ΠΡΟΣΩΠΑ

Γυναικείο επιχειρείν │ Σταύρη Μελέκκη

Published

on

Η Σταύρη Μελέκκη είναι άξια συνεχιστής του έργου που έχουν ξεκινήσει οι γονείς της και μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες στον επιχειρηματικό κόσμο. Με απεριόριστη αγάπη για το επάγγελμά της, θέτει συνεχώς νέους στόχους για τη συνεχή εξέλιξη του κοσμηματοπωλείου Melekkis Jewellery.

Για τη Σταύρη, ο κόσμος των κοσμημάτων ανέκαθεν αποτελούσε το όνειρό της. Ένα όνειρο που αναπτύχθηκε από πολύ νεαρή ηλικία. Η αγάπη και το πάθος της για το κόσμημα ήταν και θα συνεχίσει να είναι το κίνητρό της. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση, το κοσμηματοπωλείο Melekkis Jewellery, φέρνοντας μαζί της όχι μόνο τις γνώσεις της αλλά και πολλή όρεξη για να συνεχίσει το έργο που είχαν ξεκινήσει οι γονείς της.

Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το Melekkis Jewellery είναι για εκείνη μία πηγή μεγάλης ευθύνης. Επιθυμεί να φανεί αντάξια των ικανοτήτων και της σκληρής δουλειάς που απαιτήθηκε για την ίδρυση της επιχείρησης το 1979 από τους γονείς της. Οι γονείς της αποτελούν την πηγή έμπνευσής της, καθώς την έχουν εκπαιδεύσει από μικρή να μην τα παρατά ποτέ και να εργάζεται ακούραστα για την επίτευξη των στόχων της.

«Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το πιστεύεις με όλη σου την ψυχή. Η επιτυχία θα είναι πλέον δεδομένη!».

Για την ίδια, η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ευημερία και την αποδοτικότητά της. Προσπαθεί πάντα να μην μεταφέρει προσωπικά θέματα και ανησυχίες στον εργασιακό της χώρο, καθώς και το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες και να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή της.  Συνεπώς, ο σωστός προγραμματισμός αποτελεί κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου της, έτσι ώστε να προλαμβάνει τυχόν δυσκολίες και αντιφάσεις ανάμεσα στις διάφορες υποχρεώσεις της. Με ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα μπορεί να επιτύχει την αποδοτικότητα τόσο στην καριέρα της όσο και στην προσωπική της ζωή.

Η Σταύρη, με την προσωπική της πορεία έχει αποδείξει ότι η αγάπη, το πάθος και η αφοσίωση στον τομέα της είναι ουσιαστικά συστατικά για την επιτυχία της. Παράλληλα, η συνεχής μελέτη και ενημέρωση καθώς και οι συνεχείς εκθέσεις όσον αφορά τον κλάδο κατασκευής κοσμημάτων, αλλά και η επιθυμία της για συνεχόμενη επιχειρηματική εξέλιξη στον τομέα της, είναι επιπλέον παράγοντες υψίστης σημασίας. Αυτά καθορίζουν τον επαγγελματισμό και την ποιότητα της δουλειάς της. Πιστεύει ακράδαντα ότι η αγάπη για το επάγγελμά της είναι απαραίτητη και ότι η προσήλωσή της σε αυτό, σε συνδυασμό με την επιθυμία για διαρκή βελτίωση, θα οδηγήσουν στην επιτυχία. Η ίδια αναφέρει «Είναι πολύ σημαντικό να αγαπάς αυτό που κάνεις και να το πιστεύεις με όλη σου την ψυχή. Η επιτυχία θα είναι πλέον δεδομένη!».

Στη σημερινή εποχή, η γυναίκα, έχει καθημερινά πολλαπλούς ρόλους, τόσο μέσα στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία ευρύτερα. Είναι πάντα σε θέση να αγωνίζεται για να πετύχει τους στόχους της και να διεκδικεί όλα της τα όνειρα. Με βάση τα δεδομένα της κοινωνίας του σήμερα, μια γυναίκα αγωνίζεται καθημερινά για να τα προλάβει όλα με ένα μοναδικό τρόπο και να καταφέρει να διαπρέπει παράλληλα σε πολλούς τομείς.

Είναι αναγκαίο η γυναίκα να εκπληρώσει τους ρόλους της ως μητέρα, σύντροφος, επιχειρηματίας, φίλη και παράλληλα να αναζητά την ισορροπία ανάμεσα σε αυτούς τους ρόλους. Οι αξίες και οι απεριόριστες ικανότητές της είναι πάντα θαυμάσιες και αποτελεσματικές, καθώς παρατηρούμε πολλές γυναίκες να επιτυγχάνουν την ισορροπία μεταξύ καριέρας και οικογενειακής ζωής. Παράλληλα, διαπρέπουν και επιτυγχάνουν σε πολλούς άλλους τομείς. Η συνεχής προσπάθεια και αφοσίωση των γυναικών για την επίτευξη των στόχων και ονείρων τους αποτελούν έμπνευση για τις επόμενες γενιές και αποδεικνύουν τη δύναμη και την αντοχή της γυναικείας φύσης.

Η Σταύρη έχει θέσει ως στόχο της τη συνεχή δημιουργία και εξέλιξη στον χώρο του κοσμήματος. Αποτελεί προτεραιότητά της να επιτυγχάνει νέες δημιουργικές κορυφές και να αναπτύσσεται συνεχώς επαγγελματικά. Η ίδια χαρακτηριστικά δηλώνει «Στόχος μου είναι να συνεχίσω να δημιουργώ και να εξελίσσομαι στο χώρο του κοσμήματος. Βλέποντας τις δημιουργίες μου φορεμένες στην Κύπρο και το εξωτερικό νιώθω τεράστια ικανοποίηση, ευγνωμοσύνη και ευλογία».

Η Σταύρη, με την προσωπική της πορεία έχει αποδείξει ότι η αγάπη, το πάθος και η αφοσίωση στον τομέα της είναι ουσιαστικά συστατικά για την επιτυχία της.

Κάθε φορά που κάποιος επιλέγει να φορέσει ένα από τα κοσμήματά της, η Σταύρη αντιλαμβάνεται την αξία της δουλειάς της και την αγάπη που επενδύει στη δημιουργία τους. Η ίδια δηλώνει «Μου αρέσει η άμεση επαφή με τους φίλους και πελάτες μου και μαζί να δημιουργούμε το κόσμημα των ονείρων τους. Από παλαιά ξεχασμένα κοσμήματα μπορώ να δημιουργήσω υπέροχα κομμάτια –πάντα σε συνεννόηση με τον πελάτη μου-, με το χρυσό, τα διαμάντια και τις ημιπολύτιμες πέτρες τους. Η χαρά που αντικρίζω στα πρόσωπα των αγαπημένων μου πελατών είναι η ανταμοιβή μου, η οποία ενισχύει τη δέσμευσή μου να συνεχίσω να προσφέρω μοναδικά, ποιοτικά κοσμήματα σε υπέροχες τιμές. Νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση γιατί με την ειλικρινή και τίμια δουλειά μας μεγαλώνουμε τη φήμη και αναγνώριση του κοσμηματοπωλείου μας  Melekkis Jewellery στον επαγγελματικό χώρο».

Η Σταύρη Μελέκκη είναι μία δυναμική γυναίκα που διαπρέπει στο χώρο του κοσμήματος. Το μυστικό της επιτυχίας της είναι η αγάπη και η αφοσίωσή της σ’ αυτό που κάνει. Το άσβεστο πάθος της για το κόσμημα και για νέες δημιουργίες την καθιστά μία από τις πιο επιτυχείς γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο.    

Οδός: Ονήσιλου 6, Παραλίμνι

Τηλέφωνο: 80005151

Facebook: Melekkis Jewellery & Watches 

Advertisement

Instagram: melekkisjewellery

melekkis.eu

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Exit mobile version