Connect with us

ENTERTAINMENT

Η Χρύσα Παπά στο Zulucast Talk

Published

on

Ep. S4/183 Δεν ξεχνάμε την ιστορία για να μην χρειαστεί να την ξαναζήσουμε

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Στο επεισόδιο #183 του @zulucasttalk , συζητάμε για το έργο “Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου”, καθώς η @chrysapapa599 εκπληρώνει μια πρωτοφανή πρόκληση υποδυόμενη δώδεκα διαφορετικούς ρόλους σε μία εξαιρετική ερμηνεία. Το επεισόδιο αναδεικνύει την ισχυρή σύνδεση της ηθοποιού με τον Πόντο, την ιστορία του έργου, και το εύθραυστο ψυχολογικό τοπίο που αντιμετωπίζει κάθε φορά που βρίσκεται στο σανίδι. Το ταξίδι ξεκινά από την Τραπεζούντα, το Τσιάμπασιν, και την Σαμψούντα, φτάνοντας στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Κύπρο. Μέσα από αυτήν την περιπλανητική αφήγηση, αναδύονται δράματα διωγμού, αγάπης, έρωτα, και οικογενειακής απώλειας, ενώ οι πατρίδες χάνονται και τα μάτια διαπραγματεύονται ένα μοναδικό ταξίδι συναισθηματικής ανακάλυψης. Η Χρύσα Παπά, με την υποκείμενη συναισθηματική βάθος και τον εξαιρετικό επαγγελματισμό της, αναλαμβάνει τον ρόλο της “οδηγού” σε αυτό το πολυδιάστατο ταξίδι. Συζητώντας για την επιλογή του έργου, εξιστορώντας την προσωπική της σχέση με τον Πόντο, και αναδεικνύοντας το πώς αντιμετώπισε κάθε ρόλο ξεχωριστά, δίνει μια ματιά στο εσωτερικό της κόσμο και στην καλλιτεχνική της διαδικασία.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Η Χρύσα Παπά, είναι ηθοποιός με πολυσχιδή παρουσία στον χώρο της τέχνης, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα επαγγελματία που έχει συνδυάσει την εκπληκτική καλλιτεχνική της δεινότητα με την αφοσίωση στην εξέλιξη και τη συνεχή αναζήτηση της τελειότητας. Απόφοιτη της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης Προσκήνιο και του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Χρύσα απέκτησε μια στερεά βάση παιδείας που της επέτρεψε να αναπτύξει τον δικό της μοναδικό τρόπο προσέγγισης της τέχνης. Από το 2000 και μετά, η επαγγελματική της πορεία στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο αποτελεί έναν υπέροχο συνδυασμό ποικίλων εμπειριών και επιτυχιών. Έχοντας συμμετάσχει σε αξέχαστες σειρές και θεατρικά έργα, κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κοινού και να αναγνωριστεί για το ταλέντο και την προσφορά της. Φέτος, επιστρέφει στο προσκήνιο με το έργο “Σέρρα – Η ψυχή του Πόντου”, του Γιάννη Καλπούζου, στο Μικρό Θέατρο Άνεσις, όπου με δεξιοτεχνία και ευαισθησία, η Χρύσα Παπά ανασταίνει μνήμες, ανασύρει ιστορίες, και δίνει ζωή σε χαρακτήρες που αγαπήθηκαν και χάθηκαν. . Με μια πλούσια καριέρα που αντικατοπτρίζει την αγάπη και τον σεβασμό προς τις τέχνες , η Χρύσα Παπά συνεχίζει να εμπνέει το κοινό με τον μοναδικό της τρόπο έκφρασης και την εκλεπτυσμένη παρουσία της στον χώρο της υποκριτικής.

Χορηγός της εκπομπής: Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Δείτε το podcast εδώ:

ENTERTAINMENT

Ο Αλέκος Παπαϊωσήφ στο Zulucast Talk

Published

on

S04 / 191 Ι Η πυγμαχία διαμόρφωσε τη ζωή μου

Το επεισόδιο #191 του podcast Zulucast Talk φιλοξένησε τον προπονητή πυγμαχίας Αλέκο Παπαϊωσήφ, προσφέροντας μια συναρπαστική συζήτηση γύρω από τον κόσμο της πυγμαχίας και την επίδραση της, στη ζωή του. Στο επεισόδιο αναδεικνύεται ο σπουδαίος ρόλος της πυγμαχίας στη ζωή του, τι τον ώθησε να ακολουθήσει αυτή την πορεία, τις βασικές αρχές και αξίες που προωθεί στους μαθητές του, τη σημασία της πυγμαχίας στη σύγχρονη εποχή και πώς ο ίδιος βλέπει το μέλλον του αθλήματος. Τέλος, συζητήθηκαν οι μεγάλοι αγώνες πυγμαχίας που αναμένεται να δούμε το 2024.

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Αλέκος Παπαϊωσήφ γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία το 1995-1996 ως καταδρομέας του Πεζικού όπου αποφοίτησε από το σχολείο Βατραχανθρώπων (Ο.Υ.Κ). Το 2001 κατατάχτηκε στο Λιμενικό Σώμα ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών ως εκπαιδευτής Πυγμαχίας.

Ξεκίνησε να πυγμαχεί το 1987 με προπονητή τον πατέρα του Γιάννη Παπαϊωσήφ και έκτοτε έχει διατελέσει πρωταθλητής Ελλάδος, πρωταθλητής ενόπλων δυνάμεων & σωμάτων ασφαλείας και μέλος της εθνικής ομάδος Πυγμαχίας επί σειρά ετών.

Το 2009 αποφάσισε να κρεμάσει τα γάντια του και έκτοτε έχει ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Είναι ιδιοκτήτης του PAPAIOSIF BOXING FAMILY στον Πειραιά, που λειτουργεί από το 1965 και κληρονόμησε από τον πατέρα του Γιάννη Ιωσήφ.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Continue Reading

ENTERTAINMENT

O Γιώργος Δημουλάς στο Zulucast Talk

Published

on

S4/189 | “Τρέχω με Θεό μέσα μου”

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ

Νέο επεισόδιο με καλεσμένο τον αθλητή ορεινών αγώνων και ζωγράφο τοιχογραφιών, Γιώργο Δημουλά! Στο επεισόδιο #189 του Zulucast Talk συζητήσαμε για τη δημιουργικότητα, την αγιογραφία, την επίδραση των γονιών στις κατευθύνσεις μας, αλλά και την αξία της αυτογνωσίας. Μοιραστήκαμε εμπειρίες από αγώνες μεγάλων αποστάσεων και βουνού, αναδείχθηκε η σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας. Και φυσικά, δεν παρέλειψαν οι συζητήσεις για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ των 245 χιλιομέτρων!

Ο ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ

Ο Γιώργος Δημουλάς είναι αθλητής ορεινών αγώνων, μεγάλων αποστάσεων και ζωγράφος τοιχογραφιών. Γεννήθηκε το 1995 στο νησί της Χίου και από το 2003 έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα. Από τον Φεβρουάριο του 2021, προπονείται επαγγελματικά στο ορεινό τρέξιμο και στο δρόμο με τον Δημήτρη Θεοδωράκο. Από το 2022 έχει ένα συνεργάζεται με την εταιρεία «The North Face», εκπροσωπώντας την σε αθλητικό και καλλιτεχνικό επίπεδο. Στο ενεργητικό του, έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες, μεταξύ των οποίων: Ursa trail 41χμ (Πρώτη θέση – 2021), Zagori Race: (10χμ / 44χμ / 80χμ / 60χμ), Olympus Marathon (44χμ – 2022), Tihio Race Stage (100χμ – 2023), Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας (Χρόνος: 2.40′ – 2022), ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ (Αρχαία Νεμεα-Αρχαία Ολυμπία – Πρώτη θέση γενικής – 180χμ – 2023), ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ (Αθήνα-Σπάρτη, 245χμ 9η γενικής, 2ος Έλληνας – 2024). Κατά τη διάρκεια της δημοτικού έως και της Γυμνασίου, ασχολήθηκε με την Αγιογραφία στη Μητρόπολη Νίκαιας. Το 2009 άρχισε να ασχολείται ενεργά με τη ζωγραφική τοιχογραφιών. Το 2020 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με ειδίκευση σε Γλυπτική, Σχέδιο και Αγιογραφία. Επικεντρώνεται κυρίως στη δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών σε δημόσιους χώρους. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε πολλές χώρες.

Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Continue Reading

ENTERTAINMENT

Ο Γιάννης Κωστικιάδης στο Zulucast Talk

Published

on

S4/188 | Πως να φτιάξεις ένα αθλητή στο κορυφαίο επίπεδο

Λεπτομέρειες επεισοδίου

Ο Γιάννης Κωστικιάδης είναι προπονησιολόγος με ειδίκευση στα μαχητικά αθλήματα. Με πολυετή εμπειρία στον τομέα, έχει αποκτήσει φήμη για την εξαιρετική του ικανότητα να αναπτύσσει τους αθλητές του στο ανώτατο επίπεδο. Στο επεισόδιο #188 του Zulucast Talk, ο κ. Κωστικιάδης προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στον κόσμο της προπόνησης μαχητικών αθλημάτων. Μιλάει για το ταχυτητοδυναμικό προφίλ και τη συνδυαστικού τύπου προπόνηση, αποκαλύπτοντας τις τεχνικές που χρησιμοποιεί για να βελτιώσει τους αθλητές του. Επιπλέον, αναλύει πώς καθορίζει τα προγράμματα προπόνησης για τους αθλητές μαχητικών αθλημάτων, προσαρμόζοντας τη στρατηγική του ανάλογα με τα διαφορετικά στυλ και τις ικανότητες τους. Η συνεργασία του με γνωστούς αθλητές, σε συνδυασμό με το διδακτορικό του στην ταχύτητα και την ταυτόχρονη εκπαίδευση, τον έχει οδηγήσει στην αναγνώριση και την επαίνεση από σημαντικούς φορείς, όπως ο Vice President και Head of UFC performance center, Duncan French.

Ο καλεσμένος

O Γιάννης Κωστικιάδης είναι προπονησιολόγος της ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο με ειδικότητα κλασσικού αθλητισμού, το μεταπτυχιακό του είναι πάνω στην βιομηχανική ανάλυση της αθλητικής κίνησης και τώρα είναι διδακτορικός φοιτητής με πεδίο μελέτης την ταχυτητο-δυναμική σχέση. Το πεδίο μελέτης του έχει να κάνει με το ταχυτητοδυναμικό προφίλ και την συνδυαστικού τύπου προπόνηση σε αθλητές μαχητικών αθλημάτων. Έχει εμπειρία στην προπονητική αθλητών υψηλού επιπέδου πάνω από 15 χρόνια, με αθλητές του να έχουν κατακτήσει πάνω από 10 παγκόσμιους και 5 πανευρωπαϊκούς τίτλους σε διάφορα αθλήματα. Οι μεγάλες συνεργασίες του στο εξωτερικό είναι η θέση προϊστάμενου γυμναστών στο Gordonstoun International Summer School στη Σκωτία το 2019, και η θέση του ως υπεύθυνου φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης της γυναικείας πρωταθλήτριας ομάδας πόλο της Γαλλίας LUC Μetropole. Ως αθλητής έχει υπάρξει μέλος των εθνικών ομάδων στίβου Ελλάδας και Κύπρου στα 110m και 400m εμπόδια καθώς και στην σκυτάλη 4 x 400m. https://recreationft.com

💥 Χορηγός επεισοδίου: Neapolis University Pafos

Δείτε όλα τα podcast του Zulucast Talk εδω:

Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ