SPORT

Ο «χρυσός» Μάριος Γεωργίου έχει στόχο ολυμπιακό μετάλλιο

Published

on

«Δεν περίμενα να καταφέρω τόσα πολλά σε ένα πανευρωπαϊκό αγώνα»

Περήφανος και χαρούμενος για τα όσα κατάφερε η κυπριακή αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας δήλωσε κατά την επιστροφή της αποστολής, ο αθλητής Μάριος Γεωργίου ενώ ο προπονητής του Παναγιώτης Πετρίδης δήλωσε ότι στόχος είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς

Σε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την επιστροφή της αποστολής, ο αθλητής Μάριος Γεωργίου, ο οποίος κατέκτησε χρυσό και άλλα τρία μετάλλια εξέφρασε «ικανοποίηση και χαρά από τα αποτελέσματα της ομάδας». «Δεν περίμενα να καταφέρω τόσα πολλά σε ένα πανευρωπαϊκό αγώνα» είπε.

Ωστόσο, συνέχισε «γνωρίζαμε ότι για να προκριθούμε χρειαζόταν ένα καλό σύνθετο, για να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς» του Παρισιού.

Κληθείς να αναφέρει τα συναισθήματα του όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Κύπρου στην Ιταλία, ο Μάριος Γεωργίου είπε «νοιώθω πάρα πολύ περήφανος και είμαι χαρούμενος γι’αυτό που έχουμε καταφέρει. Βασικά μετά τους τραυματισμούς και τη χειρουργική επέμβαση εδώ και δύο χρόνια, κατάφερα να ξεπεράσω το πρόβλημα και πάμε δυνατά πλέον για το Παρίσι».

Ερωτηθείς κατά πόσον είναι εφικτός στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ο αθλητής απάντησε ότι «το Ολυμπιακό μετάλλιο είναι το όνειρο κάθε αθλητή και εννοείται ότι εγώ θα ήθελα να έχω ένα τέτοιο μετάλλιο, απλά πρέπει να προσπαθήσω πάρα πολύ».

Ευχαρίστησε «τους χορηγούς, το Σωματείο «Πενταδάκτυλος» Κερύνειας, αλλά και όλη την ομάδα που με βοήθησε να φτάσω μέχρι εδώ». «Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων που έχω αυτούς τους ανθρώπους δίπλα και ξέρω πως ό,τι και αν συμβεί θα είναι πάντα δίπλα μου», είπε.

Ο Μιχάλης Κιλίλης, Εφορος της Ομοσπονδίας Γυμναστικής και αρχηγός της αποστολής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ευχαρίστησε «τους αθλητές, τους προπονητές, την ομάδα υποστήριξης καθώς και την Ομοσπονδία για τα αποτελέσματα. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά, αλλά τίποτε δεν ήταν τυχαίο, αφού η Ομοσπονδία είχε προγραμματίσει γι’αυτόν τον αγώνα και έβαλε στόχους που επιτεύχθηκαν».

Πρόσθεσε ότι «βάλαμε στόχο να πάρουμε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα, βάλαμε στόχο να πάει η ομάδα στους οκτώ και αυτούς τους πετύχαμε. Αποδείξαμε ότι με σωστό προγραμματισμό, με σωστή δουλειά» είπε και ευχήθηκε στον Μάριο Γεωργίου ότι θα πετύχει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Εξάλλου ο Παναγιώτης Πετρίδης, προπονητής του Μάριου Γεωργίου και της Εθνικής ομάδας, ανέφερε ότι «ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, γι’αυτό δουλέψαμε και γι’αυτό ετοιμαστήκαμε. Στη διαδικασία να πάρουμε αυτό το εισιτήριο ήρθαν και τα άλλα μετάλλια».

Πάντα πίστευα, συνέχισε «ότι ο Μάριος μπορεί να καταφέρει πολύ σπουδαία πράγματα και το έχει καταφέρει. Πιστεύω ότι αγωνίστηκε με τη λογική ότι αυτό το εισιτήριο είναι δικό μου και δεν έπρεπε να αφήσει κανένα άλλο αθλητή από όλη την Ευρώπη να το διεκδικήσει και σ’ αυτή την προσπάθεια ήρθανε και άλλα μετάλλια τα οποία είναι ιστορικά».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «στόχος μας είναι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, μπορούμε να το πετύχουμε και γι’αυτό θα δουλέψουμε».

Advertisement

Από την πλευρά του ο Γεώργιος Θεοφίλου, Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Πενταδάκτυλος» Κερύνειας χαρακτήρισε «πολύ συγκινητική τη στιγμή γιατί βλέπουμε νέους οι οποίοι διακρίνονται. Είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Μάριος Γεωργίου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, ενώ κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στον πλάγιο ίππο, αργυρό στο δίζυγο και χάλκινο στο μονόζυγο.

Η αποστολή της Κύπρου αποτελείτο από 21 άτομα και η Εθνική Ομάδα της Ενόργανης Γυμναστικής κατελαβε την 7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Οι αθλητές του ομαδικού ήταν οι Μάριος Γεωργίου, Ηλίας Γεωργίου, Μιχάλης Χαρή, Σωκράτης Πηλακούρης, Γιώργος Αγγονας και Νεόφυτος Κυριάκου.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Μιχάλης Κιλίλης και προπονητές οι Παναγιώτης Πετρίδης, Παναγιώτης Σιήππης, Ηρόδοτος Γιωργαλλάς και η Σκεύη Ανδρέου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Exit mobile version