Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα παιδια που ενηλικιώθηκαν μέσα από τα social media περιγράφουν τις τραυματικές τους εμπειρίες

Published

on

«Ο καθηγητής Μαθηματικών μας, που είχε δει τις δημοσιεύσεις της μητέρας μου, με κορόιδευε και έλεγε στα άλλα παιδιά να κρατούν τις αποστάσεις τους από το άρρωστο κορίτσι» λέει ένα από αυτά, η Cam Barrett.

Mπορεί εμάς να μας φαίνεται σαν χτες που δημιουργήσαμε λογαριασμό στο Facebook, αλλά τα παιδιά εκείνης της εποχής, τα πρώτα που είδαν τις φωτογραφίες και την προσωπική ζωή τους να βγαίνουν στα social media, είναι ήδη ενήλικες.

Κάποια από αυτά μάλιστα μιλούν σε νέο ρεπορτάζ στο CNN και ζητούν να αλλάξει η νομοθεσία, ώστε να προστατεύει τα παιδιά από το oversharing των γονιών τους. Όπως η Cam Barrett, που θυμάται την ημέρα της πρώτης της περιόδου για τον λάθος λόγο: επειδή στις 9 Σεπτεμβρίου 2009, στα 9 χρόνια της, η μητέρα της έκανε μια ανάρτηση «του τύπου “Θεέ μου, το μωρό μου είναι από σήμερα γυναίκα. Ήρθε η πρώτη της περίοδος”. Πολλοί φίλοι μου και οι γονείς τους είχαν social media τότε, ήταν φοβερά αμήχανο» θυμάται σήμερα.

Σε μια εποχή που τα social media ήταν ακόμα αχαρτογράφητη περιοχή, η μητέρα της Barrett δεν έβαζε όρια στο τι μοιραζόταν: από τα ξεσπάσματα θυμού της κόρης της μέχρι το γεγονός ότι είναι υιοθετημένη. Και το γεγονός ότι κάποιες από εκείνες τις αναρτήσεις γίνονταν viral έκανε τη ζωή του κοριτσιού ακόμα πιο δύσκολη, καθώς στο γυμνάσιο οι νταήδες εκμεταλλεύονταν τις προσωπικές πληροφορίες της για να της κάνουν bullying, πυροδοτώντας της άγχος και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Σε μια εποχή που τα social media ήταν ακόμα αχαρτογράφητη περιοχή, η μητέρα της Barrett δεν έβαζε όρια στο τι μοιραζόταν: από τα ξεσπάσματα θυμού της κόρης της μέχρι το γεγονός ότι είναι υιοθετημένη.

Για παράδειγμα, όταν στην Α’ Γυμνασίου είχε διαγνωστεί με σταφυλόκοκκο και είχε καταλήξει στο νοσοκομείο, η μητέρα της έκανε αναρτήσεις στα social media, υπερβάλλοντας για την κατάστασή της. Το αποτέλεσμα ήταν με την επιστροφή της στο σχολείο «ο καθηγητής των Μαθηματικών, που είχε δει τις δημοσιεύσεις της μητέρας μου, να με κοροϊδεύει και να λέει στα άλλα παιδιά να κρατούν τις αποστάσεις τους από το άρρωστο κορίτσι». Οι συνθήκες στο σχολείο έγιναν τόσο άσχημες, ώστε το εγκατέλειψε.

Κάποιες φορές κρυβόταν στο δωμάτιό της για να αποφύγει την κάμερα της μαμάς της. Δεν εμπιστευόταν τίποτα στους ενήλικες όταν ήταν έφηβη, γιατί φοβόταν ότι τα μυστικά της θα κατέληγαν στο Facebook.

Ίσως όμως το πιο ακραίο περιστατικό που έζησε ήταν όταν, στα 12 χρόνια της, ένας άντρας τής έστειλε προσωπικό μήνυμα στο Facebook, γράφοντάς της ότι μια μέρα που εκείνη επέστρεφε σπίτι της με το ποδήλατο, την είχε ακολουθήσει, και ήξερε πού μένει.

Στα 12 χρόνια της ένας άντρας τής έστειλε προσωπικό μήνυμα στο Facebook, γράφοντάς της ότι μια μέρα που εκείνη επέστρεφε σπίτι της με το ποδήλατο, την είχε ακολουθήσει, και ήξερε πού μένει.

Σήμερα η Barrett έχει ενταχθεί σε ένα αναδυόμενο κίνημα νέων ανθρώπων που απευθύνουν έκκληση στους νομοθέτες να θέσουν πιο αυστηρούς νόμους για τους γονείς που χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις προσωπικές πληροφορίες των παιδιών τους στα social media για εμπορικούς σκοπούς (αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η μητέρα της Barrett έβγαζε χρήματα από τις δημοσιεύσεις της). Περιλαμβάνει κυρίως παιδιά γεννημένα κάπου ανάμεσα στα τέλη του ’90 και τις αρχές του 2010, που δεν γνώρισαν τον κόσμο πριν από τα social media.

Σε αυτό το κίνημα ανήκει και η κωμικός  Caroline Easom, η οποία σατιρίζει τους γονείς που εκμεταλλεύονται εμπορικά το οικογενειακό διαδικτυακό περιεχόμενο που δημιουργούν. «Τα social media ήρθαν τόσο γρήγορα και άλλαξαν ουσιαστικά σε μία νύχτα τις καθημερινές συνήθειες και τις συμπεριφορές μας. Ήταν σαν να αρχίσαμε όλοι να παίρνουμε ένα νέο φάρμακο που δεν είχε δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες και για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτα για τις μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες» σχολιάζει. «Τώρα, μία δεκαετία αργότερα, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πόσο επικίνδυνο ήταν αυτό».

«Τα social media ήρθαν τόσο γρήγορα και άλλαξαν ουσιαστικά σε μία νύχτα τις καθημερινές συνήθειες και τις συμπεριφορές μας. Ήταν σαν να αρχίσαμε όλοι να παίρνουμε ένα νέο φάρμακο που δεν είχε δοκιμαστεί σε κλινικές μελέτες και για το οποίο δεν γνωρίζαμε τίποτα για τις μακροχρόνιες ανεπιθύμητες ενέργειες»

«Τα social media δεν είναι ασφαλές περιβάλλον για παιδιά» προσθέτει. «Σε παρακινούν να είσαι ευάλωτος και ειλικρινής και σε επιβραβεύουν γι’ αυτό, αλλά αυτή η ειλικρίνεια έχει μακροχρόνιες συνέπειες, ειδικά σε παιδιά. Το κόστος που μπορεί να πληρώσεις επειδή έκανες μια ανάρτηση για το παιδί σου για να έχεις κέρδος και να τραβήξεις την προσοχή μπορεί να είναι η εμπιστοσύνη του ή, ακόμα χειρότερα, η ασφάλειά του».

Advertisement

Ο 19χρονος Chris McCarty έχει δημιουργήσει την οργάνωση organization  Quit Clicking Kids, για να αντιμετωπίσει την οικονομική εκμετάλλευση των παιδιών στα social media. «Ακόμα και κάποια παιδιά ηθοποιοί με τα οποία έχω μιλήσει μού λένε ότι καταλαβαίνουν πότε τους τραβάει η κάμερα και πότε όχι. Στο τέλος της ημέρας, όταν επιστρέφουν σπίτι, ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να συνεχίσουν να ερμηνεύουν κάποιον ρόλο. Αλλά τα παιδιά αυτής της νέας γενιάς [των social media] δεν έχουν ένα σπίτι να επιστρέψουν στο τέλος της ημέρας γιατί οι κάμερες είναι μέσα στο σπίτι τους. Είναι σαν να ζεις σε ένα κινηματογραφικό στούντιο όλη μέρα, κάθε μέρα».

Ο McCarty τονίζει ότι οι πιο ακραίες περιπτώσεις γονέων είναι εκείνοι που επιδιώκουν να μοιραστούν στα social media τις πιο δραματικές οικογενειακές στιγμές – μπορεί ακόμα και να τις δημιουργήσουν σκοπίμως για υψηλότερη επισκεψιμότητα στις σελίδες τους, σαν παρουσιαστές ενός show.

Οι πιο ακραίες περιπτώσεις γονέων είναι εκείνοι που επιδιώκουν να μοιραστούν στα social media τις πιο δραματικές οικογενειακές στιγμές – μπορεί ακόμα και να τις δημιουργήσουν σκοπίμως για υψηλότερη επισκεψιμότητα στις σελίδες τους.

«Φανταστείτε οικογενειακά κανάλια με βίντεο που δεν μοιράζονται, απλά, αστείες στιγμές αλλά πολύ προσωπικές λεπτομέρειες όπως προβλήματα ψυχικής υγείας, βαθμούς και πρώτες περιόδους στα κορίτσια. Ανεβαίνουν στο διαδίκτυο και ζουν για πάντα εκεί. Οι γονείς χρησιμοποιούν αυτά τα αποσπάσματα σαν δόλωμα για να φέρουν κλικ και έσοδα σε ένα κανάλι όπου εκμεταλλεύονται εμπορικά την οικογενειακή ζωή τους. Κάποιοι από αυτούς φτάνουν σε σημείο να ενθαρρύνουν τα παιδιά να τσακωθούν μεταξύ τους και μετά τα βιντεοσκοπούν».

Ακόμα και αν εμείς μοιραζόμαστε περιεχόμενο αφιλοκερδώς, ο ίδιος μάς προτείνει έναν τρόπο να καταλάβουμε αν το παρακάνουμε με το sharing των οικογενειακών στιγμών μας. Ας αναρωτηθούμε: Αν ήμασταν στη θέση των παιδιών μας, θα θέλαμε να κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη προσωπική πληροφορία, βίντεο ή φωτογραφία, στα social media;

Ας αναρωτηθούμε: Αν ήμασταν στη θέση των παιδιών μας, θα θέλαμε να κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη προσωπική πληροφορία, βίντεο ή φωτογραφία, στα social media;

Οι νομικοί επισημαίνουν, σύμφωνα με το CNN, ότι δεν τους απασχολούν τόσο οι γονείς που μία στις τόσες ανεβάζουν μια φωτογραφία των παιδιών τους αλλά οι vloggers και οι influencers που, αναζητώντας followers και ένα εισόδημα μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το TikTok, μοιράζονται πολύ προσωπικές οικογενειακές στιγμές, μετατρέποντας το σπίτι τους στο στούντιο των δικών τους reality shows.

Ανάμεσα στα αιτήματα των μελών του νέου κινήματος είναι τα παιδιά να μπορούν να διεκδικούν αποζημιώσεις και διαγραφή διαδικτυακού περιεχομένου που τα αφορά μετά την ενηλικίωσή τους.

Η νέα νομοθεσία που επεξεργάζονται προβλέπει, μεταξύ άλλων, από τους γονείς να διαθέτουν ένα μέρος των εσόδων τους από διαδικτυακό περιεχόμενο με τα παιδιά τους σε έναν λογαριασμό τράπεζας, στον οποίο εκείνα θα αποκτήσουν πρόσβαση μόλις ενηλικιωθούν.

Πηγή: marieclaire.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η θρυλική νίκη των Ελλήνων που διέλυσε τη φήμη του βουλγαρικού στρατού

Published

on

Στις 21 Ιουνίου του 1913

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές μάχες κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Η ελληνοβουλγαρική σύγκρουση και τελικά η νίκη των Ελλήνων, ήταν αποφασιστική για την απελευθέρωση της ανατολικής Μακεδονίας και έβαλε «ταφόπλακα» στα όποια σχέδια των Βουλγάρων για την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης.

Στις 26 Οκτωβρίου του 1912, οι Βούλγαροι κατέλαβαν το Κιλκίς. Την ίδια μέρα ο ελληνικός στρατός μπήκε ως νικητής στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός τους ήταν να το χρησιμοποιήσουν σαν βάση για τις επιχειρήσεις τους στη Μακεδονία, ώστε να κάνουν πράξη το μεγαλύτερο όνειρό τους: την κατάληψη της Θεσσαλονίκης. Εκείνη την εποχή, στο Κιλκίς είχαν μείνει μόνο 30 ελληνικές οικογένειες και η πόλη είχε μετατραπεί σε άντρο κομιτατζήδων.

Από την ημέρα της κατάληψης, οι Βούλγαροι άρχισαν να χτίζουν οχυρά που ξεκινούσαν από το Κιλκίς και έφταναν μέχρι το χωριό Λαχανάς. Το ελληνικό επιτελείο αποφάσισε να επικεντρώσει την επιθετική του ενέργεια στη γραμμή Καλινόβου – Κιλκίς – Λαχανά. Αν κατάφερνε να την περάσει, ο δρόμος προς τις Σέρρες και τον Στρυμόνα θα άνοιγε διάπλατα.

Στις 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ελληνική επίθεση, με τις μεραρχίες να επιτίθενται ταυτόχρονα στον Λαχανά, στο Καλίνοβο και στο Κιλκίς. Η συνολική της δύναμη έφτανε τους 117.861 άντρες, ενώ οι Βούλγαροι υπό τον στρατηγό Ιβάνωφ, δεν ξεπερνούσαν τις 40.000. ΟΙ μάχη ήταν σφοδρή και πολλές φορές έγινε σώμα με σώμα, οι Έλληνες ήταν διαρκώς εκτεθειμένοι στα εχθρικά πυρά λόγω του γυμνού εδάφους της περιοχής.

Την επόμενη μέρα όμως βρεθήκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα οχυρά του Κιλκίς. Την νύχτα, οι Έλληνες αποφάσισαν να κάνουν έναν πλευρικό (και όχι κατά μέτωπον) αιφνιδιασμό και μέχρι το πρωί της 21ης Ιουνίου, οι Βούλγαροι υποχωρούσαν ηττημένοι. Ο αρχιστράτηγος Κωνσταντίνος έδωσε εντολή να τους καταδιώξουν. Το Κιλκίς ισοπεδώθηκε, αλλά ήταν σε ελληνικά χέρια.

Μετά την επικράτηση των ελληνικών στρατευμάτων, ο Έλληνας επιτελάρχης αντιστράτηγος Βίκτωρ Δούσμανης τηλεγράφησε στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο:

«Μετά χαράς αναγγέλλω την κατάληψιν του Κιλκίς, μετά τριήμερον σφοδρόν αγώνα. Ο εχθρός καταδιώκεται κατά πόδας. Ηθικόν στρατού μας έκτακτον».

Οι απώλειες παρά την νίκη ήταν πολλές. Οι νεκροί και οι τραυματίες έφτασαν τους 8.828 άνδρες. Η επόμενη ελληνοβουλγαρική σύγκρουση έγινε μετά από μόλις δυο ημέρες στην λίμνη Δοϊράνη. Η «μάχη του Κιλκίς – Λαχανά» όμως είχε απομακρύνει τους Βούλγαρους από την οχυρωμένη βάση τους και τους έκανε να ξεχάσουν τα σχέδια που είχαν για κατάληψη της Θεσσαλονίκης.

Advertisement
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ανεκτίμητοι θησαυροί των αρχαίων ναυάγιων από τη Δυναστεία των Μινγκ

Published

on

Περισσότερα από 900 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων πορσελάνης, αγγείων και νομισμάτων, ανακτήθηκαν από δύο εμπορικά πλοία και αποτελούν σημαντική απόδειξη για το Maritime Silk Road (θαλάσσιος δρόμος του μεταξιού), λένε οι επιστήμονες. Η ετήσια επιχείρηση ανάκτησης έλαβε χώρα όταν τα δύο ναυάγια ανακαλύφθηκαν το 2022 περίπου 1.524 μέτρα κάτω από το νερό κοντά στη βορειοδυτική ηπειρωτική πλαγιά της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, σύμφωνα με τη Διοίκηση Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Κίνας.

Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποιούσαν επανδρωμένο υποβρύχιο με την ονομασία “Πολεμιστής Ανοικτής Θάλασσας” για να διενεργήσει την ανασκαφή.

Η ομάδα των επιστημόνων ανακάλυψε 890 τμήματα τεχνημάτων από το πρώτο ναυάγιο, μεταξύ των οποίων χάλκινα νομίσματα, πορσελάνη και κεραμικά αντικείμενα, ανέφεραν αξιωματούχοι. Το δεύτερο ναυάγιο αποκάλυψε 38 ευρήματα, μεταξύ των οποίων ξυλεία, όστρακα της θάλασσας και κέρατα ελαφιών.

Η Διοίκηση Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς δημοσίευσε εικόνες του ανακτημένου θησαυρού, καθώς και φωτογραφίες των βυθισμένων, ανακτημένων αντικειμένων από τον πυθμένα του ωκεανού με μια ρομποτική δαγκάνα.


Αν και τα ναυάγια και ο θησαυρός τους έχουν προφανή πολιτιστική αξία, ενισχύουν επίσης τους πολιτικούς στόχους της Κίνας για διεκδίκηση των εδαφικών διεκδικήσεων στην περιοχή. Το Πεκίνο διεκδικεί την κυριαρχία του επί του μεγαλύτερου μέρους της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας στο πλαίσιο της πολιτικής του “εννέα-παύλα” (nine-dash-line), και έχει προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτούς τους ισχυρισμούς με την ιστορική παρουσία της Κίνας στην περιοχή.

Το 2016, ένα διεθνές δικαστήριο έκρινε ότι μεγάλα στοιχεία των ισχυρισμών της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα ήταν παράνομα, αλλά το Πεκίνο λέει ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση.

Μεγάλο το διακύβευμα για έξι χώρες

Έξι χώρες εγείρουν αξιώσεις σε τμήματα της θάλασσας — Κίνα, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Φιλιππίνες, Μπρουνέι και Μαλαισία — και το διακύβευμα είναι μεγάλο. Τρισεκατομμύρια δολάρια εμπορίου περνούν μέσα από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας κάθε χρόνο, και υπάρχει μια τεράστια ποσότητα πετρελαίου κάτω από το βυθό.

Και επίσης,  υπάρχει επίσης ένας θησαυρός σε ναυάγιο, τον οποίο η Κίνα χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τους αμφισβητούμενους ισχυρισμούς της.

“Η ανακάλυψη αποτελεί απόδειξη ότι οι Κινέζοι πρόγονοι αναπτύχθηκαν, αξιοποίησαν και ταξίδεψαν από και προς τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, με τα δυο ναυάγια να αποτελούν σημαντικούς μάρτυρες στις εμπορικές και πολιτιστικές ανταλλαγές κατά μήκος του αρχαίου Θαλάσσιου Δρόμου του Μεταξιού”, δήλωσε την Πέμπτη ο Γκουάν Τσιάνγκ, υποδιευθυντής του NCHA.

Σχεδόν 1.000 κομμάτια θησαυρού έχουν ανακαλυφθεί από ένα ζευγάρι αρχαίων ναυαγίων που ανακαλύφθηκαν στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Σχεδόν 1.000 κομμάτια θησαυρού έχουν ανακαλυφθεί από ένα ζευγάρι αρχαίων ναυαγίων που ανακαλύφθηκαν στη Νότια Θάλασσα της Κίνας. CREDIT: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΙΝΑΣ

Η δυναστεία των Μινγκ της Κίνας, η οποία εκτεινόταν από το 1368-1644, ήταν “μια περίοδος πολιτιστικής αποκατάστασης και επέκτασης”, σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Το μουσείο είπε ότι τα τεράστια τοπία και έργα τέχνης που απεικονίζουν λουλούδια και πουλιά “ήταν ιδιαίτερα ευνοημένα ως εικόνες που θα δόξαζαν τη νέα δυναστεία και θα μετέδιδαν την καλοσύνη, την αρετή και τη μεγαλειότητά της.”

Τα νέα για τον θησαυρό του ναυαγίου καταφθάνουν λίγες μόλις εβδομάδες μετά από ένα εμβληματικό υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρισκόταν 3.000 πόδια κάτω από το νερό στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας από τις ακτές των Φιλιππίνων.

Advertisement

Πηγή: enikos.gr

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Paul McCartney | «Όλα τα υπόλοιπα έρχονται και φεύγουν, αλλά η μουσική πάντα είναι εκεί»

Published

on

Τι δεν γνωρίζατε για τον Paul McCartney, έναν από τους πιο διάσημους και επιδραστικούς μουσικούς του 20ού αιώνα που σήμερα γίνεται 81 ετών.

Έγραψε το «Yesterday» στον ύπνο του

Το διάσημο τραγούδι των Beatles, «Yesterday», ήρθε στον Paul McCartney κατά τη διάρκεια του ύπνου του. Μια μέρα ξύπνησε με τη μελωδία στο μυαλό του και πήγε αμέσως στο πιάνο για να την αποτυπώσει. Αρχικά, δεν ήταν βέβαιος αν η μελωδία ήταν δική του ή αν την είχε ακούσει κάπου αλλού. Για εβδομάδες, έπαιζε τη μελωδία σε φίλους και γνωστούς, ρωτώντας αν την είχαν ακούσει κάπου. Όταν διαπίστωσε ότι ήταν πρωτότυπη, συνέχισε και έγραψε τους στίχους .

Συνέβαλε στη δημιουργία του “James Bond Theme”

Ο Paul McCartney έχει συνεισφέρει στη δημιουργία του τραγουδιού «Live and Let Die» για την ομώνυμη ταινία James Bond το 1973. Το τραγούδι, που έγραψε μαζί με τη σύζυγό του, Linda McCartney, και το εκτέλεσε με τους Wings, έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα κομμάτια της σειράς ταινιών James Bond .

Είναι φυτοφάγος από το 1975

Ο McCartney και η τότε σύζυγός του, Linda, αποφάσισαν να γίνουν φυτοφάγοι το 1975 αφού μια μέρα συνειδητοποίησαν ότι τα αρνάκια που έβλεπαν να βόσκουν κοντά στο σπίτι τους ήταν πιθανό να καταλήξουν στο πιάτο τους. Έκτοτε, έχει γίνει ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων και έχει κυκλοφορήσει αρκετά βιβλία μαγειρικής για χορτοφάγους.

Έχει παίξει πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Πέρα από τη μουσική του καριέρα, ο McCartney έχει εμφανιστεί και σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Το 2017, έπαιξε έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales» ως ο θείος Jack. Η συμμετοχή του ήταν μια έκπληξη για πολλούς, και δείχνει το χιούμορ και την ευελιξία του ως καλλιτέχνη .

Είναι ενθουσιώδης ζωγράφος

Ο Paul McCartney ασχολείται με τη ζωγραφική από τη δεκαετία του 1980 και έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκθέσεις των έργων του. Η αγάπη του για τη ζωγραφική ξεκίνησε ως ένας τρόπος να εκφράσει τον εαυτό του εκτός από τη μουσική. Έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως ο Willem de Kooning και ο Jackson Pollock και τα έργα του περιλαμβάνουν αφηρημένα και πορτρέτα .

Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ