Connect with us

SPORT

GREAT SPORTS PEOPLE: Δηµήτρης Οικονόµου (Κούδας)

Published

on

Ο ∆ηµήτρης Οικονόµου, παλαίµαχος ποδοσφαιριστής, υπήρξε ένας από τους πιο επιτυχηµένους αθλητές στο ποδόσφαιρο αφήνοντας το δικό του σηµάδι στα γήπεδα µε κύριο χαρακτηριστικό του το ήθος και την οµαδικότητα.

Γεννηµένος στις 6 Σεπτεµβρίου του 1952, µε καταγωγή από το Παραλίµνι, ο ∆ηµήτρης µεγάλωσε σε µια φτωχή οικογένεια µε γονείς γεωργούς που ήθελαν όµως να τον δουν να προοδεύει και να µορφώνεται. Παρόλο που ο πατέρας του δεν ήταν θετικός στο να ακολουθήσει το ποδόσφαιρο και προσπαθούσε να τον αποτρέψει, εντούτοις, τελικά διαπίστωσε πως ο γιος του είχε ιδιαίτερη κλίση προς τον αθλητισµό και έτσι η περηφάνια που τον κατέκλυσε στην πορεία, έσβησε κάθε ίχνος αµφισβήτησης που είχε.

Αναπολώντας τα παιδικά του χρόνια, θυµάται τον εαυτό του να τρέχει µε τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς στις αυλές των σπιτιών και στις αλάνες παίζοντας φυσικά ποδόσφαιρο. Όπως όλα τα παιδιά άλλωστε, έτσι και ο ∆ηµήτρης, δεν µπορούσε να φανταστεί πως το µέλλον θα τον έβρισκε να αγωνίζεται σε κανονικές οµάδες κάνοντας πολλούς να τον θυµούνται ακόµη και σήµερα για το ταλέντο του.

Μόλις στα 15 του χρόνια λοιπόν, το 1967, εντάσσεται στην πρώτη του οµάδα, την Ένωση Νέων Παραλιµνίου η οποία αγωνιζόταν τότε στην δεύτερη κατηγορία. Στο πρώτο του επίσηµο πλέον παιχνίδι έπαιξε απέναντι στην οµάδα της Κερύνειας. Από τότε µέχρι και το τελευταίο του παιχνίδι αγωνιζόταν πάντα στο κέντρο ως µεσοεπιθετικος. Έµεινε στην ΕΝΠ για 8 χρόνια, µέχρι το 1975, όπου αγωνίστηκε σε πολλά και σηµαντικά παιχνίδια που σηµάδεψαν την καριέρα του. Συγκεκριµένα από τους πιο σηµαντικούς του αγώνες θεωρεί τους τέσσερις τελικούς απέναντι στην Οµόνοια (1974,1981,1983) και την Ανόρθωση (1975) που παρόλο που η οµάδα του δεν κέρδισε κανένα από αυτά τα παιχνίδια, έδειξε έναν πολύ καλό εαυτό και φάνηκε αντάξια απέναντι σε δυο πολύ καλές οµάδες.

Σταθµός στην ποδοσφαιρική καριέρα του ∆ηµήτρη Οικονόµου, αποτέλεσε και η χρονιά του 1975. Στον τελικό τότε µε την Ανόρθωση, η παρουσία και η απόδοσή του στο γήπεδο, του χάρισαν το εισιτήριο για τη µεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Εκεί τον είδαν άτοµα από το τριφύλλι που εντυπωσιάστηκαν από το ταλέντο του και έτσι του έκαναν την πρόταση την οποία φυσικά και αποδέχτηκε. «Στον Παναθηναϊκό έζησα πολύ ευχάριστες στιγµές. Είναι αναµνήσεις που θα µείνουν.πάντα χαραγµένες στο µυαλό µου. Μια µεγάλη οµάδα, µε όµορφο περιβάλλον και πανελλαδικό εκτόπισµα. Ήταν κάτι το διαφορετικό»

Το 1978, επέστρεψε πίσω στην οµάδα όπου τον καθιέρωσε, στο Παραλίµνι, µέχρι την τελευταία του χρονιά ως ποδοσφαιριστής το 1985 όπου ένας τραυµατισµός στο πόδι τον ανάγκασε να σταµατήσει οριστικά το ποδόσφαιρο.

Ο ∆ηµήτρης, στις καθοδηγήσεις και εισηγήσεις των προπονητών του, λειτουργούσε πάντα σαν “σφουγγάρι”. Μια από αυτές είναι και το παράδειγµα που µας έδωσε µετά από µια συµβουλή ενός προπονητή του µε το όνοµα Αράµ, που έµελλε να γίνει και το χαρακτηριστικό του ως ποδοσφαιριστής. Συγκεκριµένα, ο προπονητής επεσήµανε στους παίκτες του πως όταν ο ποδοσφαιριστής έχει τη µπάλα στην κατοχή του, πρέπει να έχει το κεφάλι του ψηλά για να βλέπει το γήπεδο και να σχεδιάζει την επόµενή του κίνηση. Αυτό λοιπόν έκανε και ο ∆ηµήτρης, κάθε φορά που έπαιρνε την µπάλα δεν έσκυβε ποτέ το κεφάλι αλλά αντιθέτως είχε πάντα τον έλεγχο βλέποντας που βρίσκεται τόσο ο αντίπαλος όσο και ο συµπαίκτης του.

Εκτός από την τεχνική κατάρτιση και την ταχύτητα που είχε, ο ∆ηµήτρης ξεχώριζε για την οµαδικότητα, το πάθος του, την ψυχραιµία αλλά και την ταπεινότητά του. Μάλιστα, στο παρελθόν έχει τιµηθεί και από την Οµοσπονδία Ποδοσφαίρου για το ήθος του ως ποδοσφαιριστής. Αξίζει να σηµειωθεί επίσης, πως σε όλα τα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας δεν πήρε καµία κόκκινη κάρτα.

Παράλληλα µε το ποδόσφαιρο, ο ∆ηµήτρης εργαζόταν και σε τράπεζα. Αν και η µεταγραφή του στην Ελλάδα τον ανάγκασε να διακόψει για όσο διάστηκα απουσίαζε. Μετά την επιστροφή του κατάφερε να συνεχίσει το επάγγελµα του τραπεζικού υπαλλήλου και να καθιερωθεί στον τοµέα αυτό µέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Σήµερα, απολαµβάνει τα απλά πράγµατα της ζωής, περνώντας όµορφες στιγµές µε την οικογένεια και τα 5 εγγονάκια του, αναπολώντας που και που τις όµορφες στιγµές του στα γήπεδα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ

«Ο αγώνας που µε καθιέρωσε και θα µείνει χαραγµένος στη µνήµη µου είναι ένα παιχνίδι µε την Οµόνοια το 1972. Ο αγώνας έγινε στο Παραλίµνι και η οµάδα κέρδισε µε τελικό σκορ 4-1. Ήταν κάτι το απίστευτο! Το να κερδίσουµε µε 4 γκολ µια οµάδα όπως η Οµόνοια ήταν πολύ σηµαντικό και για την οµάδα µου αλλά και για εµένα τον ίδιο. Από τότε καθιερώθηκα και εγώ ως ποδοσφαιριστής στο παγκύπριο µε την καλή µου εµφάνιση. Ήταν το καλύτερο παιχνίδι στην καριέρα µου!»

SPORT

Θα είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδος;

Published

on

Εξαιρετικά αβέβαιη είναι η παραμονή του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

Tο όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς «παίζει» δυνατά για τον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η Εθνική δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2024 και πλέον οι άνθρωποι της ΕΠΟ καλούνται να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο, καθώς ο Ουρουγουανός Ομοσπονδιακός τεχνικός μπορεί να εξέλιξε και ανέβασε επίπεδο την Εθνική την τελευταία διετία, αλλά ο στόχος της παρουσίας στα γήπεδα της Γερμανίας δεν επετεύχθη.

Το “τέλος” του Πογέτ και η περίπτωση του Γιοβάνοβιτς

Η αλήθεια είναι πως 56χρονος τεχνικός χαίρει της εκτίμησης των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν εκφραστεί πολλάκις με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, με τελευταίο τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος ζήτησε την παραμονή του μετά από τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη Γεωργία.

Ωστόσο, με βάση τα τωρινά δεδομένα, φαντάζει δύσκολο να βρίσκεται στον γαλανόλευκο πάγκο μετά από την 31η Μαρτίου, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Άλλωστε, ήδη τα βρετανικά ΜΜΕ τον έχουν χαρακτηρίσει ως το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ιρλανδίας.

Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα της Εθνικής, ένα από τα ονόματα που ακούγονται έντονα τους τελευταίους μήνες είναι αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Παναθηναϊκό ύστερα από 2,5 επιτυχημένα -κατά γενική ομολογία- χρόνια και βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του. Ο έμπειρος προπονητής είχε προταθεί τον Ιανουάριο στην Μπεσίκτας, αλλά οι Μαυραετοί προτίμησαν τον Φερνάντο Σάντος.

Είναι γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς έχει αρκετές συμπάθειες τόσο εντός ΕΠΟ όσο και γενικότερα στον φίλαθλο κόσμο, αφού πρόκειται για έναν προπονητή κοινής αποδοχής που έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της καριέρας του ότι εξελίσσει τις ομάδες του και φέρνει επιτυχίες στηριζόμενος σε ένα συγκεκριμένο πλάνο που θέλει, ωστόσο, υπομονή.

Προς το παρόν, συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει υπάρξει, ενώ πρέπει να ξεκαθαριστεί κι αν ο Σέρβος προπονητής θέλει να αφήσει το συλλογικό επίπεδο για μία εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα, κατά καιρούς έχουν ακουστεί κι άλλα ονόματα, όπως αυτά των Φερνάντο Σάντος, Γιώργου Δώνη και Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο, τη δεδομένη στιγμή και οι τρεις έχουν ομάδα.

Η νέα διοίκηση θα πάρει την τελική απόφαση

Όπως και να έχει, η συζήτηση για το νέο προπονητή της Εθνικής είναι πρώιμη, απ’ την στιγμή που οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ έχουν ως ορίζοντα τον Ιούνιο.

Είναι δεδομένο πως αποφάσεις θα παρθούν μετά από την εκλογή του νέου προέδρου, το οποίο σημαίνει πως στο φιλικό με τη Γερμανία στις 7 Ιουνίου η Εθνική δεν αποκλείεται να πάει με υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο.

Advertisement

Η Εθνική αναμένεται να μπει σε μία νέα περίοδο, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο, με στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και την επιστροφή σε μεγάλη διοργάνωση ύστερα από 12 χρόνια. Έστω και αν οι πιθανότητες, εξαιτίας και του νέου format του Nations League, δεν είναι με το μέρος της.

Πηγή: Sports24.gr

Continue Reading

SPORT

Η νέα μορφή του Champions League

Published

on

Η έκδοση 2024/25 του Champions League θα έχει νέα μορφή. Πολλές οι αλλαγές, ακόμα περισσότερες οι ερωτήσεις – Η παρουσίαση από την UEFA

Όλα έτοιμα για το νέο Champions League, όλοι περιμένουν τη διοργάνωση που θα δώσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο την ώθηση που χρειάζεται. Η αβεβαιότητα, η ανησυχία για κάτι καινούργιο υπάρχει, όμως οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες για το νέο φομάτ του Champions League που θα μπει στις ζωές μας από το 2024. Για την ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το νέο μοντέλο θα δώσει ελπίδες, χρήματα και ευκαιρίες στις μικρές ομάδες, θα εξαλείψει την… αδιαφορία που υπήρχε στη φάση των ομίλων για τους μικρούς και ένας ενιαίος βαθμολογικός πίνακας θα δώσει έναν αέρα αισιοδοξίας. 

«Θα καταλάβετε από την παρουσίαση του Τζιόρτζιο πως όλο το σύστημα γίνεται για να ενισχύσουμε τα πρωταθλήματα της κάθε χώρας. Πρώτα οι συναντήσεις γίνονται με τις ομάδες και μετά με τα ΜΜΕ για να δούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται με το νέο σύστημα» τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης. «Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και επενδύστε στη φετινή πολύ καλή σεζόν των ομάδων μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Super League, Μηνάς Λυσάνδρου μίλησε για το ιδανικό τάιμινγκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα πολύ καλά φετινά αποτελέσματα στην Ευρώπη, τους δυο ευρωπαϊκούς τελικούς στην Ελλάδα και το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό εγχώριο πρωτάθλημα. 

Αναλυτικά το νέο format των ευρωπαϊδκών διοργανώσεων

Πώς θα αλλάξει η μορφή του Champions League από το 2024/25;

Η βασική αλλαγή στις μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA είναι η εγκατάλειψη του ισχύοντος συστήματος της φάσης των ομίλων. Η τρέχουσα φάση των ομίλων του Champions League περιλαμβάνει 32 συμμετέχουσες ομάδες χωρισμένες σε οκτώ ομίλους των 4 ομάδων ο καθένας. Από τη σεζόν 2024/25, 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν στην πρώην φάση των ομίλων του Champions League, δίνοντας σε άλλες τέσσερις ομάδες την ευκαιρία να ανταγωνιστούν τους καλύτερους συλλόγους της Ευρώπης. Αυτοί οι 36 σύλλογοι θα συμμετάσχουν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα, στο οποίο θα καταταγούν και οι 36 ανταγωνιστικοί σύλλογοι στην ίδια ενιαία βαθμολογία.

Με το νέο σχήμα, οι ομάδες θα παίζουν 8 αγώνες στη νέα φάση του πρωταθλήματος (πρώην φάση των ομίλων). Δεν θα αντιμετωπίζουν πλέον τρεις αντιπάλους δύο φορές (εντός και εκτός έδρας) αλλά θα αντιμετωπίζουν 8 διαφορετικές ομάδες, παίζοντας τέσσερα ματς εντός και τέσσερα εκτός έδρας. Για τον προσδιορισμό των 8 διαφορετικών αντιπάλων, οι ομάδες θα ταξινομούνται αρχικά σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας των εννιά ομάδων το καθένα. Στη συνέχεια, κάθε ομάδα θα κληρώνεται για να αντιμετωπίσει δύο αντιπάλους από καθένα από αυτά τα τέσσερα γκρουπ (και από το δικό της γκρουπ δυναμικότητας για πρώτη φορά), παίζοντας ένα ματς εντός και ένα εκτός έδρας ενάντια σε κάθε ομάδα από το ίδιο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό δίνει στους συλλόγους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους ενάντια σε ένα ευρύτερο φάσμα αντιπάλων και αυξάνει την προοπτική για τους οπαδούς να βλέπουν τις κορυφαίες ομάδες να αναμετρώνται συχνότερα και νωρίτερα στη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα θα είναι επίσης πιο ανταγωνιστικοί αγώνες για όλους τους συλλόγους σε όλες τις θέσεις της ενιαίας βαθμολογίας.

Πώς θα κατανεμηθούν οι τέσσερις επιπλέον θέσεις στη φάση των ομίλων του Champions League;

Η πρόκριση για το Champions League θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή και θα εξαρτηθεί από την τελική θέση του συλλόγου στη διοργάνωση του εγχώριου πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν, σε συνδυασμό με τη θέση κάθε ομοσπονδίας στην κατάταξη συντελεστών συλλόγων της εθνικής ομοσπονδίας. Η βάση της λίστας συμμετοχής θα παραμείνει ίδια με την τρέχουσα σεζόν και οι τέσσερις πρόσθετες θέσεις που είναι διαθέσιμες από το 2024/25 (από τις 32 στις 36 ομάδες) θα κατανεμηθούν ως εξής:

Πρώτη θέση: Αυτή η θέση πηγαίνει στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος της πέμπτης χώρας στο UEFA ranking, η οποία πλέον δεν θα μετέχει στα προκριματικά, αλλά θα έχει απευθείας συμμετοχή.

Δεύτερη θέση: Ενα επιπλέον εισιτήριο θα υπάρξει στη διαδικασία πρόκρισης των πρωταθλητών των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Μέχρι τώρα από το Champions Path προκρίνονταν, μέσα από τέσσερις προκριματικούς γύρους, τέσσερις πρωταθλητές. Από τη νέα σεζόν οι θέσεις αυτές γίνονται πέντε.

Τρίτη και τέταρτη θέση: Αυτές οι θέσεις πηγαίνουν στις ομοσπονδίες με τις καλύτερες συλλογικές επιδόσεις των ομάδων τους την προηγούμενη σεζόν (δηλαδή τον υψηλότερο συντελεστή ομοσπονδίας της προηγούμενης σεζόν, ο οποίος βασίζεται στον συνολικό αριθμό των βαθμών, που πέτυχε κάθε σύλλογος από μία ομοσπονδία, διαιρούμενος με τον αριθμό των συλλόγων που την εκπροσώπησαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Αυτές οι δύο ομοσπονδίες θα κερδίσουν η καθεμία μια επιπλέον απευθείας θέση στο νέο Champions League, σε σχέση με αυτές που κανονικά δικαιούνται.

Πώς θα φτάσουν οι ομάδες στη νοκ άουτ φάση του Champions League και η μορφή της νοκ άουτ φάσης τι θα αλλάξει;

Το αποτέλεσμα κάθε αγώνα θα κρίνει την τελική κατάταξη του νέου πρωταθλήματος, με τρεις βαθμούς για τη νίκη και έναν για την ισοπαλία.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες της ενιαίας βαθμολογίας θα προκριθούν αυτόματα στη φάση των 16, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 9η έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε διπλούς νοκ άουτ πλέι οφ αγώνες για να εξασφαλίσουν τη θέση τους στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 25η έως την 36η θέση αποκλείονται, δίχως μετακίνησή τους στο UEFA Europa League.

Advertisement

Η νέα μορφή, με όλες τις ομάδες να κατατάσσονται μαζί σε ένα πρωτάθλημα, θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλές κρίσιμες αναμετρήσεις μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης.

Στη φάση των νοκ άουτ, οι ομάδες μεταξύ 9ης και 16ης θέσης θα αντιμετωπίσουν μια ομάδα που τερμάτισε μεταξύ 17ης και 24ης, με τον δεύτερο αγώνα στην έδρα τους. Οι οκτώ ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ της νοκ άουτ φάσης θα περάσουν στη φάση των 16, όπου η καθεμία θα αντιμετωπίσει μία από τις οκτώ πρώτες ομάδες, οι οποίες θα έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των 16.

Για να ενισχυθεί η συνέργεια μεταξύ της πρώτης φάσης του ενιαίου πρωταθλήματος και των νοκ άουτ φάσεων και για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στην πρώτη φάση, τα ζευγάρια των νοκ άουτ φάσεων θα καθορίζονται εν μέρει από τη θέση την οποία κατέλαβαν στην πρώτη φάση, με κλήρωση η οποία τελικά θα διαμορφώνει τον δρόμο μέχρι τον τελικό.

Από τη φάση των 16 και μετά, η διοργάνωση θα συνεχίσει να ακολουθεί την υπάρχουσα μορφή των νοκ άουτ, που οδηγεί στην ουδέτερη έδρα του τελικού, που έχει επιλέξει η UEFA.

Ολοι οι αγώνες πριν από τον τελικό θα συνεχίσουν να παίζονται στα μέσα της εβδομάδας, αναγνωρίζοντας τη σημασία του εθνικού ημερολογίου αγώνων σε όλη την Ευρώπη, ενώ ο τελικός θα συνεχίσει να διεξάγεται το Σάββατο.

Θα αλλάξουν και οι μορφές του Europa League και του Europa Conference League από το 2024/25;

Ναι. Παρόμοιες αλλαγές μορφής θα εφαρμοστούν επίσης στο Europa League (8 αγώνες και επομένως 8 διαφορετικοί αντίπαλοι στη φάση του πρωταθλήματος) και στο UEFA Europa Conference League, το οποίο από το 2024/25 θα ονομάζεται UEFA Conference League (6 αγώνες και επομένως 6 διαφορετικοί αντίπαλοι στη φάση του πρωταθλήματος), με τις δύο διοργανώσεις να περιλαμβάνουν 36 ομάδες στη φάση του πρωταθλήματος.

Πώς θα είναι το ημερολόγιο με τη νέα μορφή τριών αγώνων;

Οι αγώνες της πρώτης φάσης του Champions League και του Europa League θα διεξάγονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιανουαρίου, ενώ οι αγώνες της πρώτης φάσης του Europa Conference League θα διεξάγονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου. Καθεμία από τις τρεις διοργανώσεις συλλόγων της UEFA θα έχει μία αποκλειστική εβδομάδα διεξαγωγής της αγωνιστικής, στη διάρκεια της οποίας δεν θα προγραμματίζονται αγώνες των άλλων δύο διοργανώσεων.

Στις υπόλοιπες εβδομάδες, οι αγώνες του Champions League θα διεξάγονται την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ οι αγώνες του Europa League και του Europa Conference League θα διεξάγονται την Πέμπτη. Στην αποκλειστική εβδομάδα του Champions League, οι αγώνες του Champions League θα διεξάγονται την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην αποκλειστική εβδομάδα του Europa League, οι αγώνες του Europa League θα διεξάγονται την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην αποκλειστική εβδομάδα του Europa Conference League, οι αγώνες του Europa Conference League θα διεξάγονται την Πέμπτη.

Την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης και στις τρεις διοργανώσεις οι 18 αγώνες θα διεξάγονται ταυτόχρονα.

Πηγή: slgr.gr

Continue Reading

SPORT

Λοΐζος Λοΐζου | Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής στην ΑΕΚ

Published

on

Ο Κύπριος Λοΐζο Λοΐζου είχε παίξει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ποιος είναι ο νεαρός άσος που απασχολεί σοβαρά την Ένωση, ποια η τιμή του και η πρόταση που ήδη απέρριψε η ομάδα του.

H ΑΕΚ πήγε στην Κύπρο,  εμφανίστηκε μπροστά στους οπαδούς της στο νησί, έδωσε ένα επετειακό παιχνίδι με τον Απόλλων Λεμεσού, έβγαλε νοοτροπία νικητή ακόμη και σε τέτοιο φιλικό, είδε και τον Μουκουντί να είναι πανέτοιμος ώστε μετά από σχεδόν ένα γύρο, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, να κατέβει με το βασικό/κλασικό αμυντικό της δίδυμο! Μόνο που από αυτή την επίσκεψη προέκυψε και μεταγραφικό θέμα για την Πρωταθλήτρια Ελλάδας! Τι εννοώ;

Κυκλοφόρησε – ακόμη κι από πολύ αξιόπιστα ελληνοκυπριακά χείλη – πως η ΑΕΚ παίρνει διεθνή Κύπριο ποδοσφαιριστή!  Πρόκειται για τον Λοΐζο Λοΐζου. Ο Λοίζου που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 21 του χρόνια αλλά μετράει ήδη 27 συμμετοχές με την Εθνική Κύπρου, που έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 1.500.000 ευρώ.

O αριστεροπόδαρος Κύπριος εξτρέμ, που συνήθως παίζει στα δεξιά (περίπτωση Ελίασον δηλαδή), είναι “προϊόν” της Ομόνοιας, του Γιώργου Σαββίδη. Μάλιστα μπορεί από 30 Ιανουαρίου να παίζει στην Χέρενφέιν αλλά ανήκει στην Ομόνοια και έχει συμβόλαιο μαζί της ως το 2026! Η τελευταία μάλιστα τον παραχώρησε δανεικό στην ολλανδική ομάδα ως το καλοκαίρι χωρίς όμως, την παραμικρή δέσμευση (δεν υπάρχει οψιόν, ούτε κάτι άλλο), αναλαμβάνοντας να καλύπτει και μέρος των αποδοχών του. 

Στόχος αυτής της κίνησης από πλευράς Ομόνοιας ήταν για να “τσεκαριστεί” και να προβληθεί ο Λοΐζου μέσα από ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό/αξιόπιστο/προβεβλημένο πρωτάθλημα, όπως είναι το ολλανδικό σε σχέση με το κυπριακό. Για την ακρίβεια στην Ολλανδία, όπως έχουμε δει κι από τους Έλληνες επιθετικούς που έπαιξαν ή παίζουν εκεί, είναι πιο εύκολο με μια σεζόν να απογειωθεί και η χρηματιστηριακή σου αξία και να κάνεις μεγάλη μεταγραφή

Κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία Λοΐζου η ΑΕΚ, με την ελληνοκυπριακή πιάτσα agents (και όχι μόνο) να υποστηρίζει πως ο άσος είναι πολύ πιθανόν το καλοκαίρι να κατηφορίσει στην Ελλάδα και στην Οpap Arena. Μάλιστα για να γίνει πιο αληθοφανής, από την ίδια πηγή υπάρχει και η διαρροή πως για τον Λοίζου έχει δώσει ήδη το ΟΚ -για να προχωρήσουν στην απόκτησή του -ο Ματίας Αλμέιδα. Κάτι βεβαίως που αποτελεί πλέον – εδώ και 1,5 χρόνο για την ακρίβεια – προ απαιτούμενο στην Ένωση. Άλλωστε ο Λοΐζου και ηλικιακά και ως πρότζεκτ έχει όλες τις προδιαγραφές που έχει βάλει ο Αργεντινός τεχνικός για τους επόμενους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα του.

Πηγή: sportdog.gr

Continue Reading

ΠΡΟΣΦΑΤΑ