, θα οδηγήσουν στην επιτυχία. Η ίδια αναφέρει «Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το πιστεύεις με όλη σου την ψυχή. Η επιτυχία θα είναι πλέον δεδομένη!».

Στη σημερινή εποχή, η γυναίκα, έχει καθημερινά πολλαπλούς ρόλους, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα. Είναι πάντα σε θέση να αγωνίζεται για να πετύχει τους στόχους της και να διεκδικεί όλα της τα όνειρα. Με βάση τα δεδομένα της κοινωνίας του σήμερα, μια γυναίκα αγωνίζεται καθημερινά για να τα προλάβει όλα με ένα μοναδικό τρόπο και να καταφέρει να διαπρέπει παράλληλα σε πολλούς τομείς.

Είναι αναγκαίο η γυναίκα να εκπληρώσει τους ρόλους της ως μητέρα, σύντροφος, επιχειρηματίας, φίλη και παράλληλα να αναζητά την ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς τους ρόλους. Οι αξίες και οι απεριόριστες ικανότητές της είναι πάντα θαυμάσιες και αποτελεσματικές, καθώς παρατηρούμε πολλές γυναίκες να επιτυγχάνουν την ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογενειακής ζωής. Παράλληλα, διαπρέπουν και επιτυγχάνουν σε πολλούς άλλους τομείς. Η συνεχής προσπάθεια και αφοσίωση των γυναικών για την επίτευξη των στόχων και ονείρων τους αποτελούν έμπνευση για τις επόμενες γενιές και αποδεικνύουν τη δύναμη και την αντοχή της γυναικείας φύσης.

Η Σταύρη έχει θέσει ως στόχο της τη συνεχή δημιουργία και εξέλιξη στον χώρο του κοσμήματος. Αποτελεί προτεραιότητά της να επιτυγχάνει νέες δημιουργικές κορυφές και να αναπτύσσεται συνεχώς επαγγελματικά. Η ίδια χαρακτηριστικά δηλώνει «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ και να εξελίσσομαι στο χώρο του κοσμήματος. Βλέποντας τις δημιουργίες μου φορεμένες στην Κύπρο και το εξωτερικό νιώθω τεράστια ικανοποίηση, ευγνωμοσύνη και ευλογία».

Η Σταύρη, με την προσωπική της πορεία έχει αποδείξει ότι η αγάπη, το πάθος και η αφοσίωση στον τομέα της είναι ουσιαστικά συστατικά για την επιτυχία της.

Κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να φορέσει ένα από τα κοσμήματά της, η Σταύρη αντιλαμβάνεται την αξία της δουλειάς της και την αγάπη που επενδύει στη δημιουργία τους. Η ίδια δηλώνει «Μου αρέσει η άμεση επαφή με τους φίλους και πελάτες μου και μαζί να δημιουργούμε το κόσμημα των ονείρων τους. Από παλαιά ξεχασμένα κοσμήματα μπορώ να δημιουργήσω υπέροχα κομμάτια –πάντα σε συνεννόηση με τον πελάτη μου-, με το χρυσό, τα διαμάντια και τις ημιπολύτιμες πέτρες τους. Η χαρά που αντικρίζω στα πρόσωπα των αγαπημένων μου πελατών είναι η ανταμοιβή μου, η οποία ενισχύει τη δέσμευσή μου να συνεχίσω να προσφέρω μοναδικά, ποιοτικά κοσμήματα σε υπέροχες τιμές. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση γιατί με την ειλικρινή και τίμια δουλειά μας μεγαλώνουμε τη φήμη και αναγνώριση του κοσμηματοπωλείου μας  Melekkis Jewellery στον επαγγελματικό χώρο».

Η Σταύρη Μελέκκη είναι μία δυναμική γυναίκα που διαπρέπει στο χώρο του κοσμήματος. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η αγάπη και η αφοσίωσή της σ’ αυτό που κάνει. Το άσβεστο πάθος της για το κόσμημα και για νέες δημιουργίες την καθιστά μία από τις πιο επιτυχείς γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο.    

Οδός: Ονήσιλου 6, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 80005151

Facebook: Melekkis Jewellery & Watches 

Advertisement

Instagram: melekkisjewellery

melekkis.eu

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιάννης Καρούσος για την αλλαγή και την εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου

Published

on

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανοίγει τα χαρτιά του στον Ζανέττο Λουκά στο CARPE DIEM, παρουσιάζοντας το όραμα του για την Επαρχία Αμμοχώστου.

Στο επεισόδιο μίλησαν για τη σχέση του με το Παραλίμνι, την αγάπη του για την Αμμόχωστο, το πάθος του για αλλαγή και εξέλιξη της επαρχίας Αμμοχώστου, τις εμπειρίες του ως Δήμαρχος Αγίας Νάπας και αργότερα ως Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τις δύσκολες ημέρες ως Υπουργός εν καιρό Covid 19, τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θέλει να εργαστεί αλλά και άλλες πολλές ενότητες.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αντώνης Χρίστου ανοίγει τα χαρτία του παρουσιάζοντας το όραμα του για την Αγία Νάπα

Published

on

Ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας Αντώνης Χρίστου, είναι καλεσμένος στο δεύτερο επεισόδιο του CARPE DIEM.

Η έμφαση στη νεολαία, οι πρόκλησεις της θέσης του αντιδημάρχου και το όραμα του για την Αγία Νάπα του άυριο, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί στην εκπομπή.

Κάμερα και ήχος: Αντώνης Οικονόμου & Αδάμος Πέτρου

Επεξεργασία βίντεο: Αντώνης Οικονόμου

Παρουσιαστής: Ζανέττος Λουκά

Ευχαριστίες στο κατάστημα Robustos για την ευγενική παραχώρηση του χώρου

Continue Reading

ΠΡΟΣΩΠΑ

“Χτυπώντας” το δέρμα | H τέχνη του Βαλεντίνο

Published

on

Ο Βαλεντίνος Πέτσα, ιδιοκτήτης του Ink2skin Tattoo Studio, εδώ και 15 χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ. Μετράει στο βιογραφικό του χιλιάδες τατουάζ και στο vantagemag.com μιλάει για το πάθος, τη δημιουργικότητα και την εκτίμηση που έχει ως tattoo artist καθώς ο ίδιος όπως σωστά αναφέρει… ζει και αναπνέει για τη τέχνη του δέρματος.

Του Ζανέττου Λουκά


Βαλεντίνο βλέποντας τη δουλειά σου θα ξεκινήσω καταρχάς δίνοντας σου
συγχαρητήρια για το έργο σου. Πώς ανακάλυψες το πάθος σου για τα τατουαζ και τι σε έκανε να αποφασίσεις να γίνεις tattoo artist;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως πριν ασχοληθώ με την τέχνη του Tattoo δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις με την τέχνη, είμαι όμως ισχυρογνώμων και όταν «κλειδώσω» σε κάτι, η αποστολή πρέπει να έρθει εις πέρας. Τον καιρό που ασχολήθηκα με αυτή την τέχνη οι μαθητείες (apprenticeships) ήταν ανύπαρκτες, υπήρχαν μόνο κάποια βασικά σεμινάρια που μπορούσες να ακολουθήσεις. Σε κάποια στιγμή λοιπόν ενός καταναλωτικού οργίου στο διαδύκτιο, τράβηξε την προσοχή μου ένα Tattoo kit, και έτσι είπα «Γιατί όχι;» Το αγόρασα και απορροφήθηκα αμέσως. Ήταν η αρχή ενός μεγάλου δρόμου γεμάτου απογοητεύσεις, δυσκολίες και πολλών ωρών εξάσκησης. Βλέπεις, το να ακολουθήσω το δρόμο του αυτοδίδακτου καλλιτέχνη δεν ήταν και η ποιο εύκολη επιλογή.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμπειρία ως tattoo artist και πώς αντέδρασες σ’ αυτήν;
Η πρώτη εμπειρία ήταν λίγες μέρες μετά, αφού παρέλαβα το kit. Το πρώτο tattoo ήταν για ένα παιδικό μου φίλο, που μόλις έμαθε ότι είχα πάρει το Tattoo kit επέμενε να του κάνω τατουάζ. Ότι και να του έλεγα αυτός επέμενε. Ενέδωσα λοιπόν στην πρόταση και εννοείτε ότι πέρασα ατέλειωτες ώρες σε ένα σχέδιο, αγχωμένος και καταϊδρωμένος για να το τελειώσω. Αν θυμάμαι  καλά μου πήρε περίπου 4,5 ώρες. Ένα σχέδιο που για το οποίο τώρα χρειάζομαι μόνο 40 λεπτά.

Μπορείς να μας μιλήσεις για τη διαδικασία που ακολούθησες για να μάθεις το
τέχνασμα του τατουαζ;

Υπάρχουν ειδικά πλαστικά δέρματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλλά κανένα από αυτά δεν είναι κοντά στο ανθρώπινο δέρμα. Το ανθρώπινο δέρμα είναι ζωντανό, με διάφορες τονικότητες, έχει κίνηση  και πληγώνεται. Στην τέχνη του τατουάζ έχω αφιερώσει ατέλειωτες ώρες μελέτης και trial and error, αφού όπως είπα ποιο πάνω δεν είχα κάποιο δάσκαλο.Ποια ήταν τα πρώτα σου τατουαζ και πώς αισθάνθηκες κατά τη διάρκεια της
δημιουργίας τους;

Τα πρώτα μου σχέδια ήταν μικρά και γραμμικά. Κάποια ονόματα ή ημερομηνίες και κάποια μικρά σχέδια. Από την αρχή που έπιασα μηχανή, ένιωθα μεγάλη ευθύνη. Ως tattoo artist στιγματίζεις τον άλλο για πάντα και αυτό είναι μεγάλο βάρος ευθύνης. Έτσι οι πρώτες μου εμπειρίες ήταν μέσα στο άγχος και την αγωνία για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσω όσους με επέλεξαν για να δημιουργήσω το τατουάζ τους.

Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».

Τι σε εμπνέει περισσότερο κατά τη δημιουργία ενός tattoo και πώς ενσωματώνεις αυτήν την έμπνευση στο έργο σου;
Πρέπει να υπάρχει η σωστή χημεία μεταξύ πελάτη και καλλιτέχνη, έτσι ώστε ο πελάτης να δώσει την ιδέα του και να δώσει το ελεύθερο στον καλλιτέχνη  να δημιουργήσει. Τότε η φαντασία οργιάζει. Αυτή είναι η υπέρτατη έμπνευση για εμένα. Να σου λέει ο πελάτης σου «το αφήνω πάνω σου, σε εμπιστεύομαι».


Ποια είναι η αγαπημένη σου πτυχή της δουλειάς σου ως tattoo artist;
Τα χαμόγελα των πελατών μου μετά από ένα πολύωρο session. Τα τατουάζ δεν είναι πάντα καλλωπιστικά, κάποιες φορές καλύπτουν πληγές σωματικές και συναισθηματικές. Ανανεώνουν ψυχές και δίνουν δύναμη να προχωρήσουν. Πολλες φορές οι πελάτες μας μέσα από το πόνο απελευθερώνονται και μας εκμυστηρεύονται μυστικά και ιστορίες που πόνεσαν δημιουργώντας έτσι μια σχέση ασθενή-θεραπευτή που δύσκολα αλλοιώνεται. Αυτά είναι τα ωραία που «ταΐζουν» την καρδιά ενός καλλιτέχνη.

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για το στούντιο σου και πώς έχει επηρεάσει το έργο σου;
Το στούντιο βρίσκετε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου εδώ και 7 χρόνια. Ο χώρος είναι σημαντικός παράγοντας στο πως λειτουργεί ένας καλλιτέχνης και ποσό άνετα νιώθει ο πελάτης όταν τον επισκέπτεται. Προτρέπουμε τους πελάτες μας να μας επισκέπτονται ακόμα και για καφέ στο στούντιο. Είναι ένα καταφύγιο για όλους μας!

Τι άλλες υπηρεσίες υπάρχουν στο στούντιο;
Το στούντιο εκτός από τις υπηρεσίες Tattoo προσφέρει και υπηρεσίες Piercing από εξειδικευμένο Piercer, τον Τίο που βρίσκεται κοντά μας τα τελευταία 2 χρόνια, όπως και βιτρίνες με διαφορά κοσμήματα και σκουλαρίκια.

Πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν νόμιμο tattoo artist από έναν παράνομο;
Πλέον οι εγγεγραμμένοι καλλιτέχνες έχουν πιστοποίηση από το Υπουργείο Υγείας η οποία πρέπει να είναι σε ευδιάκριτο σημείο στο στούντιο. Είναι η λεγόμενη “Άδεια Εξάσκησης Επαγγέλματος”. Είμαι μέλος του κεντρικού συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Δερματοστικτοποιών και Διαπερνητών Σώματος Κύπρου και δυστυχώς οι αδειούχοι δεν είναι αρκετοί προς το παρών.


Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τους ανθρώπους που αναζητούν έναν καλό tattoo artist και πώς μπορούν να εντοπίσουν τον κατάλληλο για αυτούς;
Καταρχάς κάνοντας έρευνα για τη δουλειά τους καλλιτέχνη μιλώντας με υφιστάμενους πελάτες του για συστάσεις. Κυρίως όμως πρέπει να μιλήσουν με τον ίδιο τον καλλιτέχνη σε μορφή συνέντευξης. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης αλλά ο χαραχτήρας του να μην συμβαδίζει με το δικό σου. Δεν θα ήθελες να έχεις κάποια δουλειά πάνω σου από κάποιον που δεν συμπαθείς.

Οδός: Αγίου Γεωργίου 5, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 99 982479

Facebook: Valentino Petsa Tattooist

Advertisement

Instagram: ink2skintattoostudioContinue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ