TRAVEL

Κούβα: Το Μαργαριτάρι της Καραϊβικής

Published

on

Η Κούβα της επανάστασης, του Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα, με τις απέραντες πρασινογάλαζες παραλίες, τις καταπράσινες εύφορες πεδιάδες και τα επιβλητικά βουνά της σας προσκαλεί να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Μια εμπειρία ζωής!

Η Κούβα, “Το Μαργαριτάρι της Καραϊβικής”, δεν είναι ένα ακόμη νησί. Μια μοναδική γοητεία αναβλύζει από κάθε γωνιά της. Ο ερωτισμός ξεχειλίζει. Η ζωντάνια της εκφράζεται στην εξωτική μουσική και τους χορούς της. Η Κούβα δεν είναι μόνο κομμουνισμός και πούρα. Οι εικόνες είναι ποικίλες και αλλόκοτες: αποικιακή αρχιτεκτονική, αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50, εκπληκτικές παραλίες, δάση με φοίνικες, κοραλλιογενή νησάκια και ο νοσταλγικός τρόπος ζωής που αναφέρεται στα έργα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του Γκράχαμ Γκρην. Εδώ έζησαν και ζουν άνθρωποι που έγιναν αιώνια σύμβολα, με εξέχοντες πρωταγωνιστές τον γοητευτικό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Εδώ παραμένει υψωμένο το τελευταίο λάβαρο αντίστασης στις σαρωτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης.

Ένα εξωτικό νησί που παραμένει στο προσκήνιο της ιστορίας για σχεδόν μισό αιώνα και εμφανίζει μεγάλες αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες. Η Κούβα μπορεί μέσα από τον πλούτο και την ποικιλία της να ευχαριστήσει, να σαγηνεύσει και να προσφέρει αμέτρητες εκπλήξεις στον επισκέπτη.

Το μεγαλύτερο από τα νησιά της Καραϊβικής και σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή. Μια χώρα-θρύλος όχι μόνο για την απίστευτη φυσική της ομορφιά αλλά και για την πλούσια και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ιστορία της. Η Κούβα ανήκει στα μέρη εκείνα που καταφέρνουν να διεγείρουν τα ανθρώπινα πάθη προσφέροντας μια διαφορετική εμπειρία και πραγματικότητα. Αποτέλεσμα του μοναδικού συνδυασμού φύσης, ανθρώπων καθώς και μνημείων, η ομορφιά και η μοναδικότητά της μεταφράζονται και στις πολλές και διαφορετικές επιλογές που έχει ο επισκέπτης της.

Η Αβάνα είναι ο κατεξοχήν προορισμός για να μυηθείτε στον τρόπο ζωής των ντόπιων και να νιώσετε την «ψυχή» της Κούβας. Ανάμεσα σε πανέμορφα πολύχρωμα κτίρια, αρχιτεκτονικά μνημεία υπό την προστασία της UNESCO, εικόνες εγκατάλειψης, αλλά ταυτόχρονα κι ελπίδας βρίσκεται ο πραγματικός πλούτος της πόλης, οι άνθρωποι της. Εδώ χτυπάει η καρδιά ενός λαού που ξεπερνάει το αμερικανικό εμπάργκο χορεύοντας, παίζοντας μουσική και καπνίζοντας πούρα.

Πιο ανατολικά, το Τρινιδάδ είναι μια πόλη-ζωντανό μουσείο με αποικιοκρατικό χρώμα, χαρακτηριστικό δείγμα του περάσματος των Ισπανών από το νησί. Η κοιλάδα Βινιάλες στα δυτικά είναι ένα μνημείο της φύσης, με εύφορες κοιλάδες που γεννούν τα καλύτερα καπνά του κόσμου. Η Σάντα Κλάρα, πάλι, προσφέρεται για όσους ενδιαφέρονται για την Ιστορία της, καθώς εκεί έλαβε χώρα η πιο καθοριστική μάχη για την έκβαση της επανάστασης, ενώ το Βαραδέρο με τις απέραντες κατάλευκες παραλίες και τα ζεστά νερά είναι ο παράδεισος εκατομμυρίων επισκεπτών που απλώς επιθυμούν να χαλαρώσουν.

Το ταξίδι σας στην Κούβα θα δημιουργήσει αναμνήσεις που θα μπορείτε να τις διηγηθείτε για πολλά χρόνια. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία, ενα ταξίδι σε ενα πολύ φιλόξενο μέρος με ανθρώπους που συμμετέχουν και είναι γοητευτικοί και παθιασμένοι με τη ζωή, την τέχνη, τον χορό, την αρχιτεκτονική τη λογοτεχνία.

Tip no1

Αγοράστε ποτά και πούρα από νόµιµα καταστήµατα. Οι πλανόδιοι, που σας πουλούν πιο φθηνά πούρα από τα καταστήµατα, το πιο πιθανό είναι να διαθέτουν πούρα από… φύλλα µπανάνας.

Advertisement

Tip no2

Προετοιµαστείτε για φιλοδωρήµατα παντού.

Θα σας ζητούν στο δρόµο, θα σας ζητούν στον καφέ, θα σας ζητούν µέχρι και στο ξενοδοχείο οι καµαριέρες!

HOT 5

Exit mobile version