Connect with us

ENTERTAINMENT

O Ανδρέας Αχνιώτης “Perales” στο Zulucast Talk

Published

on

S4/201 | Η Διαδρομή ενός Πρωταθλητή Brazilian Jiu Jitsu

Ο δάσκαλος και αθλητής του Brazilian Jiu Jitsu, Ανδρέας Αχνιώτης Perales βρέθηκε καλεσμένος στο επεισόδιο #201 του Zulucast Talk, όπου συνομίλησε με τον Ζανέττο Λουκά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ανδρέας μίλησε για τη γνωριμία και τη συνεργασία του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lucas Lepri, αναφέροντας πώς αυτό επηρέασε την καριέρα του και την εξέλιξη του ως αθλητής. Ο Ανδρέας εξήγησε το ξεκίνημά του στο Brazilian Jiu Jitsu, περιγράφοντας τις πρώτες του εμπειρίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε. Έδωσε επίσης έμφαση στη διδασκαλία και στην περίφημη σχολή Palestra, αναφέροντας πώς αυτή η σχολή έχει διαμορφώσει πολλούς επιτυχημένους αθλητές και τον ίδιο. Μίλησε για τους αγώνες του με μεγάλα ονόματα όπως ο Leandro Lo και ο Caio Terra, περιγράφοντας τις τακτικές και τις στρατηγικές που χρησιμοποίησε. Αναφέρθηκε επίσης στο παιχνίδι του και τον τρόπο που αγωνίζεται, εξηγώντας πώς η ψυχολογία του αθλητή παίζει καθοριστικό ρόλο στο Brazilian Jiu Jitsu. Τέλος, ο Ανδρέας αποκάλυψε τα πλάνα του για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των στόχων του ως αθλητής και ως δάσκαλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεχούς εξέλιξης και βελτίωσης.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Ανδρέας Αχνιώτης Perales είναι δάσκαλος Μαύρης ζώνης στο Brazilian Jiu Jitsu και ιδιοκτήτης της σχολής Palaistra Jiu Jitsu στη Κύπρο. Παράλληλα είναι αθλητής Jiu jitsu με συμμετοχή σε κορυφαίες διοργανώσεις στο εξωτερικό έχοντας κερδίσει μεγάλες διακρίσεις, όπως τη τρίτη θέση το 2010 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα United World Grappling στην Πολωνία και στο IBJJF European Championship στη Ρώμη.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

ENTERTAINMENT

O Άρης Antoni στο Zulucast Talk

Published

on

S4/206 | Από την Κέρκυρα στην Κολωνία: Η Άνοδος του Άρη Antoni στο Kickboxing

Στο επεισόδιο #206 του Zulucast Talk, ο Ζανέττος Λουκά φιλοξενεί τον Άρη Antoni, έναν αθλητή του kickboxing με μοναδική ιστορία και εμπειρίες. Ο Άρης μας μιλά για την αρχή της καριέρας του στα μαχητικά αθλήματα, τις προκλήσεις και τις νίκες του στους αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, και την τολμηρή απόφαση να αφήσει την Κέρκυρα για την Κολωνία της Γερμανίας. Επιπλέον, μοιράζεται τις εμπειρίες του από τα εντατικά camp στην Ταϊλάνδη, τους αγώνες στο Enfusion και τον λόγο που πιστεύει ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Άρης Antoni είναι αθλητής του kickboxing, με καταγωγή από την Αλβανία. Η οικογένεια του μετανάστευσε στην Ελλάδα όταν ήταν μικρό παιδί, και εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα, όπου και μεγάλωσε. Από μικρός γνώρισε το kickboxing, εντασσόμενος στην Team Tsirigkakis. Αμέσως έδειξε το ταλέντο και την αφοσίωσή του, αγωνιζόμενος σε πολλούς αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η καριέρα του τον οδήγησε σε αγώνες σε χώρες όπως η Κύπρος, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πολωνία, η Μάλτα, η Γερμανία και η Ολλανδία. Ο Antoni ξεχώρισε με τις επιδόσεις του, και το 2016 κέρδισε τον τίτλο Β Class στην Πολωνία. Έχει κατακτήσει τον τίτλο WKN National Champion Muay Thai και τον WKN National Champion. Το 2020 έκανε το μεγάλο βήμα να μετεγκατασταθεί στην Κολωνία της Γερμανίας, για να ενταχθεί στην ομάδα της Tiger Gym Kerpen, επιδιώκοντας να βελτιώσει τις ικανότητές του και να ανταγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο. Από τότε, συνεχίζει να αγωνίζεται σε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Enfusion, στα 77 – 80 κιλά.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Μπλούζα παρουσιαστή: Zulucast Talk

Continue Reading

ENTERTAINMENT

O Αλέξανδρος Τσανικίδης στο Zulucast Talk

Published

on

S4/205 | Η Ιστορία ενός Μεγάλου Ταλέντου της Ελληνικής Πυγμαχίας

Σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο, φιλοξενούμε τον Αλέξανδρο Τσανικίδη, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ανέδειξε η Ελλάδα στον χώρο της πυγμαχίας. Ο Αλέξανδρος μας μιλάει για την εκπληκτική του καριέρα, η οποία ξεκίνησε από τα ερασιτεχνικά ρινγκ με πάνω από 200 αγώνες και πολλές διακρίσεις, και κορυφώθηκε με μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στην Ευρώπη. Με 5 νίκες σε ισάριθμους επαγγελματικούς αγώνες, εκ των οποίων οι 3 με νοκ-άουτ, ο Αλέξανδρος καθιερώθηκε στην κατηγορία Welterweight. Παράλληλα αναφέρει πως ο τραυματισμός στη μέση έβαλε τέλος στη λαμπρή του καριέρα, αλλά και πως η αγάπη του για την πυγμαχία δεν έσβησε ποτέ καθώς σήμερα, έχει αφιερωθεί στην προπόνηση νέων αθλητών, μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στην επόμενη γενιά. 

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Αλέξανδρος Τσανικίδης αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει η Ελλάδα στον χώρο της πυγμαχίας. Από νεαρή ηλικία, ο Τσανικίδης ξεχώρισε για τις ικανότητες και την αποφασιστικότητά του στο ρινγκ, αγωνιζόμενος τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Στην ερασιτεχνική του καριέρα, ο Τσανικίδης αγωνίστηκε σε περισσότερους από 200 αγώνες, κατακτώντας πολλές νίκες και αποσπώντας διακρίσεις. Η επαγγελματική πορεία του Τσανικίδη ξεκίνησε στη Γερμανία και συνεχίστηκε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στην κατηγορία Welterweight, ο Τσανικίδης αγωνίστηκε για 3 χρόνια, δίνοντας συνολικά 5 αγώνες. Κατάφερε να κερδίσει και τους 5 αγώνες, εκ των οποίων οι 3 με νοκ-άουτ. Δυστυχώς, η υποσχόμενη καριέρα του Τσανικίδη διακόπηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό στη μέση. Ο τραυματισμός αυτός τον ανάγκασε να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας πίσω του μια λαμπρή αλλά και σύντομη καριέρα. Μετά την απόσυρση του από το αγωνιστικό ρινγκ, ο Τσανικίδης αποφάσισε να μεταδώσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους νεότερους, αναλαμβάνοντας ρόλο προπονητή, προπονώντας νέους αθλητές και βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Η συναρπαστική πορεία και η προσωπικότητα του Τσανικίδη ενέπνευσαν τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο αφηγείται την ιστορία του  στην πυγμαχία.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Χορηγός ένδυσης παρουσιαστή: Victory Street Academy

Continue Reading

ENTERTAINMENT

O Γρηγόρης Σκουλαρίκης στο Zulucast Talk

Published

on

S4/204 | Η ζωή μου είναι συνυφασμένη με το τρέξιμο

Στο επεισόδιο 204 του Zulucast Talk, ο ‪@zanlouka‬ φιλοξενεί τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη, πρώην δρομέα και αθλητή δίαθλου και τρίαθλου, προπονητή Τριάθλου, καθώς και ιδρυτή και διευθυντή του RUNAWAY και της ιστοσελίδας runningnews.gr. Στη συζήτηση, ο Γρηγόρης μιλά για το τρέξιμο με την κόρη του Αγγελική, την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στον αθλητισμό, και την πρωτοβουλία Run Away. Αναλύει επίσης την προετοιμασία τρεξίματος και την εξέλιξη του δρομέα, τα παπούτσια τρεξίματος του 2024 και την πορεία του runningnews.gr, το οποίο φέτος γιορτάζει 20 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί σταθμό στον δρομικό κόσμο. Μέσα από αυτή τη συζήτηση, αναδεικνύεται η αφοσίωση του Γρηγόρη στην προώθηση του αθλητισμού και η συμβολή του στην κοινότητα του τρεξίματος.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης βρίσκεται στο χώρο του αθλητισμού, με μακρά και επιτυχημένη καριέρα ως δρομέας και αθλητής δίαθλου και τρίαθλου. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του δημοφιλούς ιστότοπου runningnews.gr, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φίλους του τρεξίματος στην Ελλάδα. Μέσω του ιστότοπου αυτού, παρέχει ειδήσεις, άρθρα, και συμβουλές για τον κόσμο του τρεξίματος, προάγοντας την αθλητική κουλτούρα και το ευ ζην. Παράλληλα είναι ιδρυτικό μέλος και γενικός διευθυντής του RUNAWAY, ενός οργανισμού που διοργανώνει και συντονίζει αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες δρόμου. Ο ρόλος του ως αθλητικός συντονιστής της ομάδας Stoiximan Running Team/Wheels of Change τον καθιστά υπεύθυνο για την προετοιμασία και την καθοδήγηση των αθλητών της ομάδας, συμβάλλοντας στην επίτευξη των στόχων τους και στην προώθηση του αθλητισμού. Κατέχει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή Διοργανώσεων αγώνων Δρόμου, όπου επιβλέπει και οργανώνει τις τεχνικές λεπτομέρειες των αγώνων, εξασφαλίζοντας την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή τους.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Continue Reading

HOT 5